ACS Poli e pe buza prăpastiei, ca și retrasă din Liga 3! Administratorul special dă detalii despre recentul termen din procesul de insolvență

Anda DELIU 04 Jul. 2021, 22:56 Liga 3
ACS Poli e pe buza prăpastiei, ca și retrasă din Liga 3! Administratorul special dă detalii despre recentul termen din procesul de insolvență

ACS Poli a mai scăpat o dată de faliment după ce Tribunalul Timiș a amânat pronunțarea pentru 30 septembrie în speța privind procedura de insolvență. În schimb, deși clubul a depus dosarul de certificare pentru Liga 3, nu mai are jucători sau bani, din simplul motiv că toată colaborarea cu ACS Galaxy, clubul unde e acționar Silviu Bălace, este în aer!

Clubul fost în Liga 1 a postat pe site-ul oficial ce s-a petrecut din punct de vedere juridic în dosarul de insolvență. ACS Poli e în faza în care trebuie să i se aprobe planul de reorganizare sau să fie declarată în faliment. ”Clubul nostru a avut parte de trei înfățișări la Tribunalul Timiș în dosarul insolvenței. La ultima înfățișare din luna mai, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Timiș a înlocuit Primăria Timișoara în comitetul creditorilor. AJFP Timiș ceruse în februarie intrarea în faliment a clubului, această cerere urmând să fie dezbătută odată ce noua componență a comitetului creditorilor era confirmată. Ieri, 1 iulie, am avut parte de un nou termen la Tribunal, în urma căruia s-a a decis amânarea speței până la data de 30 septembrie, 2021”, transmite ACS Poli, într-un comunicat semnat de administratorul special Petre Mușat.

Bani s-au terminat la ACS Poli!

Petre Mușat recunoaște că la club nu mai există resurse.

”Dosarul de licențiere pentru Liga a 3-a a fost depus deja, acest demers fiind unul în primul rând administrativ. Termenul pentru înscrierea în sezonul următor este data de 15 iulie. Situația financiară rămâne însă problematică. Este bine știut că de șase ani clubul s-a susținut pe mod de avarie, nebeneficiind de finanțare din partea membrilor fondatori, ca urmare a complicatei situații juridice privind forma de finanțare din perioada 2012-2015. Și după intrarea în insolvență, clubul a generat cheltuieli pe care nu a reușit să le acopere, iar o mare parte din banii care au intrat în club de la preluarea mandatului meu de administrator special, au mers către stingerea unei părți a acestor datorii. Resursele de care dispunem în acest moment sunt limitate și, per total, insuficiente pentru desfășurarea corespunzătoare a activitiății sportive. Ceea ce am făcut și am reușit până acum a fost posibil doar cu sacrificiul celor implicați, a staff-ului, a jucătorilor și angajaților de la club, precum și a suporterilor care au apreciat efortul nostru și ne-au susținut atât de la distanță, cât și prin contribuțiile din sezonul recent încheiat”, mai punctează Mușat.

ACS Poli are interdicție la transferuri

Clubul timișoarean nu mai are jucători, în urma finalului colaborării cu ACS Galaxy, iar interdicția la transferuri e încă în vigoare.

”Interdiciția la transferuri primită în această iarnă nu va fi ridicată până la plata datoriilor către jucătorii străini, care au apelat la FIFA pentru a-și recupera drepturile bănești – o sumă mai mare decât bugetul cumulat cu care am lucrat în ultimele două sezoane. Neplata acestei sume va genera penalități sportive, precum deducerea punctelor în clasament. O altă problemă generată este că nu putem legitima jucători, iar deși clubul mai are jucători sub contract, numărul acestora este redus și nici nu ne permite să conturăm un lot echilibrat. Chiar și rezovlând aceste urgențe, trebuie să avem în vedere cererea creditorilor clubului, să analizăm posibilitatea acceptării unui plan de reorganizare, fiindcă ultimul lucru pe care ni-l dorim este să începem un sezon pe care nu-l putem duce până la capăt”, mai punctează Mușat.

Ce omite Mușat

Liga2.ro a aflat însă și ceea ce Mușat, mai nou tot mai apropiat de ASU Poli, omite să spună. Colaborarea dintre ACS Poli și școala de fotbal Galaxy, deținută de Bălace și încă un asociat, s-a rupt și nu cordial!

Se pare că asociatului lui Silviu Bălace i s-au promis 70 la sută din ceea ce avea clubul, iar acesta a considerat că e vorba doar de procente de jucători.

În fapt, era și 70 la sută din datorii, deci și din ”activ”, și din ”pasiv”! Iar Galaxy și-a luat înapoi toți jucătorii împrumutați la ACS. De aici, totul s-a rupt, iar ACS Poli e pe cale să dispară, la aproape un an de când părintele său spiritual, Nicolae Robu, a pierdut alegerile în Timișoara.

Anda DELIU 04 Jul. 2021, 22:56 Liga 3
Pe aceeași temă