EXCLUSIV | Dulca lasă Luceafărul pentru Șirineasa: „O fac pentru acest proiect. Merg să ajut la promovarea în Liga 2”

EXCLUSIV | Dulca lasă Luceafărul pentru Șirineasa:**
  • Antrenorul Cristian Dulca va conduce de astăzi formația din Liga a 3-a unde patron din umbră este Nicolae Sarcină, îmbrățișând ideea afaceristului gorjean. Sarcină este finanțator atât la ACS Șirineasa, cât și la Luceafărul Oradea, acolo de unde vine fostul internațional.
  • Noua echipă a fostului selecționer de la tineret este lider în Seria 4 din Liga a 3-a, la 5 puncte distanță de locul doi.

 

Schimbare de strategie a lui Nicolae Sarcină, finanțatorul care a făcut din ACS Șirineasa una dintre cele mai bogate echipe din Liga a 3-a. Acesta i-a cerut lui Cristian Dulca, tehnicianul de la Luceafărul Oradea, club deținut tot de Sarcină, să treacă la Șirineasa pentru a nu rata promovarea în Liga a 2-a.

„Este adevărat, merg la Șirineasa să ajung la promovare. O fac pentru acest proiect, în care cred. Când omul care are încredere în tine îți cere să-l ajuți este normal să o faci”, a spus, pentru Liga2.ro, Cristian Dulca.

În prezent, Luceafărul Oradea este pe locul 12 în liga secundă, la doar trei puncte distanță de locurile care duc în Liga a 3-a. ACS Șirineasa, în schimb, este liderul din Seria a 4-a, în cel de-al treilea eșalon, cu cinci puncte peste CSM Lugoj, formația de pe locul doi. Patronul Sarcină s-a remarcat cu salarii foarte mari pentru Liga a 3-a, care au atras jucători cu nume la acest club, ca Florin Costea sau Mihai Mincă, în vara anului trecut. Din această iarnă, director sportiv la Șirineasa este Dănuț Perjă, iar în lotul actual sunt fotbaliști cu meciuri inclusiv la Liga 1. Vedeta echipei este Mansour, atacantul senegalez fost la Poli Timișoara.

Antrenorul de până acum al Șirinesei, Dan Vasilică, a fost demis luni seară. Dulca a preluat Luceafărul din etapa a 6-a, debutând într-un meci cu Chindia, și se desparte de ea după etapa a 25-a, tot după jocul cu târgoviștenii, cel retur.

Interimar după plecarea lui Cristian Dulca va fi Cristian Lupuț, secondat de Ioan Pap Deac, cei doi conducând echipa și după plecarea lui Erik Lincar, sezonul trecut. Sâmbătă, de la ora 11:00, Luceafărul va juca pe teren propriu cu Metaloglobus București.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă