Jucătorul suspendat și amendat drastic de FRF pentru mesaje rasiste la adresa lui Dawa a fost dat afară de la clubul la care era legitimat

Marius ANGHEL 29 Nov. 2023, 15:05 Liga 3
Jucătorul suspendat și amendat drastic de FRF pentru mesaje rasiste la adresa lui Dawa a fost dat afară de la clubul la care era legitimat

Jucătorul din Liga 3 suspendat de curând de Federația Română de Fotbal pentru că a denigrat în spațiu public, printr-un comentariu rasist lăsat pe o rețea socială, un alt fotbalist a fost dat afară de la clubul la care era legitimat, Cetatea Turnu Măgurele.

Formația teleormăneană lider în Seria a 6-a a Ligii 3 s-a despărțit și de un alt jucător care a încălcat regulile impuse de antrenorul Valentin Bădoi.

Cetatea Turnu Măgurele a renunțat la Robert Stănici și David Iordache

Robert Stănici, aflat în stare de suspendare după ce a fost sancționat de FRF, și David Iordache nu mai continuă cu echipa din Turnu Măgurele, a anunță TereSport.

”Cetatea Turnu Măgurele a reziliat contractele a doi jucători. După ce a fost suspendat de către Comisia de Disciplină pentru comentariile rasiste la adresa lui Dawa, lui Robert Stănici i-a fost reziliat contractul și pentru unele probleme extrasportive. Celălalt jucător care s-a despărțit de gruparea turneană, nu în condiții tocmai amiabile, este David Iordache, care, potrivit surselor noastre, a avut unele escapade nocturne, iar conducerea clubului a decis să îi rezilieze contractul”, a transmis sursa amintită.

Clubul Cetatea Turnu Măgurele nu a comunicat nimic oficial în acest sens.

Dintre cei doi, Robert Stănici a devenit ”vedetă” nu cu mult timp în urmă, după ce l-a denigrat pe Joyskim Dawa, camerunezul legitimat la FCSB, liderul SuperLigii, în urma meciului acestuia cu FC Hermannstadt, scor 2-2, în care africanul a comis un penalty și a fost eliminat. După jocul desfășurat la finalul lunii septembrie, Dawa și-a cerut scuze în mod public, pe Instagram, pentru greșeala sa, iar la mesajul său au o mulțime de reacții rasiste la adresa sa. Printre cei care au comentat rasist s-a aflat și Robert Stănici, la rândul său fotbalist!? FRF s-a sesizat în acest caz, iar la jumătatea lunii noiembrie a decis sanționarea lui Stănici cu șase jocuri de suspendare, maximum posibil, și o amendă de 15.000 lei.

În cariera sa, Stănici a mai jucat pentru Rapid și CS Tunari. Pentru Rapid a apucat să evolueze într-un meci la seniori, 14 minute contra FC Botoșani (scor 1-1, pe Arena Națională), în prima ligă, în decembrie 2021.

Ceatatea Turnu Măgurele încheie anul 2023 pe locul 1 în Seria 6 a Ligii 3, indiferent de rezultatul din ultima etapă

Înainte de ultima etapă programată în Liga 3 în 2023, Ceatatea Turnu Măgurele ocupă locul 1 în Seria 6, cu 29 de puncte acumulate în 14 meciuri, la patru puncte distanță de echipele de pe podium Viitorul Dăești și SCM Râmnicu Vâlcea, ambele cu câte 25 de puncte strânse.

Astfel, indiferent de rezultatul jocului cu Flacăra Horezu (locul 5, 23 puncte), programat vineri, 1 decembrie, de la ora 14:00, la Turnu Măgurele, Cetatea va încheia anul pe locul 1 în seria sa. Ulterior, în primăvara anului 2024, din Liga 3 vor mai fi de disputat trei etape din sezonul regular, iar trupa teleormăneană are șanse mari să joace în play-off.

”Suntem în pragul ultimului joc din acest an și este pe teren propriu. Întreaga echipă consideră că este un joc important pentru noi, în economia clasamentului, având în vedere că întâlnim un adversar dificil, care a demonstrat că se bate pentru puncte până la fluierul final al meciului. Noi pregătim temeinic acest joc, exact cum au fost pregătite toate celelalte jocuri de până acum. Jucătorii mei se pregătesc intens și cu ambiție pentru ca la jocul de vineri, 1 decembrie, cu ACS Flacăra Horezu să arătăm și să jucăm aşa cum ne dorim noi. Am încredere în jucătorii mei pentru că au demonstrat că sunt destul de maturi şi destul de în formă”, a spus antrenorul Valentin Bădoi înaintea jocului cu Flacăra Horezu.

Pentru acest ultim meci din 2023, Cetatea Turnu Măgurele lasă intrarea liberă pe stadionul Municipal din Turnu Măgurele.

Foto: CSM Cetatea Turnu Măgurele

https://liga2.prosport.ro/liga-3/s-a-dat-votul-pentru-un-stadion-nou-la-brasov-19294584

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sc-popesti-leordeni-a-reziliat-contractul-cu-antrenorul-valentin-ivan-19294551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-pasi-pentru-un-stadion-nou-la-timisoara-19294483

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-poate-retrograda-in-liga-4-e-ultima-in-seria-10-din-liga-3-19294400

https://liga2.prosport.ro/liga-3/romica-dorin-a-demisionat-de-la-rapid-brodoc-19293701

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sporting-rosiori-acuza-anularea-unui-gol-cu-flacara-horezu-19293681

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fotbalist-roman-suspendat-si-amendat-de-frf-pentru-mesaje-rasiste-19293118

Marius ANGHEL 29 Nov. 2023, 15:05 Liga 3
Pe aceeași temă