CS Hunedoara și CSM Reșița, marile perdante ale barajului de promovare în Liga 2. Echipele antrenate de Florin Maxim și Dan Alexa și-au pulverizat într-un meci toate performanțele reușite într-un întreg sezon de Liga 3 în care au fost invincibile

Marius ANGHEL 09 Jun. 2022, 00:04 Liga 2
CS Hunedoara și CSM Reșița, marile perdante ale barajului de promovare în Liga 2. Echipele antrenate de Florin Maxim și Dan Alexa și-au pulverizat într-un meci toate performanțele reușite într-un întreg sezon de Liga 3 în care au fost invincibile

Cele mai bune echipe în acest sezon de Liga 3, ediția 2021-2022, CS Hunedoara și CSM Reșița, sunt marile perdante ale barajului de promovare în Liga 2.

Sportiv, formațiile antrenate de Florin Maxim, respectiv Dan Alexa au fost degeaba invincibile pe toată durata sezonului regular și mai apoi a play-off-ului Ligii 3, fiindcă au pierdut chiar la ultimul joc de baraj, returul fazei finale, și au șters cu buretele, au făcut inutilă evoluția spectaculoasă de până atunci, neîndeplinindu-și obiectivul.

La momentul adevărului, CS Hunedoara și CSM Reșița au clacat în fața unor formații văzute cu șansa a doua și vor trebui să o ia din nou de la început din Liga 3. Asta în cazul în care criterii suplimentare de atribuire a posibilelor locuri vacante rămase în noul sezon de Liga 2 n-au fost decise de FRF chiar cu gândul la astfel de eșecuri, iar cele două echipe vor fi primite, totuși, în eșalonul secund.

CS Hunedoara a clacat la Baia Mare, după un sezon fără înfrângere până la meciul decisiv. Performanțele lui Florin Maxim, pulverizate

CS Hunedoara a defilat în sezonul regular al Ligii 3 în Seria a 9-a, în cele 18 etape adunând 17 victorii și o remiză, 61-15 golaveraj și un total de 52 de puncte, cu 15 mai mult decât a doua clasată Metalurgistul Cugir (37 puncte). În play-off, în cele nouă jocuri cu cele mai bune echipe din serie, trupa lui Florin Maxim a strâns șase victorii și trei egaluri, 26-10 golaveraj și a ajuns la 73 de puncte, cum doar CSM Reșița a mai strâns în seria sa. Hunedoara a mărit distanța față de Metalurgistul Cugir la nu mai puțin de 22 de puncte (73 față de 51), având cea mai mare distanță față de a doua clasată din cele zece serii.

CS Hunedoara a fost și prima echipă care s-a calificat la baraj și și-a asigurat locul 1 în serie, cu cinci etape înainte de final.

În primul baraj, echipa de sub furnale a trecut destul de ușor de CA Oradea (Locul 2, Seria 10). A învins-o cu 4-2 la Oradea, iar la Hunedoara s-a relaxat și scorul înregistrat a fost unul de egalitate, 0-0.

Barajul decisiv cu Minaur Baia Mare a început prost, cu un autogol, însă jucătorii Hunedoarei au întors până la urmă rezultatul și au câștigat cu 2-1 cu un gol marcat în minutul 89. La retur însă, la Baia Mare, fotbaliștii lui Maxim, mulți dintre ei cu mare experiență, au clacat. Cu 4-1 s-a impus trupa lui Ciprian Danciu, care a avut în primul ”11” un singur fotbalist foarte cunoscut, fost inclusiv în Liga 1: Raphael Stănescu.

  • Laurențiu Buș, Andrei Hergheligiu, Ionuț Neacșa sau Sergiu Arnăutu sunt cei mai importanți jucători pe care CS Hunedoara i-a avut în lot în acest sezon.
  • Antrenorul Florin Maxim se mândrea până acum cu două sezoane consecutive fără înfrângere pe teren, în timp regulamentar. Pe banca celor de la Viitorul Șelimbăr, sezonul trecut, pe care i-a promovat în Liga 2 și de care s-a despărțit apoi, și pe banca celor de la CS Hunedoara. Eșecul din returul cu Minaur i-a pulverizat toate aceste reușite obținute, totuși, la un nivel scăzut al fotbalului românesc.

”Aşa e sportul, imprevizibil. Mai ales fotbalul. De aceea îl iubim. Minaur Baia Mare – Corvinul: 4 – 1 (5-3). Felicitări câştigătorilor. Felicitări băieţilor noştri pentru parcursul minunat din întreg sezonul. . Nu-i nimic! O luăm de la capăt în august!”, a transmis, plină de fair-play, CS Hunedoara, după ratarea promovării în fața echipei din Baia Mare.

CSM Reșița a fost, la rândul ei, invincibilă degeaba tot sezonul de Liga 3. Dan Alexa și jucătorii ”vedetă” s-au împiedicat de micuța CSC Dumbrăvița 

CSM Reșița a beneficial în acest sezon de Liga 3 poate de unul dintre cele mai mari bugete din tot campionatul, din dorința de a reveni în Liga 2 după doar un an de la retrogradare. Echipa din Valea Domanului a beneficiat de un buget și de un lot de jucători, cât și de un staff tehnic cum nici măcar în eșalonul secund nu a avut.

Cu jucători precum Ștefan Bărboianu, Valentin Lazăr, Călin Cristea, Ionuț Cioinac, Marian Drăghiceanu, Mediop Ndiaye, Valentin Munteanu sau Amir Jorza, trupa antrenată de Dan Alexa

ar fi fost culmea să aibă probleme în fața unor adversare mult inferioriare. În sezonul regular a acumulat 16 victorii și două remize, 61-8 golaveraj și 50 de puncte, situâdu-se la zece puncte peste a doua clasată CSM Deva (40 puncte). În play-off-ul Seriei a 7-a a terminat cele nouă meciuri cu șapte victorii și două egaluri, 26-4 golaveraj și 73 de puncte, mărind avansul la 20 de puncte față de CSM Deva (53 puncte).

În primul baraj însă, CSM Reșița a dat semne de slăbiciune. După un 1-0 obținut pe final în jocul tur cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii (locul 2, Seria 8), în deplasare, rosso-nerri au fost conduși acasă în retur și au egalat spre final și evitat reprizele de prelungiri.

În barajul decisiv de promovare, echipa lui Dan Alexa, suspendat pentru ambele jocuri din cauza injuriilor adresate arbitrului la returul cu Ghiroda, a scos doar un 0-0 în deplasare la CSC Dumbrăvița (locul 1, Seria 8). În retur, pe teren propriu, cu o atmosferă spectaculoasă pentru acest nivel, CSM Reșița a comis-o inexplicabil. A fost condusă din minutul 50, a egalat abia în minutul 86, iar la loviturile de departajare au ”trădat-o” două dintre vedetele sale: Călin Cristea și Valentin Munteanu.

Cu promovarea ratată, CSM Reșița probabil va trece trece printr-o restructurare majoră în această vară și va încerca să facă pasul în Liga 2 la finalul sezonului următor.

”Cu greu ne găsim cuvintele după un astfel de meci, dar trebuie să fim corecți și să felicităm echipa din Dumbrăvița pentru promovare. Mergem mai departe, ne ridicăm și vom deveni mai puternici la momentul potrivit!
Mulțumim tuturor pentru faptul că ați fost lângă noi în acest sezon”, a scris, pe pagina sa de Facebook, CSM Reșița, după ratarea promovării în Liga 2 în fața micuței CSC Dumbrăvița, o echipă pe care cei din Banatul montal probabil o luaseră în derâdere înainte să o întâlnească în dubla manșă.

Foto: Miruna Maria Mihancea și Corvinul Hunedoara

Marius ANGHEL 09 Jun. 2022, 00:04 Liga 2
Pe aceeași temă