Marian Cristescu și-a încheiat conturile cu echipa din Liga 3 la care antrena și era jucător. Are 38 de ani, dar e pregătit de încă o aventură ”pentru o nouă promovare”

Adi MARICA 07 Feb. 2024, 19:37 Liga 3
Marian Cristescu și-a încheiat conturile cu echipa din Liga 3 la care antrena și era jucător. Are 38 de ani, dar e pregătit de încă o aventură ”pentru o nouă promovare”

Marian Cristescu (38 de ani) nu mai continuă cu Ciucaș Tărlungeni în partea a doua sezonului de Liga 3.

Fotbalistul cu sute de meciuri în prima ligă din România a fost jucător și antrenor la echipa din Tărlungeni în ultimul sezon și jumătate. În vară a promovat alături de aceasta în Liga 3, iar pe banca tehnică a făcut echipă cu ”principalul” Ionuț Mitroi.

”Cei din conducerea clubului au decis să continue sezonul cu un lot format din jucători tineri, dar și cu un buget diminuat. Nu am fost de acord cu această strategie, pentru că și în prima parte a sezonului noi am avut unul dintre cele mai mici bugete din Seria a 5-a a Ligii 3. Am discutat cu cei din conducere și ne-am despărțit în condiții amiabile. Le urez mult succes și sper ca strategia lor să dea roade și să evite retrogradarea”, a spus Marian Cristescu.

Ciucaș Tărlungeni, penultima în Seria 5 a Ligii 3, s-a despărțit de Marian Cristescu

În această pauză de iarnă, de la echipa din Tărlungeni au plecat câțiva jucători importanți, printre care Daniel Mutu, trecut acum ca antrenor cu portarii la SR Brașov, Laurențiu Căpățână, Andrei Mircescu și Marian Cristescu.

Ciucaș Tărlungeni a încheiat prima parte a sezonului pe locul 9, penultimul, retrogradabil, în clasamentul Seriei a 5-a, cu 11 puncte acumulate în 15 jocuri (3 victorii, 2 egaluri și 10 înfrângeri). În ultimele trei etape din sezonul regular va întâlni pe AFC Câmpulung Muscel (d), Kids Tâmpa Brașov (a) și Viitorul Curița (d), aceasta din urmă schimbându-și antrenorul săptămâna trecută.

Angrenat în două proiecte în fotbalul juvenil! Cristescu ar mai continua și să joace

În această perioadă, Cristescu este angrenat în alte două proiecte fotbalistice.

Este antrenor la o grupă de copii la ACS Steagul Roșu Brașov, dar este implicat și la Elite Youth Skills, unde face individualizare cu tinerii fotbaliști din Brașov, pe modelul Școlii de atacanți Ivan& Buga.

”De la începutul acestui an am acceptat oferta lui Edi Gherghe și antrenez o echipă de copii la ACS Steagu Roșu Brașov. Mai am și un proiect în plină desfășurare cu Liviu Dîstar, Elite Youth Skills, unde fac individualizare cu micuții fotbaliști”, a mai spus Cristescu.

Ajuns la 38 de ani, Cristescu este tentat să mai joace, cel puțin la nivelul Ligii a 4-a Brașov. ”Dacă se va ivi ceva la Liga 4 Brașov, nu mă dau la o parte pentru o nouă promovare. Am demonstrat că se poate cu Ciucaș Tărlungeni, de ce nu aș reuși și cu altă echipă”, a declarat Cristescu.

Răzvan Lucescu și Daniel Isăilă, modele în antrenorat

Marian Cristescu este adeptul pașilor mici în antrenorat. A început de jos, la echipa U16 de la FC Brașov, a continuat în Liga a 4-a Brașov la AS Weidenbach și a continuat la Ciucaș Tărlungeni.

”Nu are rost să arzi etapele în antrenorat. Îmi place ceea ce fac și încerc să pun în practică ce am învățat tactic de la Răzvan Lucescu și Daniel Isăilă. Am lucrat perfect cu cei doi antrenori de la care am avut doar de învățat. Am licența B de antrenor și acum aștept ca FRF să organizeze cursurile pentru Licența A. Dacă nici în acest an nu se putea, chiar mă gândesc serios să mă înscriu la Școala de Antrenori a Federației din Replica Moldova”, povestește Marian Cristescu.

310 meciuri jucate în Liga 1

Marian Cristescu a jucat la echipe importante din România. În cariera sa, a evoluat pentru FC Brașov, Universitatea Cluj, Astra, Petrolul, Dinamo și Concordia Chiajna.

A reușit să câștige și trei trofee, Cupa României în 2013 și 2014, cu Petrolul și Astra, și Supercupa României, cu Astra, în 2015.

Are 310 meciuri disputate în Liga 1.

În vara lui 2019, Cristescu a revenit în fotbalul brașovean și a semnat cu SR Brașov (Liga 3). Din 2020 a trecut la Corona Brașov, echipă cu care a reușit promovarea în Liga 2, iar din vara lui 2022 a jucat la Ciucaș Tărlungeni.

 

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-croitoru-a-semnat-cu-viitorul-curita-19298560

Adi MARICA 07 Feb. 2024, 19:37 Liga 3
Pe aceeași temă