Mișcări de trupe la Ciucaș Tărlungeni! Echipa are antrenor și director sportiv noi, dar și mai mulți jucători aduși din Liga 4

Adi MARICA 13 Feb. 2024, 11:45 Liga 3
Mișcări de trupe la Ciucaș Tărlungeni! Echipa are antrenor și director sportiv noi, dar și mai mulți jucători aduși din Liga 4

Cu mai puțin de o lună până al reluarea campionatului Ligii 3, la Ciucaș Tărlungeni, penultima clasată în Seria 5, sunt mișcări serioase de trupe. Totul, pe filiera Colțea Brașov, ocupanta locului 2 în Liga 4 Brașov.

Astfel, Liviu Nicolae (foto principal) va fi noul antrenor al echipei din Tărlungeni, ”principalul” Ionuț Mitroi va continua ca director tehnic, iar Robert Elek va fi antrenor secund. Mai mult, în lot vor fi aduși mai mulți jucători de la Colțea: Căucă, Voicu, Pavel, Plumb, Jude, Komaromi, Tocari, Păduraru și Iordache.

În plus, la Ciucaș ajunge și Dan Ilieș ca director sportiv, funcție pe care a mai ocupat-o la Colțea și SR Brașov.

Ciucaș Tărlungeni a luat mai mulți jucători de la Colțea Brașov, dar și pe golgheterul Ligii 4 Brașov

Oficialii clubului din Tărlungeni au reușit și un transfer important, cel al mijlocașului Mihai Badea (26 de ani), de la ACSM Codlea, fotbalist care a mai fost dorit în această iarnă și de alte echipe de Liga 3. Badea este golgheterul Ligii a 4-a Brașov, cu 22 de goluri.

Toate aceste mutări de la Ciucaș Tărlungeni au ca scop, evident, evitarea retrogradării, poziția pe care se află acum echipa fiind una care duce în Liga 4 la finalul sezonul. Cel puțin din punct de vedere sportiv, fiindcă FRF a demonstrat în ultimii ani că în Liga 3 nu mai continuă doar cine nu-și mai dorește, chiar dacă în urma rezultatelor retrogradează.

Ciucaș Tărlungeni este o echipă nou-promovată în Liga 3 în vara trecută și, în acest moment, după primele 15 etape ale sezonului regular se află pe locul 9 din 10 în Seria 5, cu 11 puncte acumulate. Deasupra sa, pe loc care asigură menținerea, este Viitorul Curița, tot o nou-promovată, care are tot 11 puncte. Și trupa din județul Bacău și-a schimbat antrenorul în această iarnă și și-a adus mai mulți jucători noi.

Liviu Nicolae, noul antrenor al echipei Ciucaș Tărlungeni

Noul antrenor al echipei Ciucaș Tărlungeni, Liviu Nicolae (40 de ani), are Licența A UEFA din 2022.

Și-a început cariera de antrenor la juniorii clubului Colțea, unde a făcut pasul la seniori, la echipa din Liga 4, pe care a condus-o timp de două sezoane (2017-2019). În vara lui 2020 a trecut la Liga 3, unde a antrenat cu succes SR Brașov și a fost la un pas de finala barajului de promovare în Liga 2.

În ultimii doi ani, Liviu Nicolae a coordonat toată activitatea tehnică a clubului Colțea, antrenând inclusiv echipa de seniori.

Ca fotbalist, Nicolae a fost atacant și a activat la echipele Chindia târgoviște, FCM Târgoviște, FC Argeș, Dacia Mioveni, FC Brașov, FC Ghimbav, Flacăra Moreni, FC Royal Ghimbav și Unirea Tărlungeni.

Ciucaș Tărlungeni, una dintre cele cinci echipe din Seria 5 a Ligii 3 care sunt matematic în play-out

Ciucaș Tărlungeni a încheiat prima parte a sezonului pe locul 9, penultimul, retrogradabil, în clasamentul Seriei a 5-a, cu 11 puncte acumulate în 15 jocuri (3 victorii, 2 egaluri și 10 înfrângeri).

În ultimele trei etape din sezonul regular va întâlni pe AFC Câmpulung Muscel (d), Kids Tâmpa Brașov (a) și Viitorul Curița (d).

În Seria 5, cinci echipe sunt matematic în play-out: SR Braşov, Ciucaş Tărlungeni, Viitorul Curiţa, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 și KSE Târgu Secuiesc. A șasea va fi Kids Tâmpa Brașov, cu cele mai mari șanse, sau AFC Odorheiu Secuiesc. Apoi, în cele zece etape din play-out, aceste șase echipe vor lupta pentru a evita ultimele două poziții din clasament, retrogradabile.

În această iarnă, Ciucaș s-a despărțit de antrenorul secund – jucător Marian Cristescu.

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/marian-cristescu-s-a-despartit-de-ciucas-tarlungeni-19299113

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-croitoru-a-semnat-cu-viitorul-curita-19298560

Adi MARICA 13 Feb. 2024, 11:45 Liga 3
Pe aceeași temă