CSM Deva a avut probleme la returul barajului cu Șoimii Lipova, dar merge în finala cu CSM Reșița. Ștefan Nanu: ”Nu mă așteptam să suferim atât de mult.” Adrian Abrudean rămâne cu regrete

Călin MNERIE 28 May. 2023, 01:28 Liga 3

CSM Deva a trăit periculos pe finalul semifinalei barajului de promovare în Liga 2, acasă cu Șoimii Lipova, dar și-a atins scopul, finala cu CSM Reșița.

Echipa lui Ștefan Nanu părea să controleze situația, cu un dublu avantaj luat pe tabelă, prin reușitele semnate Alexandru Ionuț Popescu (47) și Andrei Bedea (68), dar vicecampioana Seriei a 8-a a Ligii a 3-a a revenit în joc prin Denis Giosu (74) și Andrei Gavrilă (82), însă rezultatul final de 2-2 nu i-a fost suficient pentru prelungiri.

Miercuri, formația de la poalele cetății se impusese cu 1-0 la Lipova și câștigă ”dubla” cu scorul general de 3-2.

Puține ocazii în primele 45 de minute în jocul dintre Deva și Lipova

Prima repriză desfășurată pe stadionul Cetate din Deva a fost destul de lipsită de evenimente, devenii și-au concretizat plusul de posesie al balonului doar prin câteva șuturi de la distanță, trimise de Vișan, Bedea și Stelea destul de departe de buturile lui Buta. Totuși, portarul Lipovei a avut o intervenție important în finalul actului întâi, când a parat lovitura de cap a lui Creciunesc.

De cealaltă parte, ”șoimii” au fost destul de timizi în atac, punctând la capitolul statistică doar la execuția lui Modan de pe 16 metri, pe lângă poartă.

Patru goluri și trei bare – meniul reprizei secunde de la Deva

Așadar, s-a intrat cu 0-0 la cabine și nimic nu anunța ”nebunia” din partea a doua a partidei disputate în fața a aproximativ o mie de spectatori. Deva a deblocat instantaneu tabela, prin golgheterul Alexandru Popescu, care a profitat de eroarea portarului Buta și împins balonul în plasă din doar 2 metri. Era minutul 47, iar 8 minute mai târziu Bloj nu a țintit de puțin vinclul porții adverse.

Vizitatorii au dat primele semne de viață prin dubla ocazie a lui Modan, dar și șutul lui D. Pop. Mai întâi, vârful lui Abrudean a trimis cu capul în bară, iar apoi a reluat de puțin pe lângă prin același procedeu. Nou-intratul David Pop a încercat și el să marcheze de la distanță, dar mingea a lovit bara lateral a porții lui Bădescu (67). Un minut mai târziu, Adrian Bedea părea să încheie socotelile cu finalizare simplă, din 10 metri, după ce a fost lăsat singur cu portarul de Popescu.

Doar că lipovanii au avut o tresărire de orgoliu și le-a dat emoții devenilor până la ultimul fluier al arbitrului vâlcean, Cătălin Buși. După o fază fixă a echipei sale, Denis Giosu l-a surprins pe Bădescu cu un șut din drop din 12 metri și echipa sa credea din nou în calificare. Fundașul Sabău a lovit pentru a treia oară bara în contul echipei sale, din doar 6 metri, iar Andrei Gavrilă a avut execuția meciului, în minutul 82, cea a golului de 2-2.

Mijlocașul crescut de UTA s-a încumentat să tragă de la 20 de metri și goalkeeperul lui Nanu nu a mai putut face nimic. Doar că echipa vizitatoare nu a mai avut puterea să mai marcheze o dată, ba chiar a riscat să piardă disputa, după ce Pencea a ratat, ca și în tur, la o contră rapidă a echipei sale.

Mai departe, Deva va lupta pentru un loc în Liga a 2-a cu CSM Reșița, care a trecut cu 7-2 la general de ACSO Filiași. Dincolo, Lipova încheie un nou sezon fără să-și îndeplinească visul promovării, pe care îl tot îl are de 4 ani încoace.

Ștefan Nanu: ”O calificare muncită și meritată, dar nu mă așteptam să suferim după 2-0”

Antrenorul de la CSM Deva, Ștefan Nanu, recunoaște că nu se aștepta să tremure pe final în fața unei echipe pe care a dominat-o din punct de vedere tactic în majoritatea minutelor din dubla acestei săptămâni.

”O calificare muncită și meritată, îi felicit pe băieți. Azi am suferit după 2-0, nu mă așteptam să suferim atât de mult în ultimele 20 de minute. Este important că a fost o calificare frumoasă și prin acest final cu adversarul care ne-a dominat. Puteam închide jocul și la 2-2, când a scăpat Pencea singur și putea să marcheze. Azi a fost un joc frumos, am avut 2-0, ne-am văzut cu sacii în căruță și am făcut un pas înapoi. Eu nu le-am spus să facem pasul înapoi, nu știu de ce l-am făcut, a fost probabil dorința de a conserva rezultatul. A fost și accidentarea lui Dănăilă, care avea mari probleme la picior. Am suferit, dar suntem o echipă frumoasă, muncitoare, cu probleme la banca de rezerve, cu mulți copii. Nu am un lot cum mi-aș dori ca să pot face schimbările necesare. În finala pentru promovare, Reșița pleacă cu prima șansă, dar avem și noi șansa noastră. Am încredere în băieți, putem face o surpriză și să promovăm”, a spus Ștefan Nanu.

Înainte de returul cu Lipova, devenii au primit vizita primarului Florin Oancea, care i-a asigurat că vor avea toate condițiile dacă vor obține promovarea în Liga 2. Meciurile decisive pentru CSM vor avea loc sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18:00, la Deva, respectiv miercuri, 7 iunie, de la ora 17:30, pe arena ”Mircea Chivu” din Reșița.

  • CSM Deva: Bădescu – Vișan, Al. Iordache, D. Creciunesc, Doboș (cpt.) – Iana, Bedea, Fl. Stelea (Pencea 87′), Bloj – Al. I. Popescu (Rol. Kelemen 77′), Dănăilă (Țoiu 72′). Rezerve neutilizate: Frumuzache – Chițimia, Branea, Mih. Neagoe, Maroșan, Opriș.

Adrian Abrudean: ”Astăzi am avut mare ghinion, dar am satisfacția că am crezut în șansa noastră”

Dincolo, Șoimii Lipova încheie un nou sezon fără să-și îndeplinească visul promovării, pe care îl tot îl are de 4 ani încoace. Șoimii au făcut finaluri de meci bune contra Devei, dar a fost insuficient pentru a accede în finala cu Reșița.

”Ne pare foarte rău că nu am reușit să ne calificăm mai departe. Cel puțin după partida de astăzi avem mari regrete, datorită faptului că la numărul de ocazii și după aspectul jocului meritam cu prisosință. Am nimerit de trei-patru ori, plus două ocazii rarisime ale lui Modan din apropierea porții. Cu excepția fazelor la care am primit cele două goluri, jucătorii merită felicitați pentru maniera în care au abordat partida. Am satisfacția că am crezut împreună cu toții, cei din interiorul echipei, în șansa noastră, iar astăzi într-adevăr am avut un mare ghinion. Până la urmă și șansa sau ghinionul fac parte din fotbal, iar nouă acum nu ne rămâne decât să fim mulțumiți de ce am realizat în acest sezon, unul extrem de dificil. Cred că ne-am făcut datoria cât am putut de bine și, din punctul meu de vedere, acesta este cel mai important aspect. În numele echipei vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor, oamenilor din jurul echipei, domnului primar Florin Pera și domnilor și doamnelor consilieril locali, conducerii clubului, în mod special lui Radu Pop care este inima și sufletul acestui club. Le mulțumim pentru sprijinul acordat, la rândul nostru am încercat să le răsplătim eforturile și încrederea prin rezultalele noastre. Repet, din punctul meu de vedere, cred că pentru echipa Șoimii Lipova a fost un an bun”, a spus Adrian Abrudean, antrenorul lipovanilor

  • Șoimii Lipova: Buta – Petruț (Clej 46′), P. Sabău, A. Popa (cpt.), Giosu (Pamfile 74′) – Andr. Gavrilă, Jichici (Dav. Pop 50′), Susan – Al. Popovici, Modan, D. Rusu (Bulza 46′, Angheli 86′). Rezerve neutilizate: Bujor – Criștiu, Al. Nagy, Angheli, Chelea.

Foto: CSM Deva

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dezamagire-mare-pentru-acso-filiasi-dupa-eliminarea-din-lupta-pentru-liga-2-victor-naicu-dupa-esecul-drastic-cu-resita-n-am-reusit-sa-realizam-ca-mingea-nu-se-poate-cara-19272923

https://liga2.prosport.ro/liga-3/meciurile-din-faza-finala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-si-datele-in-care-se-joaca-foresta-ceahlaul-e-cel-mai-important-duel-vor-urca-in-liga-2-o-echipa-din-moldova-una-din-ilfov-si-cel-puti-19272905

https://liga2.prosport.ro/liga-3/returul-fazei-semifinale-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-cele-zece-jocuri-incep-la-ora-1730-19272806

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-ultima-etapa-din-play-out-11-meciuri-au-loc-astazi-echipele-aflate-in-lupta-pentru-evitarea-ultimelor-cinci-pozitii-retrogradabile-19272716

Călin MNERIE 28 May. 2023, 01:28 Liga 3
Pe aceeași temă