Victor Naicu, fostul ajutor al lui Adrian Mutu la FC Voluntari, este noul antrenor al performerei Cupei României, ACSO Filiaşi. Doljenii au fost conduși doar un meci de vicepreședintele-antrenor

Cosmin STAICU 01 Nov. 2021, 17:20 Liga 3
Victor Naicu, fostul ajutor al lui Adrian Mutu la FC Voluntari, este noul antrenor al performerei Cupei României, ACSO Filiaşi. Doljenii au fost conduși doar un meci de vicepreședintele-antrenor

Fostul jucător al Universităţii Craiova, Victor Naicu, va fi antrenorul performerei acestei ediții a Cupei României, ACSO Filiaşi, după ce Mario Găman s-a despărţit de gruparea doljeană chiar după jocul din optimi cu FC Hermannstadt și la finalul turului Ligii a 3-a, semnând cu Pandurii Târgu Jiu.

Victor Naicu a parafat un contract până la finalul acestui sezon cu gruparea doljeană. Deşi iniţial era anunţat Alin Pârvuică, vicepreşedinte al clubului, ca înlocuitor pentru Mario Găman, cei de la ACSO Filiaşi au optat în cele din urmă pentru instalarea lui Naicu pe banca tehnică, la patru ani după ce acesta a mai antrenat Filiaşiul, tot în Liga a 3-a, cu rezultate destul de bune.

În vârstă de 48 de ani, Victor Naicu a fost antrenor principal ”de jure” la Universitatea Craiova, când ”de facto” aceasta a fost antrenată de Daniel Mogoşanu, în 2016, acelaşi rol îndeplinindu-l Victor Naicu şi pentru Adrian Mutu, când cei doi s-au aflat la FC Voluntari, acum 3 ani.

Filiaşiul, parcurs fantastic în Cupa României

Mario Găman a părăsit formaţia doljeană după ce a dus-o până în sferturile de finală ale Cupei României, având un parcurs fantastic, în care le-a eliminat, pe rând, pe: CS Cârcea (Liga 4, 3-0 în deplasare), Vediţa Coloneşti (Liga 3, 11-10 după lovituri de departajare, acasă), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2, 3-2, acasă), UTA Arad (Liga 1, 1-0, acasă) și FC Hermannstadt (Liga 2, 6-5 după loviturile de departajare).

În campionatul Ligii 3, ACSO Filiaşi este pe locul 7 în Seria 6 după nouă meciuri jucate în 10 etape, cu 13 puncte. În weekend-ul trecut, doljenii au reuşit să învingă pe teren propriu liderul seriei, Viitorul Dăeşti, scor 2-1. Meciul cu Dăești a fost condus de pe bancă de vicepreședintele-antrenor.

Următorul meci al Filiaşiului este vineri, de la ora 14:00, în deplasare cu Vediţa Coloneşti (locul 4, 16 puncte), echipă pe care formaţia doljeană a eliminat-o în acest sezon din Cupa României. În turul campionatului, Filiaşiul s-a impus cu 4-0 pe teren propriu.

Victor Naicu, noul antrenor al ACSO Filiași: ”Îmi doresc să ne clasăm pe loc de baraj”

”Revin după patru ani la echipă, dar situația este total diferită. Atunci nu aveam baza proprie, iar în momentul în care am plecat eram în primele trei și toată lumea era mulțumită. Vin cu inima deschisă și vreau să continuăm munca făcută de Mario Găman aici. Mai avem patru etape din acest an și sperăm să scoatem maxim. Obiectivul clubului e clasarea în primele patru, însă eu îmi doresc mai mult, personal, aș vrea un loc la baraj. Vom juca și în Cupa României, dar nu vreau să mă gândesc la un adversar. Așteptările au fost depășite, iar acum este un bonus. Mâine voi conduce primul antrenament, iar vineri vom juca cu Colonești pe un teren greu și vreau să fim la un nivel cât mai bun”, a declarat Victor Naicu, pentru lupamea.ro.

În cariera sa de fotbalist, Victor Naicu a evoluat pentru Universitatea Craiova, Electroputere Craiova, Jiul IEELIF Craiova, Rocar, Farul, Pandurii şi Minerul Motru, el evoluând şi în China, la Yunnan Hongta şi Chongqing Lifan. Ca antrenor le-a mai pregătit pe: Metropolitan Işalniţa, FC Podari sau FC Balş.

În primul său mandat la Filiaşi, Victor Naicu a avut şi el un parcurs destul de bun în Cupa României, formaţia doljeană fiind eliminată atunci în turul 4 al competiţiei de FC Argeş, care atunci se afla în Liga 2. Cei de la Filiaşi şi-ar dori probabil o revanşă cu piteştenii, care şi ei sunt calificaţi în sferturile Cupei României, deoarece acum 4 ani Argeşul a obţinut o calificare extrem de controversată. Aceasta s-a decis la loviturile de departajare, dar înainte de a se intra în prelungiri, la 2-1 pentru Filiaşi, Argeşul a marcat golul egalizator după ce nu a acordat mingea gazdelor, care o trimiseseră în aut pentru ca jucător accidentat să primească îngrijiri medicale.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mario-gaman-a-lasat-acso-filiasi-echipa-pe-care-tocmai-a-calificat-o-in-sferturile-cupei-romaniei-si-a-semnat-cu-pandurii-targu-jiu-19207312

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acso-filiasi-decizie-interesanta-in-privinta-noului-antrenor-surpriza-cupei-romaniei-l-a-numit-in-functie-pe-vicepresedintele-clubului-trebuie-sa-le-facem-pe-toate-noi-din-zona-19207315

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/filiasiul-continua-parcursul-epic-in-cupa-romaniei-oltenii-din-liga-3-merg-in-sferturi-dupa-ce-au-eliminat-fc-hermannstadt-la-lovituri-de-departajare-19207250

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-10-returul-incepe-cu-cinci-echipe-ramase-neinvinse-vineri-au-loc-16-meciuri-19207696

Cosmin STAICU 01 Nov. 2021, 17:20 Liga 3
Pe aceeași temă