Antrenorul-stomatolog din Liga 3, licențiat PRO în Spania, a demisionat: ”Prietenul nostru a ales să nu mai continue alături de noi.” Președintele – director sportiv va fi noul ”principal”

Marius ANGHEL 23 Nov. 2023, 13:52 Liga 3

Rapid Brodoc nu trece deloc prin momente bune în acest sezon de Liga 3, iar în această săptămână are parte de un nou șoc. Antrenorul principal Romică Dorin a decis să demisioneze de la echipa vasluiană.

După ce la începutul lunii octombrie s-a renunțat la o serie de jucători, acum, trupa care își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe stadionul Municipal din Vaslui a rămas fără antrenor. ”Îi rămânem veșnic recunoscători”, îi transmit public vasluienii fostului lor antrenor principal, pe care îl mai numesc și ”prietenul nostru”.

Romică Dorin a demisionat de la Rapid Brodoc, ultima clasată în Seria 1 a Ligii 3

Eșecul din ultimul joc disputat, 0-4 în deplasare la FC Bacău, dar în special din cauza evoluției echipei în acest sezon de Liga 3, cu doar 7 puncte acumulate în 11 meciuri, puncte care o situează pe ultimul loc, 9, în Seria 1, singurul retrogradabil în această ediție de campionat, a dus la decizia despărțirii dintre Rapid Brodoc și antrenorul Romică Dorin.

În cele 11 partide disputate în acest sezon, echipa vasluiană a înregistrat două victorii, un egal și opt înfrângeri, pe lângă cele mai puține puncte acumulate având și cel mai slab atac, cu doar 8 goluri înscrise, cât și cea mai slabă defensivă, cu 27 de goluri primite.

”Din nefericire, din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare înregistrate de echipa noastră în ultimele meciuri, prietenul nostru, Romică Dorin, a ales să nu mai continue alături de noi.
Îi rămânem veșnic recunoscători pentru momentele nemaipomenite petrecute împreună, precum și pentru rezultatele obținute de Rapid Brodoc în perioada cât a fost antrenorul echipei și îi dorim mult succes și multe realizări profesionale pe drumul pe care l-a ales”, a transmis Rapid Brodoc prin intermediul paginii sale de Facebook.

Președintele și directorul sportiv al Rapid Brodoc conduce echipa în ultimele două jocuri din 2023

Două etape au mai rămas de disputat în anul 2023 în Liga 3, apoi se intră în pauza de iarnă, iar Rapid Brodoc va mai avea meciuri cu Aerostar Bacău (acasă, locul 8, 12 puncte) și CSM Vaslui (deplasare, locul 4, 17 puncte).

Formația care împarte terenul de joc la meciurile de acasă cu CSM Vaslui va fi condusă cel puțin în aceste două jocuri rămase în acest an de către președintele și directorul sportiv al echipei, Vlad Sârbu.

”În ultimele două meciuri până la finalul acestui sezon competițional, atribuțiile de coordonator vor fi preluate de către președintele și directorul sportiv al echipei, Vlad Sârbu, căruia, în egală măsură, îi urăm succes în noua sa misiune alături de familia Rapid Brodoc!
Forța Rapid!!!”, a mai comunicat Rapid Brodoc.

Romică Dorin are licența PRO luată în Spania și este și medic stomatolog!

Revenind la deja fostul antrenor al Rapidului Brodoc, Romică Dorin, acesta se desparte de echipă după aproape un an de zile, el fiind numit pe banca tehnică la începutul lunii decembrie a anului 2022, după despărțirea clubului de Adrian Racoviță. Și la acel moment avea ca obiectiv menținerea echipei în Liga 3 și o reușea. O prelua după 15 meciuri, cu 10 puncte acumulate și aflată pe locul 9 din 10, termina sezonul regular pe locul 8, cu 14 puncte strânse în 18 jocuri, iar în play-out se situa pe locul 3 din 5, peste FK Miercurea Ciuc 2 și Viitorul Darabani.

Romică Dorin are licența UEFA PRO obținută în Spania și, anterior, antrenase CSM Vaslui (Liga 4), Gaz Metan Mediaș 2 și Sporting Juniorul Vaslui (ambele în Liga 3).

În cariera sa a mai fost președinte-antrenor la echipa Haiducii Vaslui, formație cu care a fost foarte aproape de câștigarea Ligii 4, și a mai antrenat în Liga 5 din Spania, la o echipă de juniori în China, la echipa de juniori U19 a Universității Craiova, la juniorii U19 de la Gaz Metan Mediaș și a fost ”secund” în Liga 2, la Dacia Unirea Brăila.

În primăvara acestui an, Romică Dorin era medic stomatolog la Spitalul de Urgență din Vaslui, iar ”secundul” său, Cristian Vartolomei, era asistent medical.

”Mi-a plăcut să mă plimb, să muncesc, să îmbin fotbalul cu stomatologia. Licența Pro am luat-o la Bilbao, în Spania, în 2019, dar am fost și în China, unde am fost un fel de tutore peste provincia Hainan. Experiențele astea m-au ajutat foarte mult”, mărturisea antrenorul pentru ProSport.

Rapid Brodoc este ultima în Seria 1 din Liga 3 

Rapid Brodoc este la al doilea sezon consecutiv petrecut în Liga 3. Dacă în ediția trecută a reușit să se salveze de la retrogradare, acum are o misiune foarte dificilă.

După 13 etape, în care a disputat 11 meciuri, fiindcă în Seria 1 a avut loc excluderea echipei Viitorul Darabani, Rapid Brodoc ocupă locul 9, ultimul, cu 7 puncte acumulate. Primele echipe de deasupra sa sunt Aerostar Bacău și Șomuz Fălticeni, ambele cu 12 puncte strânse în 12 partide.

Pentru a evita retrogradarea, trupa vasluiasă trebuie să urce cel puțin un loc în clasament.

Foto: Rapid Brodoc

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sporting-rosiori-acuza-anularea-unui-gol-cu-flacara-horezu-19293681

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-spataru-nu-a-debutat-inca-la-fcsb-dar-a-ajuns-motiv-de-disputa-intre-cluburile-care-il-detin-in-coproprietate-19293680

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-nu-poate-demonstra-cheltuirea-a-900-000-de-lei-19293661

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gazonul-stadionul-din-braila-din-nou-impracticabil-meciul-dacia-unirea-braila-vointa-limpezis-amanat-o-zi-in-seria-2-din-liga-3-19293494

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-campulung-muscel-va-trimite-doi-jucatori-la-dinamo-in-probe-19293442

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-meciuri-etapa-13-liga-3-19293268

https://liga2.prosport.ro/liga-3/povestea-singurului-medic-stomatolog-care-detine-licenta-pro-in-fotbalul-romanesc-imi-place-sa-muncesc-impac-bine-cele-doua-joburi-echipa-a-e-codasa-in-liga-3-exclusiv-19266497

Marius ANGHEL 23 Nov. 2023, 13:52 Liga 3
Pe aceeași temă