S-a răzgândit! Ciucaş Tărlungeni nu mai continuă în Liga 3! Echipa care ar putea profita

Adi MARICA 10 Aug. 2024, 15:11 Liga 3
S-a răzgândit! Ciucaş Tărlungeni nu mai continuă în Liga 3! Echipa care ar putea profita

Ciucaș Tărlungeni a anunțat Federația Română de Fotbal că nu va mai continua în Liga 3 și în sezonul 2024-2025.

Deși a retrogradat sportiv de pe ultimul loc din Seria a 5-a, clubul brașovean fusese invitat de FRF să rămână în Liga 3 și își dăduse acordul pentru asta, numai că acum s-a gândit mai bine și s-a răzgândit.

În aceste condiții, FRF trebuie să găsească acum încă o echipă pe care să o invite în noul sezon al Ligii 3, unde insistă pe un sistem cu zece serii de câte zece competitoare.

Ciucaș Tărlungeni s-a răzgândit și nu mai continuă în Liga 3!

Luna trecută, oficialii echipei din Tărlungeni acceptau invitația FRF și au început demersurile pentru formarea unui lot pentru Liga 3. Echipa a și jucat un meci oficial, 0-3 în Turul 1 al Cupei României cu Kids Tâmpa Brașov, însă numeroasele probleme, în special, cele financiare, nu au fost rezolvate.

Mai mult, încercările eșuate în a forma un lot cât de cât competitiv, i-au făcut pe cei de la Ciucaş Tărlungeni să renunțe la locul de Liga 3.

Un prim semn că lucrurile scârțâie la Tărlungeni au apărut încă de la finalul lunii trecute, când antrenorul Dan Bona a ales sa meargă la SR Brașov, în stafful lui Liviu Nicolae.

Șefii grupării din Tărlungeni au anunțat FRF că nu poate juca în Liga 3.

  • Federația anunțase în data de 5 august 11 cluburi care vor completa din locurile vacante pentru noul sezon de Liga 3, iar printre acestea se număra și Ciucaș Tărlungeni.

Echipa din Tărlungeni, de la o promovare istorică, la agonia retrogradării!

Ciucaș Tărlungeni a promovat în Liga 3 la finalul sezonului 2022-2023 cu antrenorii Ionuț Mitroi și Marian Cristescu la timonă. La finalul lui 2023, la Tărlungeni s-au produs mai multe schimbări, ținând cont că echipa se afla pe locul 9 din 10 în Seria a 5-a, doar cu 11 puncte.

Cristescu a renunțat la funcția de antrenor secund și nu a mai continuat nici ca jucător. La echipă a fost instalat antrenorul Liviu Nicolae, iar Ionuț Mitroi, avansat ca director tehnic în iarnă, a renunțat înainte de finalul sezonului.

Ciucaș a ocupat locul 10, ultimul în Seria 5, cu un total de 21 de puncte, 7 obținute în 18 meciuri din sezonul regular și 14 în 10 jocuri din play-out. Cealaltă retrogradată din serie a fost SR Brașov, care a avut 25 de puncte. Atât SR Brașov, cât și Ciucaș Tărlungeni au fost invitate de FRF să continue în Liga 3 și au acceptat.

Tot cinci echipe brașovene și în sezonul 2024-2025 de Liga 3? Profită ACSM Codlea?

La fel ca în sezonul trecut de Liga 3, Brașovul fotbalistic ar putea rămâne cu cinci echipe în acest campionat.

În acest moment sunt patru: Olimpic Zărnești, Olimpic Cetate Râșnov, Kids Tâmpa Brașov si SR Brașov.

De retragerea celor de la Ciucaş Tărlungeni ar putea profita cei de la ACSM Codlea.

Campioana Brașovului în 2024, câștigătoarea Ligii a 4-a, nu a reușit promovarea în Liga 3, pierzând barajul contra campioanei din județul Alba, ACS CIL Blaj. A fost 2-1 la Codlea, în tur, pentru echipa din Blaj și 1-1 în retur.

FRF are nevoie de o echipă din zona Brașovului pentru a acoperi locul lăsat vacant de Ciucaș Tărlungeni, iar ACSM Codlea este cea mai apropiată, ținând cont că federația va apela și în această vară la mai multe echipe pierzătoare în barajul de promovare pentru a completa locurile libere din Liga 3 cu 100 de participante.

Noul sezon de Liga 3, ediția 2024-2025, este programat să debuteze la 31 august 2024.

Foto: Adi Marica și Ciucaș Tărlungeni

Adi MARICA 10 Aug. 2024, 15:11 Liga 3
Pe aceeași temă