Lipova a pierdut avantajul terenului propriu în barajul cu Deva! Abrudean: ”E nepermis să iei gol la fază fixă” / Nanu: ”Portarul meu nu s-a murdărit”

Călin MNERIE 25 May. 2023, 17:57 Liga 3

Șoimii Lipova a pierdut prima manșă a fazei semifinale a barajului pentru promovarea în Liga 2 cu CSM Deva, scor 0-1.

În fața a aproximativ 700 de spectatori ce au luat loc în tribunele noii arene lipovane, echipa gazdă a fost cu adevărat periculoasă doar în prelungiri, când a lovit bara prin Jichici și a mai irosit o ocazie imensă, prin Popovici.

Diferența în vederea returului de sâmbătă (ora 17:30), de la Deva a făcut-o fundașul Alexandru Iordache, cu golul său cu capul din minutul 32.

Adrian Abrudean: ”Mi-aș fi dorit ca în anumite momente să ținem mai mult de minge, ne jucăm șansa la Deva”

Șoimii Lipova a fost echipa ce s-a mulțumit să se apere timp de 65-70 de minute, după care a riscat mai mult în special prin introducerea lui Popovici pe teren. Doar că ocaziile cu adevărat periculoase s-au născut de abia în prelungiri.

”Am întâlnit o echipă agresivă, care a făcut pressing atât cât a putut, dar nu aici cred că a fost problema, ci că am luat un gol din fază fixă. E nepermis la un asemenea meci și la un moment dat era clar că trebuia să atacăm un pic mai mult și să ne expunem puțin. În general, a fost un joc de uzură, dar ne așteptam la asta, știam că terenul va fi foarte, foarte greu ca urmare a ploilor căzute. Ce nu a mai mers? Mi-aș fi dorit ca în anumite momente să ținem mai mult de minge. Am jucat prea multe mingi direct, nu ne-am asumat ieșirile din pressingul lor cu pase scurte. Dar am ales întotdeauna pasa lungă și datorită faptului că unii dintre mijlocași nu au prins o zi tocmai bună pe momentul posesiei, dar sperăm să reglăm acest lucru până sâmbătă. Deva are prima șansă acum, dar noi vom pregăti foarte, foarte atent și partida retur și ne vom juca șansa până la capăt. Important e să ne refacem jucătorii în primul rând fizic, dar și mental, iar atunci eu am mare încredere că vom face o partidă bună acolo pentru a încerca să întoarcem rezultatul cum am spus. Până la urmă, de aia sunt două partide, nu le va fi ușor clar cu noi acolo, deocamdată nu este nimic jucat”, a spus Adrian Abrudean, antrenorul ”șoimilor”.

Schimbările lui Abrudean, și în special introducerea pe gazon a lui Alexandru Popovici, au adus un plus pe faza ofensivă pentru Lipova, chiar dacă asta a presupus și o schimbare a portarilor, lucru care l-a deranjat pe titularul Ionuț Poiană, care a ieșit foarte nervos de pe gazon și a avut de comentat și după ultimul fluier al arbitrului. ”În primul rând, vreau să ne liniștim acum, avem nevoie de toți jucătorii la Deva, pentru a încerca să mergem mai departe. vom face tot ce ne stă în putință pentru a pune probleme în partida retur. Din păcate, Popovici nu putea să ducă un meci întreg, nu are cum să aibă ritm încă după ce a fost accidentat, dar mă bucur că a intrat atât cât a putut de bine. Iar minutele de azi contează foarte mult pentru meciul care urmează, ca și pentru alți jucători care au jucat mai puțin, probabil”, a adăugat antrenorul principal al echipei din Liga 3 din județul Arad.

Ștefan Nanu: ”Lipova, o echipă greoaie, nu le-am oferit timp și spații necesare pentru a putea să ne surprindă”

Chiar dacă a jucat în deplasare, CSM Deva a fost echipa ce a atacat mai mult, mai ales că a recuperat destule mingi chiar în jumătatea de teren adversă. Echipa de la poalele cetății a avut o ocazie imensă chiar în secunda 15, dar s-a mai prezentat periculos la finalizare pe tot parcursul partidei. Dar, ca și gazdele, ocaziile limpezi le-au lăsat pentru prelungirile partidei, când Popescu, Bedea și Pencea le puteau da devenilor un retur și mai liniștit.

”Știam că întâlnim o echipă care joacă foarte bine defensiv, cu talie, așa că am decis să punem presiune pe ei. Lipova e o echipă greoaie, care a jucat mai mult în jumătatea ei și am creat presiunea pe care am pregătit-o toată săptămâna. Drept dovadă nu le-am oferit timp de a gândi și spațiile necesare pentru a putea să ne surprindă. Așa am și pregătit jocul și Lipova a avut doa acea bară și încă o ocazie în prelungiri. În rest nu au ajuns la poartă, portarul meu nu s-a murdărit. Îmi felicit jucătorii pentru că au înțeles ceea ce trebuie să jucăm, dar nu s-a terminat aici. Va fi un meci greu la retur cu această echipă cu calitate și cu talie. Trebuie să ne bucurăm acum, pe moment, urmează mâine o recuperare foarte bună și pregătim jocul de sâmbătă, unul foarte greu, căci ei își doresc să întoarcă rezultatul. Sigur, ne-ar fi plăcut să nu avem un gazon atât de moale azi, dar starea terenului nu a influențat jocul astăzi, noi ocazii am avut destule, inclusiv pe final cu poarta goală. Nu e nimic terminat, surprize pot să fie și de la Filiași, dar și de la Lipova. Trebuie să mergem pe aceeași linie care am avut-o azi, muncă, multă disciplină tactică, ca să putem îndeplini acest obiectiv de a merge în finală. Sunt încă șanse egale, trebuie să fim echilibrați și să câștigăm și jocul de acasă”, a comentat Ștefan Nanu succesul cu 1-0 de la Lipova.

Antrenorul echipei devene a protestat mai mereu la deciziile brigăzii conduse de piteșteanul Naidin. ”Nu vreau să comentez arbitrajul, dar am avut jucători cu buza spartă, Vișan a avut buza tăiată. Nu s-a dat nici fault, nimic, nu mai contează. Din punctul ăsta de vedere a fost au arbitraj bun, a lăsat jocul și la noi și la ei puțin mai dur, fără să influențeze cu absolut nimic acest joc”, a adăugat Nanu.

Echipa calificată în finala pentru promovarea în Liga 2 cu câștigătoarea duelului dintre ACSO Filiași și CSM Reșița (2-2 în manșa din fieful oltenilor) se va decide sâmbătă la Deva, începând cu ora 17:30.

Foto: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-la-un-pas-de-finala-barajului-de-promovare-in-liga-2-dupa-deplasarea-de-la-soimii-lipova-19272480

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-pas-semi-gresit-la-filiasi-in-mansa-tur-a-primului-baraj-de-promovare-in-liga-2-calin-chereghi-clar-este-ca-nu-ne-asteptam-la-asa-ceva-19272485

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sc-popesti-leordeni-victorie-in-turul-cu-cs-afumati-19272597

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ce-meci-ce-nebunie-cs-blejoi-s-a-impus-de-o-maniera-dramatica-in-deplasarea-de-la-viitorul-daesti-in-cel-mai-spectaculos-joc-din-mansa-tur-a-fazei-semifinale-a-barajului-de-promov-19272555

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-tunari-ese-cu-farul-2-in-semifinala-barajului-19272558

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corvinul-hunedoara-avantaj-dupa-turul-cu-gloria-bistrita-nasaud-19272533

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-farul-2-nu-numai-ca-a-produs-surpriza-cu-cs-tunari-dar-a-obtinut-si-cea-mai-clara-victorie-in-faza-semifinala-a-barajelor-de-promovare-in-liga-2-antrenorul-falina-vrea-si-mai-mult-19272494

https://liga2.prosport.ro/liga-3/incep-meciurile-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-2-astazi-de-la-ora-1800-au-loc-cele-zece-jocuri-tur-din-faza-semifinala-19272388

Călin MNERIE 25 May. 2023, 17:57 Liga 3
Pe aceeași temă