EXCLUSIV | Un antrenor din Liga 3 ar fi fost bătut de propriul jucător: ”Am strâns sângele până la 6 dimineața. E Satana, nu pot să îl numesc altfel”

Răzvan STÎNGĂ 20 Sep. 2023, 18:25 Liga 3
EXCLUSIV | Un antrenor din Liga 3 ar fi fost bătut de propriul jucător: ”Am strâns sângele până la 6 dimineața. E Satana, nu pot să îl numesc altfel”

Valentin Neaga, fotbalistul echipei Sporting Roșiori, unul dintre cei acuzați de propriul club că au trântit o partidă din Liga 3, a decis să vorbească pentru Liga2.ro despre anumite aspecte semnalate la echipa cu care se află sub contract, probleme mari după cum spune.

Recent, a povestit un episod de-a dreptul halucinant, în care Orlando Preda, căpitanul formației Sporting Roșiori, ar fi bătut antrenorul cu portarii, pe Eugen Crăciunescu, la ziua unui fost coleg de echipă.

”Cazul Sporting Roșiori”: Valentin Neaga povestește că Orlando Preda l-a umplut de sânge pe antrenorul cu portarii, Eugen Crăciunescu

Florin Cazan, plecat de la Sporting Roșiori în vară, acum la CSM Râmnicu Sărat, și-a sărbătorit ziua de naștere, la 10 mai, alături de mai mulți colegi. Conform celor povestite de Valentin Neaga, spre finalul petrecerii au mai rămas doar câțiva jucători, dar și Eugen Crăciunescu, antrenorul cu portarii.

Într-un moment al petrecerii, Orlando Preda a pus o melodie mai tristă, iar antrenorul cu portarii, în vârstă de 65 de ani, i-a întrebat pe jucători ce se întâmplă, de ce a fost pusă respectiva piesă.

Lui Preda, se pare, conform celor povestite de Valentin Neaga, nu i-a picat bine remarca, deși ar fi fost spusă la modul civilizat, și a început să îl înjure pe Eugen Crăciunescu într-un mod suburban, care cu greu poate fi reprodus.

Orlando Preda, primul din față, cu adidași albaștri.
Orlando Preda, primul din față, cu adidași albaștri.

Preda, căpitanul echipei Sporting Roșiori, l-ar fi amenințat pe antrenorul cu portarii că îl bate și, deși jucătorii încă prezenți la petrecere ar fi intervenit și l-ar fi oprit în primă fază pe acesta, cei doi, se pare, au ajuns față în față până la urmă și inevitabilul s-a produs.

Orlando Preda l-a bătut până la sânge pe antrenorul cu portarii de la Sporting Roșiori, potrivit lui Valentin Neaga!

Orlando Preda i-ar fi aplicat o corecție serioasă lui Eugen Crăciunescu, iar Valentin Neaga a povestit că l-ar fi ajutat pe antrenorul cu portarii să își revină, să îl șteargă de sânge până la 6 dimineața!

Apoi, în următoarele zile, Eugen Crăciunescu, potrivit lui Neaga, s-a prezentat cu ochelari de soare la antrenamente, pentru ca semnele de pe față să fie ascunse cât mai bine, iar conducerea a aflat de toată povestea. Se pare că oamenii din conducere nu au luat vreo măsură, iar Orlando Preda a continuat să fie în lot, să fie prezent la antrenamente alături de colegii săi și chiar să joace. Totul, în urma celor relatate de Valentin Neaga.

Florin Cazan și-a făcut ziua, la final am mai rămas patru-cinci jucători. Tatăl lui Orlando Preda a decedat, iar el a băgat o piesă mai sentimentală, să zic așa, iar antrenorul cu portarii, care a rămas și el la petrecere, un om deosebit, de treabă, are 65 de ani, cu care ne permitem să facem glume, a spus în felul următor: «Băi, de ce ascultăm piesele astea? Suntem pe locul 2, ne simțim bine, e ziua lui Cazan, de ce ascultăm piesele astea?».

Atunci, când a auzit, Preda… că el e Satana, nu pot să îl numesc altfel, e Satana! Când a auzit, îmi cer scuze că reproduc exact cum a înjurat, a zis așa: «Crăciunescule, să-mi bag …. în morții tăi. Să-mi bag …. de nu te bat». Noi eram de față, eu, Mitran, Ciortan, Cazan și Crăciunescu, eram de față. Domnul Crăciunescu i-a zis: «Băi, ce s-a întâmplat? Îmi cer scuze dacă te-am supărat».

Noi am încercat să îl calmăm, a zis că se potolește, dar după jumătate de oră iar a început să înjure în ultimul hal. Am stat trei ore, pe ceas, să îl potolim. S-a dus peste nea Eugen, l-a împins, l-a lovit. Într-un final, Cazan a zis că nu se mai bagă. A spus că îl sună pe președinte (n.r. – Paul Mara), președintele fiind atunci plecat într-un turneu cu prietenii, să joace fotbal.

A aflat ce s-a întâmplat președintele după ce i-a spus Cazan, iar apoi Preda l-a bătut pe nea Eugen, i-a dat cu pumnul, i-a dat cu piciorul, l-a dat cu capul de pat. Eu, personal, Neaga Valentin, am stat să strâng sângele până la 6 dimineața! Eu i-am dat prosop… l-a bătut în ultimul hal, a venit la antrenamente cu ochelari apoi, era umflat, era julit peste tot.

Noi am crezut că Preda va fi dat afară, clar, când tu bați un antrenor, mai ales că are 65 de ani. Nu ai cum să faci așa ceva față de un om de 65 de ani, poate să te înjure el, să îți dea el o palmă. Nu ai cum să faci așa ceva! Președintele clubului l-a primit în continuare pe Preda la antrenamente, nu s-a întâmplat nimic”, e afirmația șocantă făcută de Valentin Neaga pentru Liga2.ro!

Valentin Neaga (în albastru) a rămas fără dinți în partida în care e acuzat de blat și plasarea unor bilete la pariuri. Toate informațiile, AICI!

Orlando Preda ezită să vorbească momentan, conducerea echipei Sporting Roșiori nu răspunde la telefon

Liga2.ro l-a contactat pe Orlando Preda, dar căpitanul echipei Sporting Roșiori a spus că nu vrea să ofere declarații momentan. A precizat, în scurtul dialog cu reporterul nostru, că așteaptă să se termine tot procesul de la FRF, în cadrul căruia Valentin Neaga, Marius Mitran, Marian Stoenac și Ionel Ciortan vor fi cercetați pentru că ar fi trântit o partidă din Liga 3 și ar fi plasat bilete la pariuri.

A fost sunat și președintele clubului, Paul Mara, miercuri, 20 septembrie, ora 16:18, care a rugat să fie apelat peste jumătate de oră, fiind într-o ședință. Sunat după mai bine de 30 de minute, la 17:52, în aceeași zi, conducătorul nu a mai răspuns la telefon și până la ora publicării materialului nu a revenit cu apel către reporterul nostru.

L-am apelat și pe antrenorul cu portarii, Eugen Crăciunescu, însă nu a răspuns la telefon.

  • Liga2.ro a transmis părților implicate în ”cazul Sporting Roșiori”, pe durata dezvăluirilor făcute în special de Valentin Neaga și Marian Stoenac, că au dreptul la replică în urma articolelor apărute și pot veni în orice moment cu precizări față de afirmațiile făcute de una din tabere.

Foto: Sporting Roșiori

Episodul 1 din ”cazul Sporting Roșiori”, cu reacțiile președintelui Paul Mara și delegatului Aurelian Tănase:

Episodul 2 din ”cazul Sporting Roșiori”, cu reacția lui Marian Stoenac:

Episodul 3 din ”cazul Sporting Roșiori”, cu reacția antrenorului Cristian Negru:

Episodul 4 din ”cazul Sporting Roșiori”, cu prima reacție a lui Valentin Neaga:

Episodul 5 din ”Cazul Sporting Roșiori”, Valentin Neaga a rămas fără dinți în meciul în care e acuzat de blat:

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cazul-sporting-rosiori-valentin-neaga-a-ramas-fara-dinti-19285334

Răzvan STÎNGĂ 20 Sep. 2023, 18:25 Liga 3
Pe aceeași temă