Progresul Spartac și CSM Slatina, în fața primului meci care decide campioana în Seria 3 din Liga 3. Gazdele au anunțat că doi jucători sunt indisponibili: ”Am devenit outsiderii dublei.” Antrenorul oltenilor e mai încrezător: ”Sper să bucurăm oamenii cu jocuri în Liga a 2-a”

Andrei PASCU 04 Aug. 2020, 16:15 Liga 3
Progresul Spartac și CSM Slatina, în fața primului meci care decide campioana în Seria 3 din Liga 3. Gazdele au anunțat că doi jucători sunt indisponibili: ”Am devenit outsiderii dublei.” Antrenorul oltenilor e mai încrezător: ”Sper să bucurăm oamenii cu jocuri în Liga a 2-a”

Progresul Spartac și CSM Slatina vor juca miercuri, 5 august, de la ora 18:00, manșa tur a ”dublei” care va decide echipa promovată în Liga 2, din Seria 3 a Ligii a 3-a. Înaintea primei partide, cele două cluburi au prefațat prima confruntare: Progresul prin intermediul unui comunicat de presă, iar oltenii prin antrenorul Mihai Ianovschi.

Progresul Spartac: ”Am avut parte de două cazuri de coronavirus, afectând doi jucători de bază, Parfeon și Leafu”

Progresul Spartac a anunțat că situația este cât se poate de sensibilă pentru ea, întrucât pandemia a creat mai multe probleme, pe lângă oprirea campionatului Ligii 3. Se vede nevoită să abordeze meciul fără doi jucători, Nicolae Leafu și Dănilă Parfeon, după ce aceștia au fost depistați din nou pozitiv cu COVID-19. Toți jucătorii și tot stafful au fost retestați sâmbătă și doar cei doi fundași au ieșit, la fel ca la prima testare, pozitiv. Restul a ieșit negativ și poate relua antrenamentele pentru pregătirea partidelor din 5 și 9 august.

Zilele au trecut, cu bune si (mai ales) cu rele, si iata-ne intrati in saptamana dublei decisive cu CSM Slatina, care va hotari castigatoarea seriei a treia si implicit echipa promovata in liga secunda.

Ne-am pronuntat vehement impotriva deciziei FRF privind organizarea acestui baraj, iar o parte din motivele pe care le-am enuntat atunci raman in picioare, cel mai grav fiind acela ca ambele formatii vin dupa cinci luni de pauza totala si este greu sa atinga un nivel competitiv pentru partidele care decid un intreg sezon. Este insa momentul sa admitem si ca, in situatia extrema prin care trece nu doar Romania, ci si intreaga planeta, acest baraj ofera ambelor formatii prilejul de a castiga PE TEREN, prin joc, locul mult visat in liga superioara.

Situatia e, teoretic, la fel de dificila pentru ambele cluburi, dar ghinionul a ales sa dea o lovitura in plus gruparii bleu- albastre, care a avut parte de doua cazuri de coronavirus, afectand doi jucatori de baza, Parfeon si Leafu.

Progresul Spartac a devenit astfel outsiderul dublei, mai ales ca a avut parte si de o nedorita pauza de o saptamana a antrenamentelor din acelasi motiv. Dar baietii nostri vor da totul pentru a demonstra ca au ramas aceeasi frumoasa echipa din primavara, iar inspiratia lui Andrei Erimia in jocurile cu miza (reamintim ca Progresul a depasit, in dubla directa, toate adversarele din liga a treia, inclusiv Farul si Rapid!) speram sa fie confirmata inca odata”, se arată în comunicatul emis de Progresul Spartac.

Mihai Ianovschi: ”Echipa este pregătită din toate punctele de vedere”

În ceea ce privește cealaltă tabără, antrenorul Mihai Ianovschi privește mai încrezător partidele și se gândește la promovarea în Liga 2. Vrea ca următoarea întâlnire cu fanii să aibă loc în divizia superioară celei în care a evoluat CSM Slatina în ultimele sezoane. Este mulțumit de modul în care a decurs pregătirea, cum s-a desfășurat cantonamentul, deși echipa nu a organizat nici măcar o partidă de verificare. În privința meciurilor amicale, Progresul Spartac se află în aceeași situație.

Suntem bine, echipa este pregătită din toate punctele de vedere. Nu a fost deloc uşoară toată această perioadă de pandemie, s-a acumulat o oarecare încărcătură, dar lăsăm de o parte ce a fost greu şi oboseala care există. Băieţii sunt conştienţi că sunt două meciuri care ne pot aduce promovarea.  Singurul lucru pe care nu îl putem redobândi este timpul. Trebuie să profităm de aceste două meciuri, astfel încât din noul sezon să bucurăm oamenii cu jocuri în Liga a 2-a, pe stadionul 1 Mai”, a precizat antrenorul echipei CSM Slatina, Mihai Ianovschi, citat de Gazeta Nouă.

Progresul Spartac și CSM Slatina aveau același punctaj când s-a ”înghețat” campionatul

Progresul Spartac și CSM Slatina se aflau la egalitate de puncte în momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei, astfel că FRF a decis ca între aceste echipe să se dispute un baraj în dublă manșă pentru a se stabili promovata în Liga 1. Progresul Spartac va fi gazdă în meciul tur, în 5 august, iar CSM Slatina va fi organiza jocul retur, în 9 august, conform tragerii la sorți efectuate de FRF.

Celelalte două meciuri de baraj din Liga 3 pentru promovarea în Liga 2 sunt: Mostiștea Ulmu – Unirea Slobozia (Seria 2) și Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea (Seria 5). Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) au fost declarate de FRF direct promovate, fiindcă aveau un avans mai mare de trei puncte față de a doua clasată din seria din care a făcut parte.

În sezonul regulat, CSM Slatina și Progresul Spartac au remizat la Slatina, scor 2-2, bucureștenii egalând în minutele de prelungire.

Foto: Progresul Spartac și Gazeta Nouă 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/probleme-de-lot-pentru-progresul-spartac-inaintea-barajului-cu-csm-slatina-cei-doi-jucatori-care-au-luat-covid-19-au-fost-testati-pozitivi-din-nou-si-au-sanse-aproape-nule-sa-joace-19141576

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vom-fi-cei-care-vom-evolua-intr-un-esalon-superior-vasile-gheorghe-transant-in-privinta-barajului-dintre-csm-slatina-si-progresul-spartac-pentru-promovarea-in-liga-2-cum-se-prega-19141668

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-slatina-are-acasa-meciul-decisiv-al-barajului-cu-progresul-spartac-mihai-ianovschi-ambele-jocuri-le-abordam-cu-maxima-seriozitate-19136322

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-progresul-spartac-a-facut-apel-la-tas-impotriva-deciziei-frf-de-a-o-trimite-la-baraj-de-promovare-pentru-liga-2-hotararea-nu-o-consideram-ca-avand-acoperire-regulamentara-19134706

 

 

 

Andrei PASCU 04 Aug. 2020, 16:15 Liga 3
Pe aceeași temă