Primele achiziții la Viitorul Șimian. Nou-promovata din Mehedinți adus doi jucători din Liga 2 și un fundaș de la liderul CSM Reșita. A trimis în schimb un mijlocaș la Zimbru Chișinău

Mircea OGLINDOIU 04 Feb. 2022, 12:39 Liga 3
Primele achiziții la Viitorul Șimian. Nou-promovata din Mehedinți adus doi jucători din Liga 2 și un fundaș de la liderul CSM Reșita. A trimis în schimb un mijlocaș la Zimbru Chișinău

Intrată în iarnă de pe locul 5 în Seria 7, Viitorul Șimian a perfectat primele transferuri. La nou-promovata din Mehedinți au ajuns mijlocașul Robert Lică (Astra), fundașul stânga Mădălin Ruican (Viitorul Pandurii Târgu Jiu) și fundașul central Marius Avram (CSM Reșița).

Echipa antrenată de Vasile Mănescu i-a mai adus pe juniorul severinean Bogdan Geangălă (Universitatea Craiova) și pe golgheterul din Liga 4 Mehedinți Mădălin Mătăsăreanu (Pandurii Cerneți).

Viitorul Șimian s-a despărțit în schimb de fundașii Samuel Luică și David Pop, în timp ce mijlocașul Samuel Zimța a plecat în Republica Moldova, pentru a susține probe de joc la Zimbru Chișinău!

”În primul rând, am ținut cont de plecarea celor doi fundași și am adus jucători pe aceleași posturi. L-am luat pe fundașul central de la CSM Reșița, Avram, care este originar din Craiova, și pe fundașul stânga Ruican, care a jucat în tur la Viitorul Pandurii, împrumutat de Universitatea Craiova. Totodată, la fel ca în vară, vrem să readucem acasă cât mai mulți jucători mehedințeni. Am reușit să-l convingem pe Lică, care vine de la Astra, dar l-am luat și pe Geangălă, de la juniorii Universității Craiova”, a declarat președintele Viitorului Șimian, George Sărăcin, la postul local Terra Sat.

La Șimian au ajuns doi jucători de la echipe din Liga 2, însă are și alte achiziții

Robert Lică (24 ani) a bifat în prima parte a sezonului 105 minute, în Liga 2, la Astra, fiind folosit în 5 jocuri, în timp ce Mădălin Ruican (19 ani) a fost utilizat doar într-un joc, timp de 20 minute, de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fiind folosit mai mult la echipa a doua a clubului gorjean, colegă de serie cu Viitorul Șimian.

Marius Avram (29 ani) a jucat în prima parte a campionatului la CSM Reșița. Sezonul precedent, fundașul central a bifat un joc în Liga 2, la „FC U” Craiova, iar iarna trecută a fost împrumutat la CS Afumați (Seria 3), alături de care a jucat în barajul pentru promovarea în Liga 2. După ce a eliminat FCSB 2, CS Afumați a pierdut „dubla” decisivă cu Steaua. Avram a fost titular în meciurile respective.

Sosit vara trecută la Viitorul Șimian, de la „FC U” Craiova, mijlocașul Samuel Zimța (21 ani) a marcat 4 goluri pentru echipa mehedințeană, în Liga 3. Acum, este la un pas de Liga 1 din Republica Moldova, fiind testat de Zimbru Chișinău. Viitorul Șimian nu va încasa niciun leu dintr-un eventual transfer al fostului junior de la Brescia.

Amical cu Universitatea 2, la Drobeta Turnu Severin

Sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, Viitorul Șimian va disputa primul amical al iernii, cu Universitatea Craiova 2 (locul 8 în Seria 6).

Mehedințenii ar fi trebuit să joace sâmbăta trecută cu ACSO Filiași, dar doljenii, aflați în cantonament la Isverna, au anunțat în ultimul moment că nu mai pot veni la malul Dunării. Săptămâna viitoare, nou-promovata din Mehedinți va întâlni liderul din Liga 4 Gorj, CSO Turceni, după care va juca cu liderul din seria 7, CSM Reșița.

Șanse doar matematice de play-off

Viitorul Șimian a intrat în iarnă de pe poziția a 5-a în Seria 7, fiind la 4 puncte sub ultimul loc de play-off, ocupat de Voința Lupac, după 15 etape.

Din sezonul regular, mehedințenii mai au de jucat cu Pandurii Târgu Jiu (locul 3), Aurul Brad (locul 10) și CSM Deva (locul 2), astfel că șansele de a urca pe locul 4 sunt destul de mici.

Contracandidata Voința Lupac mai are de jucat cu CSM Reșița (locul 1), Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 (locul 9) și Progresul Ezeriș (locul 7). Liga 3 se reia în data de 11 martie.

Având în componență trei nou-promovate (Viitorul Șimian, Voința Lupac și Aurul Brad), plus o nou-înființată pe ultima sută de metri (Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2), Seria 7 este una dintre cele mai slabe din Liga 3. Seria este dominată autoritar de CSM Reșița, cu 14 victorii și o remiză după 15 etape disputate, golaveraj 55-7.

Mircea OGLINDOIU 04 Feb. 2022, 12:39 Liga 3
Pe aceeași temă