Meciurile Fazei a III-a a Cupei României, ediția 2021-2022. Petrolul și ”U” Cluj, printre cele 13 echipe din Liga 2 programate în acest tur

Marius ANGHEL 18 Aug. 2021, 23:47 Cupa României
Meciurile Fazei a III-a a Cupei României, ediția 2021-2022. Petrolul și ”U” Cluj, printre cele 13 echipe din Liga 2 programate în acest tur

Federația Română de Fotbal a stabilit meciurile Fazei a III-a a Cupei României, ediția 2021-2022, programată se se desfășoare la mijlocul săptămânii următoare, miercuri, 25 august 2021, de la ora 17:30.

În acest tur intră în competiție cele 38 de echipe calificate din Faza a II-a și 14 formații din cele 21 care în sezonul trecut au evoluat în campionatul Ligii 2. În total participă 52 de echipe, astfel că se vor desfășura 26 de meciuri.

Retrogradatele din Liga 2 și celelalte echipe care au jucat în play-out sunt noutățile din Faza a III-a a cupei

În al treilea tur al cupei au fost introduse Aerostar Bacău, CSM Slatina, CSM Reșița, Pandurii Târgu Jiu, Fotbal Comuna Recea, adică retrogradatele din Liga 2, FC Buzău, Unirea Constanţa, Unirea Slobozia, Concordia Chiajna, Metaloglobus, Petrolul, Viitorul Pandurii, Ripensia și ”U” Cluj, adică echipe care activează în eșalonul secund în acest moment.

Reamintim că în turul 2 au fost puse să joace nou-promovatele în Liga 2 în această vară, înaintea retrogradatelor din Liga 2, fiindcă acestea ar fi evoluat în sezonul trecut în Liga 3. În mod normal, FRF ar trebui să respecte aceeași regulă și în cazul promovatelor în Liga 1, față de retrogradatele din Liga 1, la stabilirea jocurilor din Faza a IV-a, respectiv 16-imi.

În Faza a II-a, Steaua a fost eliminată surprinzător încă de la primul meci disputat în competiția KO, în timp ce Dacia Unirea Brăila, FC Brașov, CS Comunal Șelimbăr și Unirea Dej, adică nou-promovatele în Liga 2, au trecut mai departe. Astfel, Liga 2 a pierdut deja o reprezentantă în acest sezon al Cupei României.

Minaur Baia Mare, câștigătoare la ”masa verde” cu Recea?

Interesant este faptul că Fotbal Comuna Recea a fost inclusă în acest program, chiar dacă nu s-a înscris în Liga 3 și nu are activitate în acest moment. Asta în comparație cu echipele Bradu Borca, Avântul Valea Marului, Mostiștea Ulmu, CS Balotești și Măgura Cisnădie, care și ele nu s-au înscris în Liga 3 și FRF nu le-a inclus în Faza I sau a II-a.

Este foarte posibil ca Minaur Baia Mare, adversara care i-a fost dată de FRF Recei, să câștige la ”masa verde” acest meci. Însă există și varianta ca Fotbal Comuna Recea să învie într-o săptămână și să se organizeze pentru acest joc, altfel nu va putea juca nici în Liga a 4-a Maramureș, dacă are de gând să facă acest lucru.

  • În total, în etapa națională a Cupei României vor juca 153 de echipe: doar 34 câștigătoare în aceast an ale etapei pe județ (dintr-un total de 42), 83 din campionatul Liga 3, 20 din campionatul Liga 2 și 16 din campionatul Liga 1.

Jocurile Fazei a III-a a Cupei României au fost determinate de FRF tot pe criteriu geografic:

miercuri, 25 august 2021, ora 17:30

Şomuz Fălticeni – Dante Botoşani
Huşana Huşi – Ştiinţa Miroslava
CSM Focşani – Aerostar Bacău
Dacia Unirea Brăila – SC Oţelul Galaţi
Metalul Buzău – FC Buzău
CS Năvodari – Unirea Constanţa
SC Popeşti Leordeni – Unirea Slobozia
Recolta Gheorghe Doja – Agricola Borcea
Progresul Spartac – Concordia Chiajna
CS Tunari – Metaloglobus
CSO Plopeni – Petrolul Ploiești
SR Braşov – FC Braşov
Voinţa Stremţ – CS Comunal Şelimbăr
FC Pucioasa – Unirea Bascov
Sporting Roşiori – CSM Slatina
ACSO Filiaşi – Vediţa Coloneşti
Pandurii Târgu Jiu – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
CSM Jiul Petroşani – CS Hunedoara
Progresul Ezeriş – CSM Reşiţa
Avântul Periam – Ripensia Timișoara
Crişul Chişineu Criş – Şoimii Lipova
AFC Odorheiu Secuiesc – Unirea Ungheni
Sănătatea Cluj – Universitatea Cluj
Gloria Bistriţa Năsăud – Unirea Dej
CA Oradea – SCM Zalău
Fotbal Comuna Recea – Minaur Baia Mare

Meciurile se desfășoară pe terenul echipei mai slab clasate la finalul sezonului trecut.

Câștigătoarele acestor jocuri se vor califica în următoarea fază a competiției KO, Faza a IV-a, care este stabilită pentru data de 8 septembrie 2021. În acest tur vor participa 32 de echipe: 26 calificate din Faza a III-a şi 6 din Liga 2, adică cele care au evoluat în play-off, dacă FRF nu își încalcă propriul regulament și nu include între acestea șase cele trei retrogradate din Liga 1 (FC Hermannstadt, Astra și Poli Iași), în detrimentul celor trei promovate în Liga 1 (”FC U” Craiova, Rapid și CS Mioveni). Atunci se vor disputa 16 de meciuri.

REZULTATELE din FAZA I, FAZA A II-a

Marius ANGHEL 18 Aug. 2021, 23:47 Cupa României
Pe aceeași temă