Cristian Todea a preluat Șoimii Lipova! ”Dulăul” anunță schimbări importante la nivel de lot: ”Trebuie să rămânem competitivi!”

Călin MNERIE 06 Jul. 2023, 12:50 Liga 3
Cristian Todea a preluat Șoimii Lipova! ”Dulăul” anunță schimbări importante la nivel de lot: ”Trebuie să rămânem competitivi!”

A venit și ziua în care Șoimii Lipova a oficializat relația cu Cristian Todea (44 de ani). Fostul căpitan al UTA-ei și-a reziliat contractul cu Gloria Lunca Teuz Cermei și a devenit noul antrenor al grupării de Mureș.

”Dulăul” îi ia locul lui Adrian Abrudean, revenit pe banca Crișului, și are o misiune dificilă la ”șoimii”. ”Secundul” lui Todea rămâne Norbert Polgar, în timp ce Cătălin Bujor ar putea lăsa vacant postul de antrenor cu portarii, pentru a ajunge în curtea Academiei UTA.

Cristian Todea, numit antrenor al echipei Șoimii Lipova

Lipovanii au pierdut deja jucători importanți, precum Sabău, Giosu și Gavrilă (plecați deja la CSM Deva), Pop, Bulza sau Nagy, dar, probabil, urmează și alții. Modan și Popa au oferte de nerefuzat de la CSM Deva, respectiv Unirea Ungheni, dar mai sunt și alți jucători care au gânduri de plecare.

De exemplu, Salhi se află în cantonament cu CSC Dumbrăvița și e clar că va rămâne acolo sau Buta ar putea să fie solicitat de Concordia Chiajna. Virgilius Stamate, noul președinte al clubului în locul demisionarului Radu Pop se bucură, deocamdată, de ”lovitura” Todea, tehnician cu care a mai lucrat la Victoria Zăbrani, în Liga a 4-a Arad.

”Noul nostru antrenor principal este Cristian Todea, unul dintre cei doi arădeni cu Licența UEFA PRO, în care am mare încredere. Stafful tehnic este completat de antrenorul secund Norbert Polgar și kinetoterapeutul Raul Stoin, care va abandona activitatea de fotbalist. Lotul de jucători va suferi modificări, mai avem contracte cu portarii Buta și Iliescu, jucătorii de câmp: Susan, Modan, Abel Popa, Daniel Clej, Alex Popovici, Sahli, Petrișor Jichici, David Petruț, Andrei Rusu, juniorul David Pop, Vlad Szabo și Nicholas Brad.

Împreună cu noii antrenori vom purta discuții și cu ei, dar vom mai căuta alți fotbaliști de calitate și caracter pentru completarea lotului pe  posturile deficitare. Rămânem un club susținut mai ales de Primărie, dar avem și sponsori importanți precum Freddy Pletl, prin firma sa de transport, dar și pe Gigi Vereș. Sunt ambii lipovani de-ai noștri și suntem bucuroși să-i avem în familia noastră.

Obiectivul pentru noul sezon este să ducem mai departe seria de rezultate bune cu care am obișnuit suporterii și susținătorii noștri în ultimii ani”, a spus Stamate.

Șoimii Lipova reduce bugetul pentru următorul sezon de Liga 3

La Lipova se vorbește despre o reducere de buget față de sezoanele precedente, dar investițiile rămân importante și sunt anunțate de primarul orașului de pe Mureș.

Tot timpul am fost pentru sport, de când am fost ales primar și voi fi în continuare. Susținem în continuare Șoimii, care are un statut istoric în orașul nostru.

Am fost și eu jucător pe vremuri și-mi doresc ca sportul și fotbalul să aibă un rol important în orașul nostru. Ne dorim ca Șoimii să realizeze un beneficiu pentru sportul lipovan, nimic mai mult”, afirmă Florin Pera, edilul Lipovei.

Cristian Todea, după numirea în funcție la Șoimii Lipova: ”Echipa arădeană cu cele mai bune rezultate în Liga 3. Avem o responsabilitate în plus”

Cristian Todea își va începe efectiv treaba la Lipova marți, 11 iulie, în ziua reunirii. Pe de altă parte, fostul ”închizător” al celor de la UTA, Mantova, Bellinzona sau Gaz Metan Mediaș a purtat discuții cu posibile achiziții, iar o parte dintre ele sunt de la fosta sa echipă, Gloria Lunca Teuz Cermei, care a retrogradat în județ și e greu de crezut că va mai avea loc în Liga a 3-a.

”În primul rând, aș vrea să-i mulțumesc lui Petre Bulza și celor din Cermei pentru perioada în care am lucrat împreună, a fost o experiență benefică în cariera mea. Azi am închis oficial acest capitol și de acum mă dedic 100% viitoarei mele echipe.

În ultimele sezoane, Șoimii Lipova a fost echipa arădeană cu cele mai bune rezultate în Liga a 3-a și asta ne dă o responsabilitate în plus, în sensul că trebuie să formăm o echipă competitivă cu care să rămânem la același nivel. Baza spotivă este de nivelul ligii a doua, terenul a suferit îmbunătățiri și vor mai fi și în continuare, sunt condiții foarte bune.

Din punct de vedere sportiv mi-aș dori să continui munca celor dinaintea mea care au făcut o treabă bună. Pe de altă parte, este și un moment zero, căci se schimbă mai multe lucruri la club și vor fi modificări destul de mari și la nivel de lot.

Plecăm cu încredere că putem să ținem echipa pe primele locuri ale seriei noastre, am început deja să căutăm jucători care să facă față la cerințele de la Lipova.

Apoi, din 11 iulie încolo trebuie să lucrăm la automatisme, în așa fel încât să facem față partidelor oficiale din Cupa României și apoi din campionat. Cu alte cuvinte, vrem să ne pregătim bine și să pornim cu încredere maximă în forțele noastre”, a declarat Todea.

Șoimii Lipova, șase meciuri amicale

Todea a legat și șase meciuri de verificare până la această dată, cu: UTA U18 (22 iulie), Victoria Felnac (25 iulie), Poli Timișoara (26 iulie), CS Socodor (5 august), Unirea Sântana (9 august) și ACB Ineu (12 august).

La finalul sezonului 2022-2023, Șoimii Lipova a ocupat locul secund în seria a 8-a a Ligii a 3-a și a pierdut semifinala barajului de promovare în Liga a 3-a, 2-3 la general, cu CSM Deva.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gabriel-matei-ramane-in-liga-3-dar-a-semnat-cu-alta-echipa-19276797

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-cu-ciprian-danciu-din-nou-la-conducere-a-inceput-pregatirea-sezonului-de-liga-3-doar-sase-jucatori-dintre-cei-cu-care-s-a-retrogradat-din-liga-2-sunt-in-lot-19276773

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dezvaluirile-liga2-ro-despre-fotbalistii-timiseni-cercetati-pentru-pariuri-confirmate-de-frf-19276757

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-anuntat-programul-meciurilor-amicale-19276746

https://liga2.prosport.ro/liga-3/alexandru-stoica-noul-antrenor-al-echipei-viitorul-simian-ii-ia-locul-principalului-sub-acoperire-pe-care-l-au-avut-mehedintenii-obiectivul-va-fi-barajul-pentru-promovarea-in-liga-19276744

 

 

 

Călin MNERIE 06 Jul. 2023, 12:50 Liga 3
Pe aceeași temă