ACS Poli s-a reunit, la limita subzistenței! Clubul timișorean a primit interdicție de transferuri de la FIFA. Silviu Bălace: ”Nu dezarmăm, facem tot ce putem face”

Anda DELIU 15 Feb. 2021, 17:36 Liga 3

ACS Poli a reluat de luni, 15 februarie, antrenamentele, după o pauză mai lungă iarna aceasta. Fotbaliștii rămași au reluat antrenamentele cu Silviu Bălace, în contextul în care iarna aceasta, clubul timișorean a primit interdicție de transferuri, din cauza că trei jucători care au evoluat la echipă în Liga 2 au reclamat salariile restante, la FIFA. De asemenea, se apropie și termenul prin care instanța ar putea băga clubul în faliment.

”Lovitura” interdicției de transferuri a venit în decembrie. La FIFA au reclamat restanțe din sezonul 2018-2019 jucătorii Andrej Mrkela, Sergio Uyi și Rudolf Avaro.

Cum, bineînțeles, clubul nu a putut dovedi plata integrală a contractelor celor trei, FIFA a dictat interdicței de transferuri, astfel că ACS Poli poate readuce doar jucătorii pe care îi avea împrumutați la alte echipe. În 25 februarie va fi ziua ”Z”, în care Tribunalul Timiș judecă aprobarea planului de reorganizare sau introducerea în faliment. Asta dacă nu se va dicta o nouă amânare.

ACS Poli se antrenează la Baza ”Adrian Stoicov”

Altfel, din staff nu a plecat nimeni. Silviu Bălace e în continuare antrenor principal, Răzvan Ionilă – antrenor secund, Gyuri Stoianov – antrenor cu portarii, Romulus Buia – director tehnic, și Ciobi Peter – organizator de competiții.

Lotul de jucători rămas e următorul:

portari: Cristian Toma, Alexandru Filip;
fundași: David Bălace, Sebastian Foca, Raul Cochințu, Cristian Murariu, Roberto Stoia, Cristian Daminuță, Raul Popa;
mijlocași: Sinișa Sporin, Adrian Chiriac**, Bogdan Turdean, Cristian Mitre, Sergiu Românu, Denis Dorobanțu, Alexandru Dincă, Bogdan Țărțău;
atacanți: Darius Buzdugan, Flavius Toboșaru, Adrian Sevici.

Au plecat: Dănuț Bilia, Michel Rosenblum, Marius Călin (toți trei la Progresul Pecica), Salhi Ouadie (Șoimii Lipova), Mihai Hecsko (Ghiroda și Giarmata Vii), Claudiu Matiș (CSM Reșița), Narcis Plută (Progresul Ezeriș), Patrick Peter (Viitorul Șelimbăr), Robert Popeț și Alexandru Daminescu (CSC Dumbrăvița).

Clubul timișorean cere donații

Deocamdată, ACS Poli are programate două amicale, cu Ripensia U19 și Progresul Ezeriș, în 17 și 20 februarie.

Bălace spune că nu dezarmează! ”Va fi foarte dificil pentru noi, am pierdut jucători cu experiență, lotul fiind unul semnificativ subțiat și numeric, dar nu dezarmăm, facem tot ce putem face. Vreau ca băieții rămași să-și demonstreze calitățile, vor avea ocazia să joace, nu vom urmări obsesiv greșelile, fiindcă mulți n-au jucat în ultima perioadă. Așa cum le-am spus și înaintea turului, este o șansă pentru toți să fie văzuți și să facă un pas mai sus. Cei de acum au chiar exemple clare dintre foștii lor colegi, cum a fost Claudiu Matiș, care a tratat foarte serios perioada petrecută la Poli, și-a dorit mult, echipa l-a ajutat și a ajuns în liga secundă.
Cred că am făcut tot ce a depins de noi în toamnă, am dus echipa pe podium, am apărat numele și blazonul clubului și al orașului. Este de înțeles faptul că trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, însă Timișoara este un oraș mare, nu-mi vine să cred că nu există resurse pentru a-i susține pe acești băieți tineri, de care au beneficiat și vor mai beneficia și alte echipe din localitate”
, a declarat Bălace, pentru site-ul clubului.

ACS Poli și-a deschis o secțiune unde așteaptă donații de la cei dornici să ajute: acspoli.ro/donatii.

Cristian Daminuță: ”Parcă a trecut o veșnicie de la finalul turului. Suntem gata să punem osul la treabă”

Cel mai experimentat jucător al echipei timișorene rămâne Cristian Daminuță, care chiar în ziua reunirii a împlinit 31 de ani.

”Parcă a trecut o veșnicie de la finalul turului. Sunt foarte dornic de pregătire, să fim sănătoși, să ne putem pregăti bine în această perioadă, să înceapă competiția oficială. Îmi place să-mi asum responsabilitatea de a fi lider în vestiar, iar important este ca acești copii să înțeleagă că au o șansă să-și clădească un viitor frumos fiecare. Dacă facem o pregătire bună și arătăm calitate în campionat, lumea îi va observa. Noi suntem gata să punem osul la treabă.
Mă simt foarte bine, zic că am în continuare suflet de copil, chiar dacă cu trecerea anilor m-am maturizat și am devenit tată între timp. Prioritar este să fim sănătoși, iar același lucru îl doresc și tuturor suporterilor, multă sănătate!”
, a spus Daminuță (foto, în albastru).

 

În prima etapă din 2021, a 11-a a sezonului, ACS Poli are deplasare la Crișul Chișineu Criș (locul 1, 24 de puncte), în data de 13 martie. Timișorenii ocupă locul 3 după 10 etape, cu 22 de puncte.

Foto: ACS Poli Timișoara

Anda DELIU 15 Feb. 2021, 17:36 Liga 3
Pe aceeași temă