Viitorul Șimian s-a reunit cu permutări în staff. Directorul sportiv a fost numit antrenor, iar ”principalul” din tur va fi preparator fizic!

Mircea OGLINDOIU 18 Jan. 2022, 10:48 Liga 3
Viitorul Șimian s-a reunit cu permutări în staff. Directorul sportiv a fost numit antrenor, iar ”principalul” din tur va fi preparator fizic!

Singura reprezentantă a județului Mehedinți în Liga 3, Viitorul Șimian, s-a reunit luni după-amiaza, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.

La primul antrenament din 2022 au lipsit timișorenii Fabio Trip și David Pop, precum și caremunezul Alexandre Song, toți trei învoiți, în timp ce craioveanul Samuel Luică n-a ajuns la un acord cu conducerea clubului pentru prelungirea contractului. Nici atacantul severinean Andrei Sărăcin nu va mai continua la Viitorul Șimian, acesta fiind de altfel exclus din lot încă din luna noiembrie a anului trecut.

Vasile Mănescu revine după 12 ani pe postul de antrenor-principal!

Principala noutate de la Viitorul o reprezintă însă componența staffului tehnic. Antrenor principal în tur, Relu Țurai (35 ani) a fost anunțat că va ocupa în partea a doua a sezonului funcția de preparator fizic, în timp ce directorul sportiv Vasile Mănescu (54 ani) va prelua postul de ”principal”!

Mănescu revine, astfel, în iarbă după 12 ani, ultima dată fiind antrenor principal în Liga 2, la FC Drobeta, timp de 3 luni, după ce, din postura de președinte, l-a înlocuit în funcție pe demisionarul Eugen Neagoe!

În schimb, antrenorul de portari Dan Racolța, originar din Calafat, n-a mai revenit la Viitorul Șimian, fiind chemat de severineanul Valeriu Tița, numit pe finalul anului trecut selecționer la naționala Siriei, să facă parte din stafful tehnic al arabilor. De altfel, înainte să plece în Siria, Tița a participat la antrenamentele echipei din Șimian și a dat indicații din tribună la majoritatea jocurilor oficiale ale Viitorului, în timp ce Dan Racolța s-a aflat pe bancă.

”În urma ședinței pe care am avut-o, s-a hotărât ca domnul Vasile Mănescu să fie nou antrenor principal, antrenor secund va fi Mihai Schintee, antrenor cu portarii va fi Marian Constantin, iar Relu Țurai va fi preparator fizic! Acestea au fost criteriile de bază: să îmbinăm tinerețea cu experiența, fiindcă astfel vom avea rezultate bune. Vrem ca sezonul viitor să fim mai pregătiți și, dacă putem, să urcăm o treaptă mai sus, în Liga 2!”, a declarat președintele nou-promovatei Viitorul Șimian, George Sărăcin, la postul local TV Terra Sat.

Viitorul Șimian încă are șanse la play-off, însă acestea sunt mici

Echipa mehedințeană va efectua cantonamentul de iarnă pe plan local, iar pe 29 ianuarie are programat un amical cu ACSO Filiași, pe ”Municipalul” severinean.

Viitorul Șimian a intrat în iarnă de pe poziția a 5-a în Seria 7, fiind la 4 puncte sub ultimul loc de play-off, ocupat de Voința Lupac.

Din sezonul regular, mehedințenii mai au de jucat cu Pandurii Târgu Jiu (locul 3), Aurul Brad (locul 10) și CSM Deva (locul 2), astfel că șansele de a urca pe locul 4 sunt destul de mici.

Liga 3 se reia în data de 12 martie.

Mircea OGLINDOIU 18 Jan. 2022, 10:48 Liga 3
Pe aceeași temă