Șoimii Lipova are un nou președinte, după demisia lui Radu Pop. Noul conducător era, până de curând, șeful întregului club

Călin MNERIE 07 Jun. 2023, 17:15 Liga 3
Șoimii Lipova are un nou președinte, după demisia lui Radu Pop. Noul conducător era, până de curând, șeful întregului club

În ziua în care și-a anunțat demisia de la Șoimii Lipova, Radu Pop, președintele secției de fotbal, susținea că Virgiliu Stamate (foto), conducătorul întregului club arădean, adică al tuturor secțiilor, va pleca și el.

Lucrurile nu stau chiar așa, căci fosta glorie a fotbalului lipovan va merge mai departe, preluând inclusiv atribuțiile demisionarului Pop!

Virgiliu Stamate a trecut din postura de președinte al clubului la cea de președinte al secției de fotbal a Șoimii Lipova

Până una alta, Virgiliu Stamate (68 de ani) așteaptă să fie încheiat din punct de vedere financiar sezonul 2022-2023, după care, în funcție și de semnalele primite de la autoritățile locale și a noului președinte al clubului, care va fi numit în curând, va face strategia pentru campionatul Ligii 3 ce vine.

Totul ar trebui să plece de la figura lui Adrian Abrudean, care se mai află sub contract cu Șoimii până în vara anului următor, dar care, de asemenea, va trebui să țină cont de noua proiecție bugetară.

În urma discuțiilor din aceste zile, am fost convins de către oficialitățile locale să-mi continui activitatea la clubul Șoimii Lipova, de această dată din postura de șef secție fotbal. Pentru funcția de președinte al clubului, pe care am avut-o eu până luna trecută, încă se caută soluții, sunt discuții, se va găsi cât de curând o persoană potrivită. Din noua postură aș vrea ca lucrurile să meargă într-o direcție bună și am tot sprijinul oficialităților locale. Practic, îmi voi începe activitatea de săptămâna viitoare, după achitarea drepturilor financiare către jucători. Avem câțiva jucători la final de contract, alții poate ar dori să plece, sunt lucruri normale în perioadele de transferuri. Va trebui să discut personal cu fiecare, să cântărim bine fiecare caz în parte și apoi împreună cu banca tehnică să trecem la alcătuirea lotului pentru sezonul viitor al Ligii a 3-a”, a declarat Stamate.

Așadar, Lipova a umplut deja golul lăsat de Radu Pop cu un ”oficial” prezent, la rândul său, în anturajul echipei de trei ani încoace.

Cât despre ambițiile clubului de pe Mureș pentru sezonul ce vine e greu de vorbit acum, în condițiile în care încă se poartă discuții la primăria orașului despre soarta echipei de fotbal.

Șoimii Lipova, eliminată din barajul de promovare în Liga 2 încă din faza semifinală

În sezonul regular al Ligii 3, Șoimii Lipova a terminat pe locul 2 al Seriei a 8-a, cu 39 de puncte acumulate în 18 meciuri, la trei puncte sub liderul CSM Reșița.

În play-off, Șoimii s-a menținut tot pe locul 2, după alte nouă jocuri ajungând la un total de 54 de puncte, la șapte sub CSM Reșița.

A mers în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, unde a întâlnit liderul Seriei a 7-a, CSM Deva, în fața căruia a pierdut dubla manșă, 0-1 acasă și 2-2 la Deva.

Foto: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/liga-3/soc-la-soimii-lipova-presedintele-a-demisionat-dupa-ce-echipa-a-fost-eliminata-din-barajului-pentru-promovarea-in-liga-2-consider-ca-am-facut-maximum-clubul-va-progresa-si-fara-mine-19273527

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-a-avut-probleme-la-returul-barajului-cu-soimii-lipova-dar-merge-in-finala-cu-csm-resita-stefan-nanu-nu-ma-asteptam-sa-suferim-atat-de-mult-adrian-abrudean-ramane-cu-regr-19272952

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lipova-a-pierdut-avantajul-terenului-propriu-in-barajul-cu-deva-abrudean-e-nepermis-sa-iei-gol-la-faza-fixa-nanu-portarul-meu-nu-s-a-murdarit-19272608

Călin MNERIE 07 Jun. 2023, 17:15 Liga 3
Pe aceeași temă