Steaua a ”mitraliat” Vedița Colonești, într-un amical în care oltenii au deschis scorul. Doi dintre jucătorii lui Daniel Oprița au reușit ”duble”

Marius ANGHEL 17 Feb. 2021, 14:34 Liga 3

Steaua a defilat în cel de-al patrulea meci amical desfășurat în această perioadă de pregătire de iarnă. Echipa lui Daniel Oprița s-a impus, miercuri, în Ghencea, cu 5-1 în fața formației Vedița Colonești, ocupanta locului 2 în Seria a 6-a a Ligii 3, în care lider este ACSO Filiași, la un punct distanță.

  • În precedentele meciuri test desfășurate în 2021, Steaua trecuse cu 4-1 de Universitatea Cluj (Liga 2) și 4-3 de Sporting Roșiori (Liga 3), iar cu SCM Gloria Buzău (Liga 2) remizase la scorul de 2-2.

”Duble” pentru Rareș Enceanu și Philippe Nsiah în amicalul cu Vedița

În jocul desfășurat astăzi, în cadrul Complexului Sportiv Steaua, liderul Seriei a 4-a a Ligii 3 a fost condusă din minutul 13, când Robert Dalu l-a învins pe Horia Iancu cu un șut din 14 metri la colțul lung, în stânga, după o minge întoarsă înapoi de un coechipier care a câștigat un duel aerian în careul ”militarilor”.

Steaua a avut reacție imediat, în minutul 14, când la o pătrundere în careu a lui Enceanu, acesta a fost blocat de un adversar, mingea a sărit la Nsiah, care a trimis în poartă. Arbitrul central a indicat că a lăsat jocul să continue și a arătat centrul terenului, validând golul, însă, văzând fanionul de la margine ridicat, a revenit asupra deciziei și a dictat penalty. Rareș Enceanu a transformat cu ceva emoții în minutul 16, la rădăcina barei din stânga, cu portarul Șerban Alexandru aproape să pareze.

”Militarii” au preluat controlul în minutul 35, când, după o centrare din stânga a lui Răsdan, Philippe Nsiah a finalizat din 12 metri central cu un șut în dreapta, fostul atacant al Concordiei Chiajna reușind primul său gol pentru Steaua.

5-1 pentru Steaua, după ce echipa din Colonești deschisese scorul

Tot Philippe Nsiah (46) avea să marcheze și în primul minut al reprizei a doua. După o centrare din dreapta, francezul, cu adversar în spate, a reluat din prima din 6 metri, la colțul scurt.

Ulterior, în minutul 69, Florin Răsdan a punctat pentru 4-1 cu un șut plasat din 8 metri ușor lateral stânga. Mingea a fost adusă în față cu o acțiune personală în viteză de Enceanu, acesta i-a pasat în dreapta lui Nsiah, francezul a preluat greșit, dar balonul a sărit din adversaul de lângă el la Enceanu, iar mijlocașul a trimis în stânga la cel care avea să marcheze.

Ultima reușită a venit în minutul 73, când, după o centrare din dreapta a lui Nsiah, Rareș Enceanu a preluat acrobatic din fața unui adversar, în fața careului, a rămas singur cu portarul și l-a învins cu un șut puternic din 10 metri.

S-a terminat 5-1 și Steaua a înregistrat, astfel, al treilea succes în patru meciuri amicale disputate în acest an.

Steaua: Horia Iancu – Antonio Vlad, Ovidiu Morariu, Sergiu Bactăr, Robert Neacșu – Vlad Nițu, Mădălin Mihăescu, Rareș Enceanu, Florin Răsdan – Cezar Mihalache, Philippe Nsiah
Rezerve: Raul Bălbărău – Walace da Silva, Adrian Ilie, Valentin Bărbulescu, Remus Chipirliu, Liviu Băjenaru, George Călințaru, Dragoș Huiban, Emilian Pacionel
Antrenor: Daniel Oprița

Vediţa Colonești: Șerban Alexandru – Daniel Mitrache, Silviu Pâslaru, Marian Sanda, Alexandru Udeanu, Iulian Tameș, Alexandru Cincă, Eduard Neacșu, Robert Stancu, Gheorghe Aria, Robert Dalu
Antrenor: Mircea Stan

Pentru Steaua, următorul amical are loc sâmbătă, 20 februarie, de la ora 12:00, cu colega de campionat Metalul Buzău (locul 4 în Seria 4).

ÎNREGISTRAREA amicalului STEAUA – VEDIȚA COLONEȘTI:

Video și foto: Steaua TV

Marius ANGHEL 17 Feb. 2021, 14:34 Liga 3
Pe aceeași temă