Marian Stoenac a vorbit despre acuzele de blat aduse de propriul club: ”I-am întins o cursă căpitanului, dar am picat prost.” Cazul de la Sporting Roșiori devine halucinant

Răzvan STÎNGĂ 14 Sep. 2023, 23:00 Liga 3
Marian Stoenac a vorbit despre acuzele de blat aduse de propriul club: ”I-am întins o cursă căpitanului, dar am picat prost.” Cazul de la Sporting Roșiori devine halucinant

Cazul de la Sporting Roșiori e unul cel puțin ciudat, iar Liga2.ro a luat legătura și cu unul din jucătorii acuzați că au ”trântit” partida cu Vedița Colonești, Marian Stoenac. Mijlocașul de 30 de ani a vorbit deschis cu reporterul despre cele întâmplate și și-a spus partea de adevăr.

Concluzia a fost că el și ceilalți trei colegi, Valentin Neaga, Marius Mitran și Ionel Ciortan, despre care s-a clubul a precizat că au jucat la pariuri partida Sporting Roșioși – Vedița Colonești (scor 1-4), au vrut să întindă o cursă căpitanului de echipă, Orlando Preda!

Marian Stoenac, reacție pentru Liga2.ro după ce a fost acuzat că a trântit partida Sporting Roșiori – Vedița Colonești!

Relația dintre acuzați și Orlando Preda nu este una bună, iar Valentin Neaga, Marius Mitran, Ionel Ciortan și Marian Stoenac au vrut să găsească o cale ca să îl scoată pe acesta din echipă, printr-un mod, la prima vedere, neinspirat. Au vrut să își confirme că Preda este fotbalistul din vestiar care spune conducerii tot ce se întâmplă, iar supoziția s-a adeverit.

Însă, acum sunt puși, cei patru, într-o situație deloc plăcută, fiind nevoiți să meargă la Federația Română de Fotbal și să dea detalii despre cum s-a ajuns la ipoteza că ei ar fi jucat la pariuri, după ce conducerea clubului Sporting Roșiori a solicitat intervenția Departamentului de Integritate din cadrul FRF.

Marian Stoenac (foto, cu numărul 9) are și câteva argumente prin care se detașează de posibilitatea ca el să fi jucat la pariuri partida cu Vedița Colonești, precizând că a fost cel mai bun fotbalist de pe teren, a fost cel mai activ dintre jucătorii din primul 11 și a și executat aproape toate cornerele și fazele fixe din primele 45 de minute, cât a evoluat. Argumentul suprem e că a marcat în jocul din etapa a 3-a a Ligii 3.

Marian Stoenac, dezvăluiri despre planul pe care l-a pus la cale cu trei colegi de la Sporting Roșiori, dar care se poate întoarce împotriva lor

A fost scos la pauză de antrenor și chiar a existat o discuție aprinsă între el și Cristian Negru, căruia i-a cerut explicații pentru decizia luată. Stoenac, nervos pe decizia ”principalului”, a spart și ușa vestiarului, iar colegii îi sunt martori după cum a precizat. De nervi că nu a mai fost lăsat pe teren să își ajute echipa, Stoenac a reacționat agresiv.

Întrebat dacă a plasat vreodată un bilet la pariuri, Marian Stoenac a răspuns că nu a făcut așa ceva, dar a recunoscut că a fost un împătimit al jocurilor de noroc, viciu care l-a și adus în punctul de a găsi echipă tocmai în Liga 3, la Sporting Roșiori, după ce, în anii trecuți, a dat impresia că poate face pasul chiar și în prima ligă.

Explicațiile oferite de Marian Stoenac pentru Liga 2.ro:

(N.r. –  Sporting Roșiori a făcut plângere la FRF împotriva ta)E foarte grav ce s-a întâmplat! Am făcut plângere la poliție și peste tot! Suntem acuzați de blat de un coleg, Orlando Preda este numele lui, căpitanul echipei, a jucat fundaș dreapta în partida cu Colonești. Noi suntem acuzați de el, care a spus către conducere anumite lucruri.

Orlando Preda, primul din față, cu adidași albaștri. 
Orlando Preda, primul din față, cu adidași albaștri.

(N.r. – Ce s-a întâmplat mai exact?) Totul a fost o cursă (n.r. – Valentin Neaga, Marius Mitran, Ionel Ciortan și Marian Stoenac au vrut să îi întindă o cursă lui Orlando Preda, pentru că ar fi informatorul conducerii din rândul vestiarului) făcută de noi patru pentru el. Sunt mesaje în care el spune că nu se mai bagă la pariu apoi.

Eu sunt nou la echipă, dar toți am decis să încercăm să îl dăm afară, pentru că a bătut și antrenorul cu portarii din câte am înțeles, dar nu s-a întâmplat nimic. Am înțeles că întotdeauna când se întâmpla ceva la echipă, el se ducea și spunea conducerii.

Când echipa a făcut un grătar, a doua zi toată conducerea știa ce s-a întâmplat.

(N.r. – Ai și marcat în partida cu Vedița Colonești) Acum, în acest meci, golul de 2-0 împotriva noastră a fost luat în minutul 19, iar eu la faza următoare am marcat. Am filmare în care îmi trag echipa după gol, spun că se poate, strig la băieți. Încercam să recuperăm avantajul adversarilor, dar eu am fost scos la pauză, după ce am dat golul de 2-1, iar în minutul 37 am dat o pasă foarte bună, un fundaș a centrat în fața porții, iar un coleg a ratat din patru metri.

Am fost scos la pauză și am întrebat de ce. Am cerut explicații antrenorului, de față cu toți colegii, iar el mi-a spus să ies pe ușa din spate. Colegii sunt martori, chiar am rupt ușa cu gheata. Am înjurat, îmi asum asta, am făcut puțin scandal când antrenorul a plecat, nemulțumit că am fost schimbat. În viața mea nu am întâlnit să marchez și să fiu acuzat că sunt implicat în blaturi.

Eram tâmpit să dau gol dacă eram implicat în pariuri? Am filmare, am scos meciul, primele 45 de minute, cred că am fost cel mai bun de pe teren. Am dat cele mai multe pase, cred că am avut cele mai multe ocazii, mă duc, mă grăbesc, bat fazele fixe, fac totul în viteză.

Mitran e acuzat de același lucru, dar el, săracul, nici nu a jucat în acest meci. Nici la încălzire nu a fost scos. Iar Neaga, săracul, are patru dinți scoși la ultima fază. Durata e de 10 luni să își pună dinții. Conducerea face acuze față de niște jucători care nu au făcut blat. Ciortan a ieșit prin minutul 50.

Noi am încercat să vedem dacă acest Orlando Preda e cel care pârăște la conducere tot ce se întâmplă. Așa e la fotbal, sunt oameni care vorbesc la conducere, iar noi am încercat să facem un grup aici și să îl excludem.

(N.r. – Ai jucat vreodată la pariuri?) Eu sunt un băiat care s-a pus la locul lui, îmi asum, m-am pus la locul meu! Am făcut niște greșeli în trecut pe care mi le asum și le știe toată lumea. Am jucat la jocuri de noroc, dar nu la pariuri! Am jucat la jocuri de noroc și îmi asum! Am avut probleme din această privință, dar am încercat să îmi revin, sunt alt om și am ajuns la 30 de ani și vreau să fiu mai bun.

Se poate lua legătura cu echipele pentru care am jucat, Poli Iași, FC U Craiova, să fie întrebați oamenii de acolo dacă am jucat la pariuri. Am fost antrenat de domnul Eugen Trică, de domnul Costel Enache, antrenori care ar putea să confirme că eu mi-am făcut treaba când am intrat.

Noi am vrut să facem un grup unit aici, iar prin Orlando nu se putea face asta. Orice vorbeam noi băiețește, la o cafea, se afla la conducere, iar el pâra tot. Noi nu știam de unde se află, dar am pus la încercare mai mulți băieți. El a picat! Toată lumea a ținut pentru ea, doar el a spus ce am vorbit cu el, fiecare paragraf, fiecare cuvânt.

(N.r. – Voi, în discuțiile cu el, vorbiți și de pariuri?) Da, acolo se vorbește de suma de 1.500 de euro! Toți spunem că ne băgăm, dar el spune că nu se bagă pentru că sunt bani puțini. Adică el ar fi vrut, doar că sunt puțini bani.

(N.r. – Voi ați făcut asta ca să vedeți dacă el e omul care vorbește către conducere din vestiar?) Da! Noi am întins o cursă înainte de meci, ca să vedem dacă el pică în cursă. Noi, acum, am picat cei mai proști. Azi (n.r. – joi), la antrenament, antrenorul Cristi Negru le-a spus băieților că este foarte bine ce a făcut căpitanul Orlando Preda, că a sifonat băieții, cum se spune pe românește, și că el va crea un grup în jurul lui Preda împotriva noastră.

(N.r. – Săptămâna următoare mergeți să dați detalii despre caz la FRF?) Am fost citați, vom merge la Comisia de Disciplină, să spunem tot ce s-a întâmplat”.

Marian Stoenac are două promovări în prima ligă la activ

Marian Stoenac a mai jucat, de-a lungul carierei, la Minerul Motru, Juventus București, cu care a promovat în Liga 1, CNS Cetate Deva, ACSO Filiași, FCU Craiova FC, alături de care, de asemenea, a acces în prima liga, Poli Iași, Viitorul Șimian și Agricola Borcea.

Mijlocașul de 30 de ani a adunat 12 partide în prima ligă, la Juventus București, dar are și peste 50 de meciuri bifate în Liga 2.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-steaua-primul-meci-al-etapei-a-6-a-a-ligii-2-19284689

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sporting-rosiori-isi-acuza-patru-fotbalisti-ca-au-jucat-la-pariuri-19284700

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-petrolul-se-joaca-la-pecica-19284717

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-isi-monteaza-nocturna-mobila-pentru-jocurile-cu-fcsb-si-dinamo-19284701

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-joaca-acasa-cu-penultima-clasata-cs-tunari-19284687

Răzvan STÎNGĂ 14 Sep. 2023, 23:00 Liga 3
Pe aceeași temă