Rapid Brodoc nu se mai retrage din Liga 3, iar acum se gândește la promovare. Conducerea s-a sucit, a găsit bani peste noapte și l-a numit antrenor pe Florin Croitoru

Andrei PASCU 22 Jul. 2024, 16:51 Liga 3
Rapid Brodoc nu se mai retrage din Liga 3, iar acum se gândește la promovare. Conducerea s-a sucit, a găsit bani peste noapte și l-a numit antrenor pe Florin Croitoru

Rapid Brodoc nu se mai retrage din Liga 3! Din punct de vedere sportiv, echipa a terminat pe locul 4 în play-out-ul Seriei 1 din Liga 3 în stagiunea 2023/ 2024, apoi a apărut informația conform căreia va renunța la prezența în divizia a treia, dar acum s-a răzgândit.

Două sezoane a petrecut Rapid Bordoc în Liga 3 până acum, iar la începutul lunii iulie era decisă să facă pasul în spate, și pe parcursul campionatelor trecut acuzând probleme de ordin financiar în mai multe rânduri.

Rapid Brodoc nu se mai retrage din Liga 3

La nivel intern se hotărâse ca în sezonul următor să se facă pasul în Liga 4, pentru că resursele erau limitate și nu se putea menținerea echipei la nivelul Ligii 3. Până la urmă, din surse necunoscute, Rapid Brodoc a decis nu numai să continue în divizia a treia, ci să anunțe, prin noul antrenor, că va dori să atace calificarea în play-off!

Noul ”tehnician” al celor de la Rapid Brodoc este Florin Croitoru. A preluat conducerea tehnică, iar el va fi ajutat, din poziția de ”secund”, de Horațiu Popa. Cei doi formează o echipă de mai mult timp, pentru că au mai colaborat la Huși, Dante Botoșani, Foresta Suceava și la Onești.

Florin Croitoru, noul antrenor al echipei Rapid Brodoc

Croitoru le-a pregătit până acum pe Foresta Suceava, CSM Pașcani, CS Știința Miroslava, Dante Botoșani, Viitorul Onești și Husana Huși, iar acum este decis să ducă Rapid Brodoc în play-off-ul Ligii 3.

Vrem ca Rapid Brodoc să fie o echipă bună în Seria 1 a Ligii 3, una care să se lupte pentru calificarea în play-off. Asta e una dintre dorințele noastre, să o scoatem din sfera unei echipe de pluton.

E foarte important că vom conta pe jucători cu experiență la acest nivel, fotbaliști trecuți pe la echipe puternice din Seria 1, precum Foresta Suceava, Dante Botoșani sau Știința Miroslava, dar se vor regăsi și jucători din județul Vaslui. Este o onoare să fac parte din echipa Rapid Brodoc.

Un alt obiectiv e să ne dezvoltăm treptat, să punem bazele unei echipe competitive și să jucăm un fotbal care să fie un exemplu de fair-play și respect, a transmis Florin Croitoru, conform Vremea Nouă.

Rapid Brodoc a terminat pe ultimul loc în Seria 1 din Liga 3

Stagiunea trecută, în play-out, în șase meciuri, Rapid Brodoc a înregistrat eșecuri pe linie, șase la număr, cu numai un gol marcat și 29 primite. În total, pe parcursul întrecerii 2023/ 2024, Rapid Brodoc a acumulat, în sezonul regular și în play-out, 14 puncte.

Foresta Suceava și Viitorul Darabani au fost excluse din campionatul trecut pe parcurs, astfel că din Seria 1 a Ligii 3 nu a retrogradat vreo echipă. Rapid Brodoc s-a situat pe ultimul loc în play-out-ul Seriei 1, iar din punct de vedere sportiv are dreptul să continue în eșalon.

Avem plăcerea de a anunța că echipa Rapid Brodoc are un nou antrenor principal! Florin Croitoru a preluat conducerea tehnică a echipei noastre, alături de Horațiu Popa cu care a mai colaborat la Husi, Dante, Suceava, și Onesti.

Obiectivul nostru:

Să reconstruim, pas cu pas, o echipă tânără care să se ridice la nivelul competiției, să se comporte cu fair-play și respect față de adversari și să se bucure de un fotbal frumos și curat. Ne dorim să aducem în teren valori precum integritatea și respectul, și să inspirăm prin performanță sportivă și atitudine. (…)

Despre Staff-ul Tehnic:

Florin Croitoru – Antrenor Principal:

Florin Croitoru, un antrenor de fotbal experimentat, a gestionat mai multe echipe în cariera sa, inclusiv Foresta Suceava, CSM Pașcani, CS Știința Miroslava, Dante Botoșani, Viitorul Onești și Husana Huși. Născut pe 17 noiembrie 1978, în Giurgiu, România, Croitoru deține o licență de antrenor UEFA A și este implicat în antrenorat de aproape un deceniu. Stilul său de management se concentrează pe formarea echipelor tinere, instalarea disciplinei și promovarea fair-play-ului și respectului pentru adversari.

Horațiu Popa – Antrenor Secund:

Horațiu Popa, un antrenor secund cu experiență ce deține o licență de antrenor UEFA B, va aduce cunoștințele sale tehnice și strategice echipei. Alături de Florin, Horațiu va juca un rol esențial în dezvoltarea echipei și în atingerea obiectivelor noastre.

Important:

Ambii antrenori au luptat ca jucători pentru Vaslui, promovând echipa orașului în prima ligă!

Așteptăm cu nerăbdare să vă avem alături de noi pe acest drum și să sărbătorim împreună succesele care vor veni. Haideți să susținem Rapid Brodoc și să construim împreună o echipă de care să fim mândri!

Cu respect,

Echipa Rapid Brodoc”, a transmis Rapid Brodoc în privința venirii lui Florin Croitoru, dar i-a mulțumit și fostului antrenor, Romică Dorin (foto articol).

A reacționat și președintele clubului din Brodoc, Vlad Sârbu:

Suntem entuziasmați de această nouă etapă și de perspectivele promițătoare pe care le aduce acest duo experimentat. Îi mulțumim pe această cale domnului Dorin Romică pentru tot efortul depus, dăruirea și implicarea în cadrul echipei noastre și îi urăm mult succes în proiectele viitoare! Te stimăm, mister!”.

Andrei PASCU 22 Jul. 2024, 16:51 Liga 3
Pe aceeași temă