Proiect important de infrastructură la Hunedoara. Primăria și CJ au căzut de acord pentru o baza sportivă, iar ”cireașa de pe tort” e reconstruirea arenei ”Michael Klein”

Răzvan STÎNGĂ 23 Dec. 2021, 16:35 Liga 3
Proiect important de infrastructură la Hunedoara. Primăria și CJ au căzut de acord pentru o baza sportivă, iar ”cireașa de pe tort” e reconstruirea arenei ”Michael Klein”

Hunedoara face pregătiri pentru posibila prezență a echipei de fotbal în Liga 2, sezonul următor. CS Hunedoara are un parcurs foarte bun în Seria 9 a Ligii a 3-a, iar autoritățile locale și județene au votat și un proiect pentru un ”mini-stadion” și un teren sintetic multifuncţional, pe lângă reconstruirea stadionului ”Michael Klein”, prin implicarea Companiei Naționale de Investiții.

La finalul lunii octombrie, era anunțată intrarea în stadiul de fezabilitate în privința arenei din Hunedoara. Proiectul va fi unul asemănător arenei Arcul de Triumf din București, urmând să aibă peste 8.000 de locuri, iar acum, pe final de an, Primăria Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara au căzut de acord asupra unui nou proiect.

Hunedoara, proiect de infrastructură 

Astfel, clubul de fotbal CS Hunedoara și alte sporturi vor beneficia de un teren de fotbal de dimensiuni omologate UEFA și FRF (105 m lungime, 68 m lăţime) cu nocturnă, tribune pentru 500 de spectatori, teren sintetic multifuncţional (trasat pentru minifotbal, handbal, baschet şi tenis), vestiare, parcare, după cum se arată într-un comunicat emis de formația din Liga 3.

În plus, va fi ridicată și o clădire administrativă, unde vor fi amplasate și vestiarele pentru sportivi.

”Un altfel de cadou de Crăciun

Primăria Hunedoara face demersuri şi pentru un mini-stadion, plus un teren sintetic multifuncţional, lângă viitorul stadion al oraşului!

Iniţiativa Primăriei municipiului Hunedoara şi Consiliului Judeţean privind realizarea unui stadion nou în oraş, pe amplasamentul celui vechi, nu se va rezuma la construirea unei arene moderne, ci va însemna o întreagă bază sportivă la standardele actuale.

Consiliul Local Hunedoara a votat, în unanimitate, predarea unui nou amplasament din actuala bază sportivă către Compania Naţională de Investiţii. Este vorba despre vechiul teren de zgură din apropierea actualului stadion, zonă în care se va amenaja un teren de fotbal de dimensiuni omologate UEFA ŞI FRF (105 m lungime, 68 m lăţime) cu instalaţie de nocturnă, tribune pentru 500 de spectatori, vestiare, parcare pentru autoturisme şi autocare.

Prin acelaşi proiect va mai fi amenajat şi un teren sintetic multifuncţional (trasat pentru minifotbal, handbal, baschet şi tenis). Proiectul prevede, de asemenea, şi ridicarea unei clădiri administrative în care vor fi amenajate şi vestiare pentru sportivi”, se arată pe pagina de Facebook a clubului din Hunedoara.

Dan Bobouţanu, primar Hunedoara: ”Am găsit înţelegere la CNI şi sper ca mini-stadionul de pe vechiul teren de zgură să apară în acelaşi timp cu noul stadion mare”

Primarul Dan Bobouţanu a oferit și el câteva detalii cu privire la acest proiect ale cărui detalii au fost făcute publice pe final de an.

”Pe lângă stadion, e nevoie şi de terenuri pentru antrenament dar şi de un teren omologat care să găzduiască partide de fotbal amicale sau meciuri disputate de echipa a doua precum şi de echipele de juniori. Într-un singur an, numărul copiilor care s-au înscris la secţia de fotbal a clubului aproape că s-a dublat, ajungând acum la 250. Ne dorim să crească în continuare, dar pentru asta avem nevoie şi de infrastructura necesară.

Am găsit înţelegere la Compania Naţională de Investiţii şi sper ca mini-stadionul de pe vechiul teren de zgură să apară în acelaşi timp cu noul stadion mare, cel pentru care acum e aproape de finalizare studiul de fezabilitate.

Anul viitor dorim să aducem îmbunătăţiri şi actualului teren secundar, aflat în spatele blocurilor din zona Sanitas. Ne preocupă modernizarea întregii baze sportive şi încercăm să găsim soluţii de finanţare pentru asta”, a spus primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Așa arată acum stadionul din Hunedoara, ”Michael Klein”

CS Hunedoara, doar rezultate pozitive în acest sezon, în Seria 9 a Ligii a 3-a

CS Hunedoara ar putea debuta pe noua arenă chiar în Liga 2, dacă ne gândim că e printre favoritele la promovare în Seria 9 a Ligii a 3-a. A terminat turul campionatului, primele nouă etape, pe locul 1, cu 25 de puncte (opt victorii și o remiză), la cinci puncte peste locul 2, Metalurgistul Cugir.

În etapa a 9-a a Ligii a 3-a, CS Hunedoara a învins chiar ocupanta poziției secunde, pe teren propriu, cu 3-1, și i-a furnizat primul eșec din campionat în acest sezon. Runda a 10-a, prima etapă a returului, programează pentru formația lui Florin Maxim o confruntare pe teren propriu cu Viitorul Cluj, locul 3 cu 16 puncte.

”Ce ne-am propus, să terminăm anul pe primul loc, s-a îndeplinit, dar echipa a arătat o creștere în ultimele trei etape. Nu am realizat încă nimic, suntem conștienți, dar, cum am promis, după perioada de iarnă vom arăta și mai bine.

Echipa are reacție, prin antrenamente și prin discuții vrem să inducem jucătorilor că trebuie să reacționeze. Ușor-ușor, de la etapă la etapă, echipa arată mai bine”, spunea antrenorul Florin Maxim, despre realizările echipei din 2021.

Foto: Ziarul Hunedoreanului și Filmări Aeriene HD

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Dec. 2021, 16:35 Liga 3
Pe aceeași temă