Tăcerea cumplită a furnalelor! CSM Reșița a ratat obiectivul promovării în Liga 2 în fața unei micuțe echipe de comună din Timiș și în Valea Domanului s-a așternut o apăsare îngrozitoare

Anda DELIU 09 Jun. 2022, 13:29 Liga 3

Toate speranțele Reșiței, oraș cufundat în probleme social-economice serioase în acest capitalism de tranziție fără sfârșit al țării noastre, s-au îndreptat miercuri spre promovarea în Liga 2 a celor de la CSM Reșița. După 0-0 la Dumbrăvița, toată lumea o vedea favorită pe echipa lui Dan Alexa, dar speranțele s-au făcut țăndări după ce timișenii au mers ”ceas” la loviturile de departajare.

Pentru a doua oară după Revoluție, fostul mare centru industrial al Banatului s-a cufundat încă o dată în ”șomaj tehnic”, pe termen nelimiat, iar responsabilii nu au știut cum să plece mai pe șest de la stadionul ”Mircea Chivu”.

Reșița a cheltuit sute de mii de euro degeaba!

De altfel, și bugetele și așteptările celor două echipe nu puteau duce decât la gândul că CSM-ul e marea favorită.

Cu circa 600 de mii de euro cheltuiți pentru un sezon de Liga 3, conform spuselor președintelui Cristian Bobar, într-o serie execrabilă în care au defilat, cărășenii, cu mulți jucători cu zeci sau sute de meciuri în Liga 1 în lot, au ”scârțâit” serios la barajul pentru Liga 2. Au trecut cu chiu, cu vai de CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Apoi, la Dumbrăvița, în tur, au terminat doar cu 0-0, fără să arate mai nimic din punct de vedere al fotbalului.

Ei bine, nici măcar stadionul ”Mircea Chivu” plin nu a fost suficient de motivant pentru a arătat și altceva decât antifotbal și un joc bătrânesc. Plin cu oameni de multe ori dezrădăcinați, cu familii plecate să caute un trai mai bun în alte zări, căci la Reșița, furnalele industriei s-au stins demult. Și chiar și așa, cu un oraș sărac, primăria a plusat bani serioși când a jucat totul pe o carte: fotbalul.

Dezinvoltura adversarilor de la Dumbrăvița nu a putut fi oprită

Reșița a fost construită pe principiile cu care Dan Alexa a mai făcut echipe și a promovat. De data aceasta, Mediop l-a trădat pe suspendatul ”Chirurg”.

În prima repriză, senegalezul, odinioară transferat pe bani de Ripensia la Dunărea Călărași, în Liga 1, a nimerit doar bara și a arătat de multe ori neputință. În minutul 50, Dumbrăvița a reușit să dea lovitura și Andrei Olaru a înscris, ajutat de Dragan Paulevici. Reșița a stat cu frica în sân, dar a reușit să ”smulgă” prelungirile. În minutul 86, Marian Drăghiceanu, altădată văzut ca o mare speranță a fotbalului românesc, fost la Ceahlăul sau Rapid, acum venit de pe banca de rezerve la o echipă din Liga 3, a reușit să-l învingă pe motivatul Trifon, un portar fără juniorat și care trăiește din construcții. În prelungiri, Călin Cristea a reușit o mare ratare și s-a ajuns la lovituri de departajare.

Primii executanți, Cioinac și Drăghiceanu au înscris, dar Cristea și Munteau au ratat, căci au tras prea moale pentru a-l învinge pe Trifon. Pentru Dumbrăvița au ochit perfect Făgărășanu, Ghinescu, Olaru și Gologan.

  • 1-1 după 90 și 120 de minute în retur și 4-2 la lovituri de departajare au dus CSC Dumbrăvița în Liga 2, în timp ce CSM Reșița, echipă neînvinsă în acest sezon de Liga 3 va rămâne la același nivel competițional.

Sărbătoare alb-verde în tribuna rosso-neră. Tăcere la gazde

După seria de patru penalty-uri, alb-verzii, micuța echipă de comună timișeană, semi-amatoare, a izbucnit în chiote de bucurie.

De cealaltă parte, reșițenii s-au prăbușit pe jos. Lotul plin de jucători cu experiență și sezoane la Liga 1 nu a avut ce face în fața adversarului, veniți fără cea mai mică presiune și care a luat locul 1 în serie abia pe finalul play-off-ului.

La finalul jocului, nimeni de la Reșița nu a fost de găsit pentru a da declarații, nici suspendatul Dan Alexa, nici ”secundul” Ștefan Grigorie. Nici președintele Cristian Bobar. Cu siguranță, în Valea Domanului va fi momentul unei crunte analize, căci e greu de crezut că într-una dintre cele mai ”șomere” reședințe de județ ale României, cu apartamente întregi goale în marile cartiere populate odinioară cu muncitori, se poate digera o asemenea ratare de obiectiv, cu un decont de stațiune de lux din Austria, acolo unde, poate prea des, politicienii din Caraș-Severin s-au visat a fi.

Vor fi luate cu siguranță măsuri dure de către primarul Nelu Popa, care la începutul săptămânii i-a băgat în ședință pe jucătorii și staff, anunțându-i că dacă nu vor promova vor pleca cu toții!

CSM REȘIȚA – CSC DUMBRĂVIŢA 1-1 după 90 și 120 de minute, 2-4 la lovituri de departajare (în tur: 0-0)

Marian Drăghiceanu 86′ / Andrei Olaru 50′

Au înscris la lovituri de departajare: Ionuț Cioinac, Marian Drăghiceanu / Andrei Făgărășanu, Răzvan Ghinescu, Andrei Olaru, Luchian Gologan
Au ratat la lovituri de departajare: Călin Cristea, Valentin Munteanu / –

CSM Reșița: Micu – Bărboianu (Cioinac 35′), Nic. Sima (Rimovecz 70′), Ant. Manolache, Velcotă (C. Cristea 58′), Vasluian, Val. Munteanu, Jorza, Breșneni (cpt.)(Fota 70′), Val. Lazăr (Drăghiceanu 70′), Ndiaye
Rezerve neutilizate: Zimmermann – Iul. Ciubotaru, Al. Negru, Mura
Antrenor (suspendat): Dan Alexa

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu, Ghinescu, Amariei (Ilan 70′), Schinteie (Gologan 116′), Andr. Olaru, Martinov, Paulevici (Bodri 80′), Făgărășanu
Rezerve: Ciui – Tismonar, Vidican, Paunchici, Grigoriu, C. Ciubotariu
Antrenor: Cosmin Stan

Stadion: ”Mircea Chivu” (Reşiţa – Caraş Severin); Arbitru: Andrei Antonie (Bucureşti); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița) și Nicușor Marin (Suseni – Argeş); Rezervă: Mircea Ardelean (Arad); Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) și Aurel Ionescu (Bucureşti).

Foto: Anda Deliu și Ovidiu Nicolae

Anda DELIU 09 Jun. 2022, 13:29 Liga 3
Pe aceeași temă