Brașovul fotbalistic rămâne cu cinci echipe în Liga 3. Și retrogradata Ciucaș Tărlungeni rămâne în campionat la invitația FRF

Adi MARICA 19 Jul. 2024, 17:24 Liga 3
Brașovul fotbalistic rămâne cu cinci echipe în Liga 3. Și retrogradata Ciucaș Tărlungeni rămâne în campionat la invitația FRF

Ciucaș Tărlungeni va continua în Liga 3 și în sezonul 2024-2025, deși a retrogradat sportiv de pe ultimul loc din Seria a 5-a.

Clubul brașovean a fost invitat de Federația Română de Fotbal să rămână în Liga 3 și, după mai multe zile de incertitudini, oficialii săi au acceptat.

Ciucaș Tărlungeni rămâne în Liga 3

Informația a fost confirmată de președintele Marius Bădițoiu.

Cel mai probabil, echipa va avea în cel mai scurt timp un nou antrenor și se vor demara discuții pentru construirea unui lot competitiv. Vor urma mutări interesante la gruparea din Tărlungeni, cel mai probabil cu sprijinul autorităților locale.

De la o promovare istorică, la agonia retrogradării!

Ciucaș Tărlungeni a promovat în Liga 3 la finalul sezonului 2022-2023 cu antrenorii Ionuț Mitroi și Marian Cristescu la timonă. La finalul lui 2023, la Tărlungeni s-au produs mai multe schimbări, ținând cont că echipa se afla pe locul 9 din 10 în Seria a 5-a, doar cu 11 puncte.

Cristescu a renunțat la funcția de antrenor secund și nu a mai continuat nici ca jucător. La echipă a fost instalat antrenorul Liviu Nicolae, iar Ionuț Mitroi, avansat ca director tehnic în iarnă, a renunțat înainte de finalul sezonului.

Ciucaș a ocupat locul 10, ultimul în Seria 5, cu un total de 21 de puncte, 7 obținute în 18 meciuri din sezonul regular și 14 în 10 jocuri din play-out. Cealaltă retrogradată din serie a fost SR Brașov, care a avut 25 de puncte.

Atât SR Brașov, cât și Ciucaș Tărlungeni au fost invitate de FRF să continue în Liga 3 și au acceptat, spre deosebire de, de exemplu, CSO Turceni, din Seria 7.

Tot cinci echipe brașovene și în sezonul 2024-2025 de Liga 3

La fel ca în sezonul trecut de Liga 3, Brașovul fotbalistic va avea cinci echipe în acest campionat: Olimpic Zărnești, Olimpic Cetate Râșnov, Kids Tâmpa Brașov, SR Brașov și Ciucaș Tărlungeni.

  • Campioana Brașovului în 2024, câștigătoarea Ligii a 4-a, ACSM Codlea, nu a reușit promovarea în Liga 3, pierzând barajul contra campioanei din județul Alba, ACS CIL Blaj. A fost 2-1 la Codlea, în tur, pentru echipa din Blaj și 1-1 în retur.
Adi MARICA 19 Jul. 2024, 17:24 Liga 3
Pe aceeași temă