Antrenorul liderului din Seria a 4-a, demis și înlocuit cu Dulca fără să piardă un meci și fără să i se dea măcar un motiv. „Rezultatele arată că nu existau motive”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Mar. 2018, 18:27 Stiri
Antrenorul liderului din Seria a 4-a, demis și înlocuit cu Dulca fără să piardă un meci și fără să i se dea măcar un motiv.**

Înainte de începutul returului Ligii 3, antrenorul liderului Seriei a 4-a și-a prezentat demisia, simțind că relația cu șefii clubului nu mai e la fel. Dan Vasilică a revenit însă asupra deciziei, cedând la insistențele conducătorilor, cât și ale jucătorilor. Însă a mai rezistat pe banca echipei ACS Șirineasa doar două meciuri, în remiza cu Național Sebiș (1-1) și victoria la limită cu Internațional Bălești (1-0). Luni seară, din demisionar, Vasilică a devenit demis, locul său fiind ocupat de Cristian Dulca, antrenorul celeilalte echipe finanțate din umbră de Nicolae Sarcină.

Mazilirea lui Dan Vasilică este una aproape asemănătoare cu cea a lui Gabriel Mangalagiu, antrenorul pe care Vasilică îl înlocuia pe banca Șirinesei la începutul sezonului. Mangalagiu a trecut însă secund la vremea respectivă, ca în iarnă să își prezinte demisia. O altă asemănare ar fi că atât Mangalagiu, cât și Vasilică au fost schimbați din funcția de antrenor principal cu toate că nu pierduse niciun meci în campionat.

ACS Șirineasa are un avans de cinci puncte în fruntea Seriei a 4-a a Ligii 3, iar în cele 16 meciuri desfășurate până acum a înregistrat 12 victorii și 4 egaluri.

Trecut peste șocul demiterii, Dan Vasilică susține că nu i s-a dat nici măcar o explicație de către conducere pentru această decizie. Antrenorul care în acest sezon a mai pregătit-o și pe Internațional Bălești, de unde a demisionat pentru a merge la Șirineasa, crede că stilul său de lucru i-a iritat pe șefii echipei. „A fost decizia conducerii, nu mi s-a spus motivul. Pur și simplu au spus că așa au decis. Cred că rezultatele arată că nu existau motive pentru demiterea mea. Rezultatele arată că nu. Nu cred că rezultatele au fost motivul, probabil că principiile mele. Consider că meritam o explicație”, a declarat Dan Vasilică pentru pandurul.ro.

Decizia de a-l schimba pe Dan Vasilică i-a luat prin surprindere și pe fotbaliști. „Au părut surprinși, pentru că, în mod normal, principalul motiv ar trebui să fie criteriul sportiv sau al performanței. Din moment ce eram neînvinși, eram pe locul 1, poziția ne îndreptățea să credem că ne îndeplinim obiectivul”, a mai spus fostul antrenor al Șirinesei, echipă care își dispută meciurile de pe teren propriu la Petroșani.

Dan Vasilică a preluat ACS Șirineasa în luna octombrie a anului 2017, după ce și-a dat demisia de la Internațional Bălești. Atunci l-a înlocuit pe Gabriel Mangalagiu, care a trecut secund, și care obținuse șapte victorii și o remiză. Cu Vasilică pe bancă, echipa de la Petroșani a obținut cinci succese și trei egaluri.

Cum meciul din acest weekend cu CSN Cetate Deva a fost reprogramat, Cristian Dulca va debuta marți, de la ora 15:00, la ACS Șirineasa, în deplasarea de la FC Hermannstadt 2, în partida contând pentru etapa a 16-a, restantă.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 23 Mar. 2018, 18:27 Stiri
Pe aceeași temă