Tiberiu Ghioane, Lucian Petre și Ciprian Anghel, antrenorii echipelor brașovene de Liga 3, au planuri mari pentru noul sezon. Reacțiile lor după tragerea la sorți a programului Seriei a 5-a

Adi MARICA 19 Aug. 2021, 12:36 Liga 3
Tiberiu Ghioane, Lucian Petre și Ciprian Anghel, antrenorii echipelor brașovene de Liga 3, au planuri mari pentru noul sezon. Reacțiile lor după tragerea la sorți a programului Seriei a 5-a

La Casa Fotbalului a avut loc, marți, tragerea la sorți a calendarului competițional al noii ediții de Liga 3, sezonul 2021-2022. Toate cele trei echipe brașovene din Seria a 5-a, SR Brașov, Olimpic Cetate Râșnov și Kids Tâmpa Brașov, vor juca în prima etapă în deplasare.

Astfel, SR Brașov va juca cu Sepsi OSK 2, Cetate Râșnov la Pucioasa, iar Kids Tâmpa o va întâlni pe KSE Târgu Secuiesc.

  • Sezonul de Liga 3 ediția 2021/2022 are trei faze, noutatea fiind introducerea play-off-ului și play-out-ului. În Faza I are loc sezonul regular, 10 serii, cu 10 echipe fiecare, cu meciuri tur-retur, rezultând un total de 18 etape, adică 18 meciuri de fiecare formație. Faza a II-a este numită partea de campionat în care în fiecare serie se va disputa un play-off, între primele patru clasate, și un play-out, între celelalte șase echipe din clasament. După încheierea Fazei a II-a se trece la ultima partea de campionat. În Faza a III-a vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total. Se vor disputa două runde de baraj, exact cum a avut loc și în ediția trecută. Noul sezon de Liga 3 este programat să aibă startul la 27 august.

Tiberiu Ghioane: ”Serie echilibrată.” SR Brașov a jucat un amical cu Sepsi OSK 2, adversarul din prima etapă

SR Brașov și Sepsi OSK 2 s-au întâlnit miercuri, la Tărlungeni, într-un meci amical, câștigat de brașoveni cu 2-1, prin golurile marcate de Șerban (85), Dragomir (87), respectiv Pall Kristof (40). Acest joc de pregătire a fost stabilit înaintea tragerii la sorți a programului din Seria a 5-a. Chiar dacă cele două echipe se vor întâlni în prima etapă a sezonului, antrenorii Tiberiu Ghioane, respectiv Alexandru Andrași, au decis să nu anuleze amicalul.

Antrenorul Tiberiu Ghioane, cel care alături de Robert Elek și Ioan Naghi se ocupă de pregătirea echipei brașovene din această vară, spune că obiectivul este accederea în play-off.

”Asta e, jucăm de două ori cu Sepsi OSK 2. Nu amicalul de miercuri este important, ci jocul din prima etapă. Nu cunosc echipele noi din această serie, FC FC Hermannstadt 2 sau Pucioasa, dar cred că este o serie echilibrată. Cu toții ne dorim să ajungem în play-off”, a spus Ghioane.

Sandu Andrași, fostul mare atacant al stegarilor, este din această vară antrenorul principal al celor e la Sepsi OSK 2. ”Dacă știam că jucăm în prima etapă cu SR Brașov, cu siguranță nu luam acest amical de la Tărlungeni. Vom folosi acest joc de pregătire ca un antrenament, apoi sper să ne punem la punct pentru jocul din prima etapă când vom juca pe puncte. Seria este una echilibrată, dar eu o văd pe AFC Odorheiul Secuiesc principala favorită la primul loc. I-am văzut, au o echipă cu jucători experimentați, dar și condiții excelente”, a spus Andrași.

Ciprian Anghel, Kids Tâmpa: ”Este un program ok”

În prima etapă din Seria a 5-a, Kids Tâmpa va juca în deplasare, cu KSE Târgu Secuiesc. Cele două echipe se cunoc foarte bine, pentru că s-au întâlnit și în ediția trecută de campionat.

”Este un program ok, important este să adunăm cât mai multe puncte, pentru că nu mai vrem să trăim emoțiile din finalul sezonului trecut. Ne dorim să ne clasăm în partea superioară a clasamentului și, de ce nu, să prindem play-off-ul”, a spus Ciprian Anghel, unul dintre antrenorii echipei brașovene.

Lucian Petre, Cetate Râșnov: ”Să rămânem pe linia de plutire”

După o vară agitată, cu multe probleme, cei de la Olimpic Cetate Râșnov vor continua în Liga a 3-a, însă cu un buget diminuat drastic.

Chiar și așa, Lucian Petre a reușit să închege o echipă cu mixt de jucători tineri, dar și fotbaliști experimentați.

”În acest moment suntem cenușăreasa seriei, dar sperăm să fim surpriza plăcută. Important este să rămânem pe linia de plutire după toate evenimentele din această vară”, a spus Lucian Petre. În prima etapă a campionatului, Cetate Râșnov va juca în deplasare la dâmbovițenii de la FC Pucioasa.

  • Dintre cele trei echipe brașovene prezente în Liga 2, doar SR Brașov mai este rămasă și în competiția Cupei României. Râșnovul a părăsit turneul încă din Faza I, când a pierdut cu 1-4 pe terenul echipei de Liga 4 FC Avrig, atunci când Kids Tâmpa Braşov a trecut cu 2-0 de ACS Steagu Roşu Braşov (Liga 4). În Faza a II-a, SR Braşov a întâlnit chiar Kids Tâmpa Braşov, de care a trecut la general cu 8-7, după lovituri de departajare. În Faza a III-a, SR Brașov urmează să joace pe teren propriu cu FC Brașov (Liga 2), meciul urmând să aibă loc la 25 august, chiar înainte de debutul în noul sezon de Liga 3.

Echipele participante în Seria a 5-a a Ligii 3 și programul turului le poți vedea AICI.

Colaj foto: Monitorul Expres

https://liga2.prosport.ro/liga-3/seria-5-din-liga-3-echipele-participante-si-programul-meciurilor-afc-odorheiu-secuiesc-se-anunta-principala-candidata-la-promovare-19196401

https://liga2.prosport.ro/liga-3/se-trage-la-sorti-programul-noului-sezon-de-liga-3-editia-2021-2022-componenta-celor-zece-serii-19196350

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-fazei-a-iii-a-a-cupei-romaniei-editia-2021-2022-petrolul-si-u-cluj-printre-cele-13-echipe-din-liga-2-programate-in-acest-tur-19196689

Adi MARICA 19 Aug. 2021, 12:36 Liga 3
Pe aceeași temă