CS Hunedoara trece la nivelul următor și va avea stadion nou! Au început demersurile pentru reconstruirea arenei Michael Klein, care va copia proiectul Arcul de Triumf

Andrei PASCU 28 Oct. 2021, 14:26 Liga 3
CS Hunedoara trece la nivelul următor și va avea stadion nou! Au început demersurile pentru reconstruirea arenei Michael Klein, care va copia proiectul Arcul de Triumf

CS Hunedoara a reușit să pună mâna pe marca ”FC Corvinul Hunedoara”, iar acum are în plan construirea unui stadion nou, unde să se dezvolte un proiect care pe hârtie pare chiar promițător. Potrivit antrenorului Florin Maxim, demersurile au început deja.

Stadionul Michael Klein va fi reconstruit. Proiectul, asemănător cu Stadionul Arcul de Triumf 

Proiectul pentru un nou stadion se află la stadiul de fezabilitate, iar ulterior acestei proceduri va începe proiectarea, care va dura până la jumătate de an, adică până în jurul lunii iunie a anului următor.

Construirea noului stadion din Hunedoara se va face pe locul actualei arene Michael Klein și execuția în sine va dura aproximativ un an, conform datelor deținute de Florin Maxim. CS Hunedoara are ca model Stadionul Arcul de Triumf, al cărui proiect va fi copiat. Dacă arena va fi imitată exact ca pe hârtie, atunci va avea puțin peste 8.000 de locuri.

Florin Maxim: ”Stadionul vechi va fi dărâmat complet, nu are fundație”

CS Hunedoara are mai multe variante luate în calcul, unde va disputa partidele de pe teren propriu, printre care Simeria, Deva sau Orăștie.

”Am înțeles că proiectul se află la studiul de fezabilitate. Urmează trei luni în care se pot depune contestații în privința proiectului, după care proiectarea durează între trei și șase luni. Așa sunt procedurile în România.

La noi e bine că se va lua direct proiectul de la Arcul de Triumf. Avem deja un stadion făcut după acest model, Arcul de Triumf, iar execuția va dura un an, un an și ceva. Stadionul vechi va fi dărâmat complet, nu are fundație.

După ce vor începe lucrările putem juca la Simeria, la Deva sau la Orăștie. Mai sunt câteva stadioane cochete în zonă”, a spus Florin Maxim, pentru Digi Sport.

Arena Arcul de Triumf a costat în jur de 37 de milioane de euro 

Stadionul Arcul de Triumf are 8.207 locuri și a costat aproximativ 37 de milioane de euro. A fost reconstruit pentru a putea servi drept teren de antrenament pentru echipele naționale care au venit la București, pentru partidele din cadrul Campionatului European. Execuția construcției a durat aproximativ doi ani, iar în momentul de față acolo se dispută doar meciuri de rugby.

CS Hunedoara domină Seria 9 a Ligii a 3-a 

CS Hunedoara ar putea debuta pe noua arenă chiar în Liga 2, dacă ne gândim că e printre favoritele la promovare în Seria 9 a Ligii a 3-a. A terminat turul campionatului, primele nouă etape, pe locul 1, cu 25 de puncte (opt victorii și o remiză), la cinci puncte peste locul 2, Metalurgistul Cugir.

În etapa a 9-a a Ligii a 3-a, CS Hunedoara a învins chiar ocupanta poziției secunde, pe teren propriu, cu 3-1, și i-a furnizat primul eșec din campionat în acest sezon. Runda a 10-a, prima etapă a returului, programează pentru formația lui Florin Maxim o confruntare pe teren propriu cu Viitorul Cluj, locul 3 cu 16 puncte.

În tur, CS Hunedoara s-a impus la scor, cu 6-1.

Foto principal: Seba Popescu / FC Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/vasile-miriuta-regreta-ca-baimarenii-n-au-vazut-o-pe-viu-pe-u-craiova-dar-spune-ca-a-fost-o-seara-frumoasa-chiar-daca-minaur-a-pierdut-cu-0-4-impresiile-despre-joc-si-ce-ii-trebuie-19207409

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dorinta-unei-surprize-s-a-transformat-in-dorinta-de-a-nu-lua-multe-goluri-trairile-lui-ciprian-danciu-dupa-infrangerea-inregistrata-de-minaur-cu-u-craiova-am-vrut-sa-tin-jucatorii-in-echil-19207392

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acso-filiasi-decizie-interesanta-in-privinta-noului-antrenor-surpriza-cupei-romaniei-l-a-numit-in-functie-pe-vicepresedintele-clubului-trebuie-sa-le-facem-pe-toate-noi-din-zona-19207315

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mario-gaman-a-lasat-acso-filiasi-echipa-pe-care-tocmai-a-calificat-o-in-sferturile-cupei-romaniei-si-a-semnat-cu-pandurii-targu-jiu-19207312

Andrei PASCU 28 Oct. 2021, 14:26 Liga 3
Pe aceeași temă