ACS Poli recunoaște moartea clubului! Mesajul administratorului special: ”Din păcate am mai trăit-o și din fericire știm: Poli nu moare niciodată”

Anda DELIU 13 Sep. 2021, 17:42 Liga 3
ACS Poli recunoaște moartea clubului! Mesajul administratorului special: ”Din păcate am mai trăit-o și din fericire știm: Poli nu moare niciodată”

După câteva postări cu aer mistificator, la ACS Poli ultimul stinge în sfârșit lumina. După excluderea din Liga 3, clubul a admis în sfârșit că are interdicție la transferuri, într-un comunicat de presă sincer și pe alocuri, sentimental.

Petre Mușat spune că regretă că autoritățile nu au mai ajutat clubul și punctează că, într-adevăr, majoritatea jucătorilor azi legitimați la echipele din Timiș din ligile naționale s-au format la ACS Poli. De asemenea, într-un gest frumos, mulțumește tuturor foștilor angajați care nu au fost niște profitori ai clubului.

În 30 septembrie, urmează cel mai probabil să se declare și intrarea în faliment a ACS Poli.

Redăm integral comunicatul:

”Dragi suporteri,
Ne aflăm în cel mai greu moment al clubului ACS Poli Timișoara, unul pe care am sperat din tot sufletul că îl vom putea evita atunci când mi-am preluat mandatul de administrator special în urmă cu doi ani de zile. Voi încerca să expun lucrurile așa cum le văd și le simt eu.
Alături de prietenul meu Goța Goran Corojor, Președintele clubului Galaxy Timișoara, și a Administratorul Judiciar Bogdan Alic, am făcut atât acum, cât și pe întreaga durată a mandatului meu toate demersurile necesare pentru a asigura continuitatea clubului, club fondat în virtutea unui proiect fotbalistic susținut de Consiliul Local Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica Timișoara.
Au fost doi ani de zile în care aproape fiecare meci a fost o luptă pentru supraviețuire. Am acceptat această realitatea de la bun început, pentru că am fost alături de Politehnica Timișoara toată viața mea profesională și am considerat că este datoria mea să-mi asum această luptă, ca acest club să existe în continuare. Aici activau peste 250 de tineri la Centrul de Copii și juniori, ghidați de antrenori specializați, înainte ca eu să preiau mandatul de administrator. Cu cei careu au dorit să continue în alb-violet, alături de jucătorii rămași la echipa de seniori angrenată în Liga a 3-a, am vrut să formăm o echipă frumoasă, care să ofere perspective atât pentru viitorul clubului, cât și pentru carierele acestor tineri.
Astfel, tot timpul ne-am bazat mereu pe jucători formați de Poli, iar aceștia au crescut frumos ca fotbaliști. Toate echipele din zona Timișoarei, angrenate în primele trei ligi, au în componență jucători trecuți în acești ultimi ani pe la Poli sau formați în centrul de copii și juniori al clubului. Respectând responsabilitățile mele ca administrator special, am făcut tot ce am putut să-i țin în alb-violet pe aceștia, însă nu am pus piedici cluburilor care ne-au cerut să legitimeze jucători de la Poli Timișoara atunci când și aceștia și-au dorit să plece.
În această vară am căutat soluții care să ne permită desfășurarea activității sportive în Liga a 3-a și am acoperit partea administrativă: am înscris echipa de fotbal în campionat, am făcut Licențierea clubului, am jucat în Cupa României, și am depus Planul de Reorganizare, atât noi din cadrul clubului, cât și firma de insolvență Alfa Quantum. Precum bine știți, Poli Timișoara se afla în imposibilitatea de a efectua transferuri în urma unei decizii FIFA sosite la finalul anului trecut. Am solicitat la debutul acestui sezon o scutire din partea forului internațional, pentru a putea legitima jucători și a menține posibilitatea continuității clubului, însă fără succes. Problema de fond a fost și a rămas, de-a lungul acestei perioade, lipsa resurselor financiare, acutizată de situația din pandemie.
Ca urmare a imposibilității de a ne prezenta la primele două partide ale acestui sezon de Liga a 3-a, clubul a fost exclus din competiție de către Federația Română de Fotbal.
În ceea ce privește viitorul administrativ al lui Poli, la finalul lunii acesteia are loc următorul termen din dosarul insolvenței. Am făcut toate demersurile cerute până în acest punct și ne vom supune deciziei care va fi luată de către Tribunal.
Marile mele regrete sunt că nu am găsit înțelegere la cei care au creat acest proiect fotbalistic, că am dezamăgit oamenii cu care am lucrat și că am dezamăgit suporterii deosebiți care au stat alături de Poli atâția și atâția ani de zile.
Îmi declar, din nou, recunoștința enormă pentru toți cei care au fost alături de noi în acești ani, de la parteneri, la jucători, la staff-ul tehnic – Silviu Bălace, Răzvan Ionilă, Gheorghe Stoianov, Csaba Peter – la angajații clubului – Viorel Boiț, Emeric Dembrovschi, Ionel Bungău, Levente Balint, Aurel Șunda, Sorin Vlaicu, Adrian Săvoiu, Petre Vlătănescu, Cristian Contescu, Carmen Toma, Bogdan Gheorghe – la cei care au ajutat clubul și nu și-au dorit niciodată să iasă în față, și, bineînțeles, suporterilor. Doresc tuturor multă sănătate și să fie feriți de problemele pandemiei în lunile dificile care urmează.
Mi-aș dori ca Politehnica Timișoara să redevină o forță care să unească toți suporterii timișorenii, cu atât mai mult cu cât în acest an se va sărbători intrarea în anul 100 al sportului politehnist. Sper ca cei care vor oferi continuitate culorilor alb-violet, continuitate palmaresului Politehnicii, să aibă succes în această privință.
Din păcate am mai trăit-o și din fericire știm: Poli nu moare niciodată.
Cu stimă și considerațiune,
Petre Mușat
Administrator Special”

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-poli-a-fost-oficial-exclusa-din-liga-3-echipa-a-disparut-din-punct-de-vedere-sportiv-dupa-noua-ani-de-existenta-19200543

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-poli-nu-stie-sa-moara-cu-demnitate-clubul-ramas-fara-jucatori-da-un-comunicat-de-presa-paralel-cu-realitatea-echipa-timisoreana-este-la-a-doua-neprezentare-si-va-fi-exclusa-din-liga-3-19199514

https://liga2.prosport.ro/liga-3/poli-timisoara-prelungeste-cu-cateva-zile-viata-rivalei-acs-poli-fosta-prim-divizionara-e-in-agonie-dar-si-a-amanat-meciul-din-etapa-a-2-a-a-ligii-3-cu-ajutorul-e-19199026

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sfarsitul-e-aici-acs-poli-e-prima-echipa-din-liga-3-care-nu-se-prezinta-la-un-meci-in-chiar-runda-de-debut-si-e-ca-si-disparuta-din-fotbal-ne-cerem-scuze-19198000

Anda DELIU 13 Sep. 2021, 17:42 Liga 3
Pe aceeași temă