Răzvan Tincu explică trecerea sa la Minaur Baia Mare, pe ultimul loc în Liga 3, deși putea ajunge la o echipă care țintește promovarea în prima ligă

Narcis POHOAȚĂ 14 Feb. 2024, 13:25 Liga 3

Curtat insistent în ultima perioadă de ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, echipă aflată în lupta pentru accederea în Liga 2, fundașul central Răzvan Tincu a ales să joace în partea a doua a sezonului pentru evitarea retrogradării din Liga 3, mai aproape de casă.

La scurt timp după ce și-a reziliat contractul cu Politehnica Iași (Liga 1), fundașul central în vârstă de 36 de ani născut la Satu Mare a semnat cu Minaur Baia Mare, ultimul loc în Seria 10 din Liga 3.

Răzvan Tincu s-a despărțit de Poli Iași, a refuzat Ceahluăl și va juca la Minaur Baia Mare

După ce antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, a anunțat că nu va mai conta pe serviciile lui Răzvan Tincu, fundașul a fost dorit cu insistență de Cristian Pustai, la Ceahlăul, una dintre pretendentele la play-off-ul Ligii 2.

Tincu a refuzat oferta, anunțând că vrea să rămână la Iași până în vară, când își va încheia cariera, însă, în cele din urmă, a acceptat propunerea moldovenilor și s-a despărțit amiabil de Poli, după ce a primit salariile la zi.

”M-au sunat de la Ceahlăul, am vorbit cu domnul președinte și i-am transmis că nu merg la Piatra Neamț. Le mulțumesc pentru interes, dar am refuzat oferta. Nu știu dacă aș merge în altă parte (n.r. – dacă va primi o ofertă foarte bună). Nu vreau să mă tot mut, mă gândesc și la familie. (…)Pentru mine, acestea vor fi ultimele luni din carieră, din vară voi spune stop”, declara, la acel moment, Răzvan Tincu pentru Liga2.ro.

Tincu a semnat, până la urmă, cu Minaur Baia Mare, echipă care în vară retrograda din Liga 2 și acum se află pe ultimul loc în Seria 10 din Liga 3.

Tincu a explicat motivul pentru care a ales Minaur

Fostul stoper al Politehnicii Iași a explicat motivul pentru care a ales Liga 3, deși a fost dorit la o echipă cu șanse la play-off în Liga 2. Cu toate că Minaur se află pe ultimul loc în Seria 10, Tincu este convins că noua sa formație poate evita retrogradarea.

”Am decis împreună cu familia să vin la Baia Mare, să fim mai aproape de casă. 26 de ani tot am fost plecat și a venit timpul să ne retragem lângă casă. Ne-am înțeles cu cei de la Iași, ne-am dat mâna și am rămas în relații bune. Le doresc multă baftă și sper să rămână în prima ligă. Au fost mai multe oferte pentru mine, nu am dus lipsă, dar am venit cu sufletul deschis la Baia Mare să-i ajut și sunt convins că ne putem salva de la retrogradare, pentru că avem echipă bună. Sunt condiții foarte bune aici, chiar peste nivelul Ligii 3. Mă bucur că sunt și aproape de casă și sper să pun experiența mea în slujba echipei, să ajut la evitarea retrogradării”, a declarat Răzvan Tincu pentru Liga2.ro.

În cariera sa, Tincu a evoluat pentru Rapid II, FC Botoșani (în trei perioade), Poli Iași (în două perioade), Concordia Chiajna, Doxa (Cipru) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Din vara anului 2022 se întorsese la echipa din Iași, de care s-a despărțit în această iarnă.

Tincu și Paul Batin, printre cele opt achiziții ale băimărenilor în 2024

Alte achiziții din această iarnă ale echipei Minaur, antrenată de Ciprian Danciu, sunt: Balazs Csiszer (fundaș dreapta ultima dată la FK Miercurea Ciuc, în Liga 2), Darius Mureșan (fundaș stânga despărțit de Minerul Ocna Dej, din Liga 3), Raphael Stănescu (mijlocaș central plecat de la de la CSM Slatina, din Liga 2), Adrian Șter (atacant, ex CSM Olimpia Satu Mare), Răzvan Lazăr (mijlocaș, ex CSM Olimpia Satu Mare), Paul Batin (atacant, ex Victoria Carei) și Raul Vitan (mijlocaș, ex Minerul Ocna Dej). 

  • Clubul băimărean l-a numit team-manager pe fostul fotbalist Florin Achim (32 ani), proaspăt despărțit la acel moment de divizionara secundă Concordia Chiajna.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/liga-3/paul-batin-si-razvan-tincu-au-semnat-cu-minaur-baia-mare-19299556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzii-lui-pustai-despre-cantonamentul-ceahlaului-din-antalya-19299509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/denis-benga-a-fost-imprumutat-de-u-craiova-la-ceahlaul-19299468

Narcis POHOAȚĂ 14 Feb. 2024, 13:25 Liga 3
Pe aceeași temă