ACSO Filiași, decizie interesantă în privința noului antrenor. Surpriza Cupei României l-a numit în funcție pe vicepreședintele clubului: ”Trebuie să le facem pe toate, noi, din zonă”

Răzvan STÎNGĂ 27 Oct. 2021, 17:01 Liga 3
ACSO Filiași, decizie interesantă în privința noului antrenor. Surpriza Cupei României l-a numit în funcție pe vicepreședintele clubului: ”Trebuie să le facem pe toate, noi, din zonă”

ACSO Filiași a rămas fără antrenor imediat după minunea din optimile Cupei României, când a scos din competiției FC Hermannstadt la loviturile de departajare, deși a fost de două ori condusă. Și-a și numit un nou ”principal” în locul lui Mario Găman, care a semnat cu Pandurii.

Alin Pîrvuică, numit și antrenor principal la ACSO Filiași 

Decizia conducerii clubului din Filiași este una cel puțin interesantă, pentru că alegerea este Alin Pîrvuică, nimeni altul decât vicepreședintele echipei. În plus, în ciuda numirii în postura de antrenor principal, el va rămâne și pe poziția din structura de conducere. O hotărâre surprinzătoare pentru formația din Liga 3.

În ce privește rolul de antrenor secund, acesta va fi ocupat de Cosmin Fruntelată pentru că Mario Găman l-a luat la Pandurii și pe colaboratorul de la ACSO Filiași, Boby Arjoca Staicu.

”(…) Aş zice că echipa noastră are doi «principali», eu şi Fruntelată. Amândoi suntem pentru moment, dar rămâne de văzut ce se mai decide în zilele următoare. Nu ne aşteptam să ne despărţim de Mario şi de Boby, dar ştii cum este, viaţa îţi rezervă multe. E o provocare pentru noi şi un început de drum dificil.

Nu mă aşteptam la aşa ceva! Parcursul din Cupa României a fost extraordinar până acum, dar în campionat nu am strălucit şi trebuie să îndreptăm lucrurile.

(N.r. – Te descurci şi cu funcţia de vicepreşedinte, şi cu cea de antrenor?) Da, trebuie să le facem pe toate, noi, cei de acolo, din zonă. Eu sunt de la început la echipă, de când am plecat de jos. Am fost jucător, a urmat perioada în care au apărut accidentările şi n-am putut să mai joc.

Am trecut lângă domnul preşedinte Florin Spânu, am primit funcţia de vicepreşedinte, iar acum îndeplinesc şi rolul de antrenor”, a afirmat Alin Pîrvuică, pentru Gazeta de Sud.

ACSO Filiași, într-o situație delicată 

Hotărârea luată de ACSO Filiași, cu antrenor fără experiență, pare una extrem de riscantă mai ales ținând cont de faptul că echipa e acum în preajma locurilor care aduc emoțiile retrogradării în Liga 4. E pe poziția a 8-a din 10 echipe în Seria 6 a Ligii a 3-a, la doar două puncte de poziția a 9-a, Petrolul Potcoava, și la șase de ultima clasată, Minerul Costești.

În plus, ACSO Filiași poate pica pe penultima poziție dacă în urma judecării meciului restant cu Petrolul Potcoava va fi sancționată cu înfrângere la ”masa verde”, 0-3.

ACSO Filiași, duel cu Viitorul Dăești în prima etapă a returului Ligii 3 

Debutul noului cuplu de antrenori de la ACSO Filiași se produce în etapa a 10-a, prima a returului, când la Filiași va veni liderul seriei, Viitorul Dăești. În turul campionatului, Viitorul Dăești s-a impus fără probleme în partida de pe teren propriu, cu scorul de 3-0.

Foto: Gazeta de Sud

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Oct. 2021, 17:01 Liga 3
Pe aceeași temă