Șoc la Șoimii Lipova: președintele a demisionat după ce echipa a fost eliminată din barajului pentru promovarea în Liga 2. ”Consider că am făcut maximum, clubul va progresa și fără mine”

Călin MNERIE 01 Jun. 2023, 20:34 Liga 3
Șoc la Șoimii Lipova: președintele a demisionat după ce echipa a fost eliminată din barajului pentru promovarea în Liga 2. ”Consider că am făcut maximum, clubul va progresa și fără mine”

Șoimii Lipova a încheiat sezonul 2022-2023 cu eșecul în dublă manșă, 2-3 la general, cu CSM Deva, în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. La finalul jocului retur, 2-2 la Deva, jucătorii echipei arădene au intrat în vacanța de vară.

Iar necunoscutele sunt multiple în săptămânile ce urmează și totul pleacă de la gestul surprinzător al președintelui Radu Pop.

Radu Pop a demisionat de la Șoimii Lipova: ”Viața în fotbal nu înseamnă doar rezultate și trofee, ci și relații interumane, lecții învățate”

Miercuri, cu ocazia mesei de final de sezon, președintele secției de fotbal a celor de la Șoimii Lipova i-a anunțat pe antrenori și jucători că pleacă de la conducerea echipei după mai bine de un deceniu. Pop invocă motive personale și familiale în luarea deciziei, urmând să descoperim cu timpul dacă a fost doar atât.

”Am început în 2012 noul proiect Șoimii Lipova, din liga a șasea și am urcat în cinci ani până în liga a treia. Aici, după primul an de acomodare pe care l-am terminat pe locul 6, în restul am fost an de an o echipă de top 3. Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor din familia Șoimilor pentru acești ani petrecuți împreună. Despărțirile sunt întotdeauna grele, dar știu că acest club va putea să progreseze și fără mine și acest lucru mă va face fericit. Am avut ocazia să mă dezvolt ca persoană și ca și conducător de club, dar viața în fotbal nu înseamnă doar rezultate și trofee, ci și relații interumane, lecții învățate. Sunt conștient că am făcut și greșeli, dar am învățat din ele și mai ales să lupt până la ultima picătură de sudoare și să fiu un adevărat profesionist. Mulțumesc tuturor celor cu care am lucrat de-a lungul timpului la Șoimii Lipova. Consider că am făcut maximum din ceea ce s-a putut face și ar fi cazul să urmeze o perioadă de odihnă și pentru mine. Mi-am dat demisia atât eu, cât și Virgilius Stamate, acum conducerea orașului și Consiliul de Administrație al clubului vor decide cine va urma în locul nostru și care vor fi obiectivele pe mai departe. Succes Șoimii Lipova!”, a fost mesajul de adio al lui Pop.

A demisionat inclusiv Virgilius Stamate, președintele clubului din Lipova

 

Virgilius Stamate era președintel clubului Șoimii Lipova, care număra și alte secții, așa că pozițiile vacante din acest moment rămân două. Din informațiile noastre, vor fi numiți conducători ce domiciliază în Lipova, care vor decide – și în funcție de bugetul alocat de autoritățile locale pentru sezonul 2023-2024 al Ligii a 3-a – politica clubului și implicit obiectivul echipei ”alb-albastre”.

  • În sezonul regular al Ligii 3, Șoimii Lipova a terminat pe locul 2 al Seriei a 8-a, cu 39 de puncte acumulate în 18 meciuri, la trei puncte sub liderul CSM Reșița. În play-off, Șoimii s-a menținut tot pe locul 2, după alte nouă jocuri ajungând la un total de 54 de puncte, la șapte sub CSM Reșița. A mers în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, unde a întâlnit liderul Seriei a 7-a, CSM Deva, în fața căruia a pierdut dubla manșă, 0-1 acasă și 2-2 la Deva.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/meciurile-din-faza-finala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-si-datele-in-care-se-joaca-foresta-ceahlaul-e-cel-mai-important-duel-vor-urca-in-liga-2-o-echipa-din-moldova-una-din-ilfov-si-cel-puti-19272905

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-a-avut-probleme-la-returul-barajului-cu-soimii-lipova-dar-merge-in-finala-cu-csm-resita-stefan-nanu-nu-ma-asteptam-sa-suferim-atat-de-mult-adrian-abrudean-ramane-cu-regr-19272952

https://liga2.prosport.ro/liga-3/returul-fazei-semifinale-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-cele-zece-jocuri-incep-la-ora-1730-19272806

https://liga2.prosport.ro/liga-3/incep-meciurile-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-2-astazi-de-la-ora-1800-au-loc-cele-zece-jocuri-tur-din-faza-semifinala-19272388

Călin MNERIE 01 Jun. 2023, 20:34 Liga 3
Pe aceeași temă