Alte patru echipe s-au calificat în barajul de promovare în Liga 2, când mai e o etapă din play-off-ul Ligii 3. O singură necunoscută, în Seria 8, iar în Seria 2 primele două clasate sunt despărțite de un punct

Răzvan STÎNGĂ, Adrian MUJEA 14 May. 2023, 14:28 Liga 3
Alte patru echipe s-au calificat în barajul de promovare în Liga 2, când mai e o etapă din play-off-ul Ligii 3. O singură necunoscută, în Seria 8, iar în Seria 2 primele două clasate sunt despărțite de un punct

”S-au mai blocat” patru locuri pentru barajul de promovare în Liga 2! Etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 3 a clarificat situația a patru formații, care vor lupta pentru trecerea în eșalonul superior, în Seria 1, Seria 5, Seria 6 și Seria 7.

Etapa a 8-a este penultima a grupelor care desemnează formațiile care se califică în barajul de promovare, iar CSM Ceahlăul Piatra Neamț, CSO Plopeni, Viitorul Dăești și ACSO Filiași și-au asigurat accederea în ultimele meciuri care vor hotărî dacă vor mai continua un sezon în Liga 3 sau vor promova în Liga 2.

CSM Ceahlăul, dusă în barajul pentru promovarea în Liga 2 de Cristian Pustai

De altfel, cele patru echipe, dat fiind faptul că mai e o singură etapă din play-off, nu mai pot termina mai sus de locul 2 în seriile lor. CSM Ceahlăul a bifat calificarea în baraj după ce a învins, pe teren propriu, CSM Bacău, cu scorul de 2-1.

A condus cu 1-0 în prima repriză formația pregătită de Cristian Pustai, în urma reușitei lui Robert Ciobanu, din minutul 8, dar băcăuanii au revenit și au restabilit egalitatea în partea secundă, prin Alexandru Corban, în minutul 48. Golul care a adus victoria pentru CSM Ceahlăul și asigurarea locului 2 în play-off a fost semnat tot de Ciobanu, în minutul 68.

Înainte de ultima rundă a play-off-ului, CSM Ceahlăul are 49 de puncte, fiind la șase de prima clasată a Seriei 1, Foresta Suceava, dar cu șapte peste locul 3, CSM Bacău. Ultima poziție e ocupată de Bucovina Rădăuți, 41 de puncte.

”Felicitări echipei pentru calificarea în premieră la barajul de promovare în Liga 2. Felicitări pentru modul în care antrenorul Cristian Pustai și colegii săi au pregătit echipa de când sunt la Piatra Neamț. Felicitări conducătorilor clubului pentru cum au gestionat întreaga situație.
Felicitări și multe, multe mulțumiri SPECTATORILOR pentru că au ales să vină lângă echipă în număr atât de mare. Au fost fantastici. Mă bucur că au transmis încredere echipei, mai ales în ultimele meciuri, și că astfel au sprijinit la această performanță!”, a transmis Anton Măzărianu, finanțatorul clubului din Piatra Neamț.

CSO Plopeni, locul 2 în Seria 5 și va lupta pentru promovarea în Liga 2

În Seria 5, CSO Plopeni nu mai poate rata locul 2, fiind la trei puncte peste locul 3, SR Brașov.

În meciul din acest weekend, formația din Plopeni a învins la limită CS Blejoi, în deplasare, scor 1-0, în urma golului lui Mădălin Răileanu, care a marcat în minutul 49.

Nici CSO Plopeni nu mai poate termina pe locul 1, fiind la 14 puncte de liderul Seriei 5, CS Blejoi.

”O victorie la Blejoi şi un egal la meciul de la Râşnov era tot ce ne trebuia pentru a fi matematic calificați din această etapă la Barajul de promovare iar chiar asta s-a întâmplat!”, a scris CSO Plopeni pe pagina sa de Facebook după ce și-a asigurat locul 2 în serie.

Viitorul Dăeşti, succes în prelungiri și și-a asigurat locul în barajul din Liga 3

În Seria 6, locul 2 a fost asigurat de Viitorul Dăeşti, care a învins și ea în etapa a 8-a, tot la limită, dramatic chiar, cu un gol marcat în minutul patru al prelungirilor, prin Florian Pîrvu. A trecut de Flacăra Horezu, a ajuns la 48 de puncte, având cu șapte puncte mai mult decât locul 3, Sporting Roşiori.

Ecartul dintre Viitorul Dăeşti și liderul Seriei 6, CSM Alexandria, este unul important, prima clasată având 61 de puncte. Locul 4 în grupă este ocupat de Flacăra Horezu, 32 de puncte.

Antrenor secund la Viitorul, Alin Bunescu, a făcut pereche excelentă pe bancă cu Cristian Munteanu și ”vulturii” au renăscut după plecarea de la finalul anului trecut a antrenorului principal Călin Cojocaru. ”Ne pregătim pentru baraj, sper să fie tot lotul apt și să nu avem absențe. Până nu câștigăm finala barajelor, nu am rezolvat nimic! Nu ne interesează cu cine jucăm la baraje, nu ne temem de nimeni, cine va fi mai în formă la ora jocurilor, va merge mai departe. Obiectivul nostru este să promovăm la Liga 2. Sper să primim susținere din partea vâlcenilor și aceștia să vină în număr mare la meciuri”, a spus Bunescu, fost jucător la Rarora, FCM Râmnicu Vâlcea, Damila Măciuca și FC Oltchim.

Primarul Dăeștiului, George Popolan, speră ca, din vară, județul Vâlcea să aibă din nou echipă la Liga 2. ”Felicit toți jucătorii și tot stafful pentru această realizare, mergem acolo unde ne este locul, la barajele de promovare, munca de un an ne-a fost răsplătită în proporție 80 la sută, mai avem cei 20 la sută să mergem la Liga 2, acolo unde județul merită. Totul e bine când se termină cu bine, asta e cel mai important. Mă bucur că încă o dată vom reprezenta județul la baraje și ne vom juca șansa cât putem, tratăm cu foarte mare seriozitate jocurile, avem și experiența sezonului trecut, când sorții nu au fost de partea noastră. Obiectivul este promovarea, Blejoi este o echipă foarte bună, din apropierea Ploieștiului, cu fotbal de tradiție. Dar avem și noi jucători care se vor ridica la aceste nivel, ambiția este foarte importantă și echipa mai determinată va merge mai departe”, a spus George Popolan.

ACSO Filiaşi, sigură de locul 2 în Seria 7 

ACSO Filiaşi a pus un număr suficient de puncte față de locul 3 în Seria 7, grație succesului din runda recent încheiată a play-off-ului. A învins CSM Deva în deplasare, scor 2-1, în urma golurilor lui David Stăiculescu, minutul 8, și Daniel Rogoveanu, minutul 12, și este la cinci lungimi de formația care încheie podiumul, Gilortul Târgu Cărbuneşti.

Echipa din Filiași a învins, beneficiind și de un arbitraj favorabil, potrivit celor prezenți la joc, chiar liderul seriei, trupa din Deva având cu șase puncte mai mult față de prima menționată. Ultima în grupa pentru promovare a Seriei 7 este Viitorul Şimian, 44 de puncte.

”Să curgă șampania! În urma rezultatelor din această etapă, nu putem decât să ne felicităm! Suntem calificați în barajul pentru promovare în Liga 2!”, s-a felicitat singură ACSO Filiași.

”Este o victorie mare pentru noi, poate cea mai mare din acest campionat. Era una dintre ultimele șanse pe care le aveam pentru a sepra la locul 2. Îi felicit pe băieți pentru modul cum au luptat. Dacă o făceam mereu așa, acum eram pe locul 1. Dar important este cum terminăm sezonul. Rămânem concentrați pentru următorul meci. Remarc întreg grupul. Unitatea grupului a făcut diferența! Astrăzi am arătat ca o adevărată echipă care își dorește să ajungă la barajul pentru promovare”, a spus antrenorul Victor Naicu.

De partea cealaltă, CSM Deva, echipă care în acest sezon pierduse doar două meciuri până la această nouă întâlnire cu ACSO Filiași, a titrat pe pagina sa de Facebook: ”Arbitrajul a învins CSM Deva!”, în cronica jocului scriind: ”Fără a știrbi cu ceva din evoluția celor de la Filași, rezultatul a fost influențat de gravele greșeli pe care le-a comis brigada de arbitri din Sibiu, formată din Cristian Antonio Pascu, Adrian Răzvan Drăgan și Costel Adrian Prodan.”

Echipele calificate în barajul pentru promovarea din Liga 3. Mai sunt trei necunoscute

Astfel, s-au mai conturat alte patru dueluri din primele duble ale barajului de promovare în Liga 2. Reamintind, înainte de etapa a 8-a a play-off-ului erau cunoscute nouă formații sigure de locul 1 și patru de locul 2. Acum, numărul echipelor care vor termina pe locul 2 a crescut la opt.

Corvinul Hunedoara (Seria 9) și-a asigurat matematic accederea încă după prima etapă din play-off, iar următoarea care a reușit acest lucru a fost CS Afumați (S3), care a obținut biletul pentru primul baraj în urma rezultatelor din etapa a 3-a. De la finalul etapei a 4-a și echipele CS Tunari (S4), CS Blejoi (S5) și CSM Alexandria (S6) au fost sigure de prezența la baraj. Le-a urmat FC Bihor Oradea (S10), după disputarea meciurilor din runda a 5-a, iar după etapa a 6-a au bifat obiectivul Foresta Suceava (S1), Farul Constanța 2 (S3), CSM Deva (S7) și CSM Reșița (S8).

Ulterior, Metalul Buzău (Seria 2), SC Popești Leordeni (S4), Unirea Ungheni (S9) și Gloria Bistrița Năsăud (S10) au fost echipele care au completat lista celor 20 care vor merge în baraj.

  • Locurile 1 în cele 10 serii au fost asigurate de nouă echipe: Corvinul Hunedoara, CS Afumați, CS Blejoi, CSM Alexandria, CS Tunari, Foresta, CSM Deva, CSM Reșița și FC Bihor.
  • Locurile 2 în cele 10 serii au fost asigurate de opt echipe: Farul 2, SC Popeşti Leordeni, Unirea Ungheni, Gloria Bistrița Năsăud, CSM Ceahlăul, CSO Plopeni, Viitorul Dăești și ACSO Filiași.

CSM Râmnicu Sărat și Metalul Buzău, calificate în baraj din Seria 2, dar nu se cunosc pozițiile. Luptă deschisă în Seria 8

În Seria 2 nu se știe exact ordinea în care vor merge în baraj CSM Râmnicu Sărat și Metalul Buzău, ele fiind despărțite de un singur punct când mai e o etapă din play-off, având 56, respectiv 55 de puncte.

În runda a 9-a, ultima, CSM Râmnicu Sărat se va deplasa pe terenul celor de la Unirea Braniștea (locul 3, 51 de puncte), în timp ce Metalul Buzău va primi vizita Aerostarului Bacău (locul 4, 40 de puncte).

Ultima calificată în baraj este necunoscută în play-off-ul Seriei 8, acolo unde locurile 2 și 3, Șoimii Lipova și CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, sunt despărțite de numai două puncte, 51, respectiv 49. În runda finală a seriei, Șoimii Lipova va juca pe teren propriu cu Crişul Chişineu Criş (locul 4, 32 de puncte), iar Ghiroda va întâlni CSM Reșița (locul 1, 58 de puncte).

Meciurile din runda semifinală a barajelor de promovare în Liga 2:

  • B1: Foresta Suceava(Locul 1, Seria 1) – Locul 2, Seria 2
  • B2: Locul 1, Seria 2 – CSM Ceahlăul Piatra Neamț (Locul 2, Seria 1)
  • B3: CS Afumați (Locul 1, Seria 3)SC Popeşti Leordeni (Locul 2, Seria 4)
  • B4: CS Tunari (Locul 1, Seria 4)Farul Constanța 2 (Locul 2, Seria 3)
  • B5: CS Blejoi (Locul 1, Seria 5)Viitorul Dăeşti (Locul 2, Seria 6)
  • B6: CSM Alexandria (Locul 1, Seria 6)CSO Plopeni (Locul 2, Seria 5)
  • B7: CSM Deva (Locul 1, Seria 7)Locul 2, Seria 8
  • B8: CSM Reșița (Locul 1, Seria 8) – ACSO Filiași (Locul 2, Seria 7)
  • B9: Corvinul Hunedoara (Locul 1, Seria 9)Gloria Bistrița Năsăud (Locul 2, Seria 10)
  • B10: FC Bihor Oradea (Locul 1, Seria 10)Unirea Ungheni (Locul 2, Seria 9)

Meciurile se desfășoară în sistem tur-retur, iar prima gazdă va fi echipa clasată pe locul 2 în seria sa.

Ulterior, în finalele pentru promovarea în Liga 2 se vor întâlni B1 vs. B2, B3 vs. B4 și așa mai departe. Vor rezulta, așadar, cinci meciuri, iar învingătoarele vor urca în divizia secundă. În finale, gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți.

Foto: CSM Ceahlăul Piatra Neamț, Viitorul Dăești, CS Blejoi și CSM Deva

Răzvan STÎNGĂ, Adrian MUJEA 14 May. 2023, 14:28 Liga 3
Pe aceeași temă