Primarul Brașovului, un nou atac asupra echipei de fotbal a Coronei: ”O insultă la adresa comunității!” Allen Coliban laudă SR Brașov și face promisiuni pentru renașterea FC Brașov: ”Va fi un proiect solid, sănătos”

Adi MARICA 09 Feb. 2021, 18:56 Liga 3
Primarul Brașovului, un nou atac asupra echipei de fotbal a Coronei: ”O insultă la adresa comunității!” Allen Coliban laudă SR Brașov și face promisiuni pentru renașterea FC Brașov: ”Va fi un proiect solid, sănătos”

CSM Corona Brașov, club finanțat de Consiliul Local Brașov, se află în vizorul autorităților locale. Principalele secții, de handbal, hochei și fotbal, cele care consumă felia groasă din buget, se află într-un amplu proces de analiză, iar cel care se ocupă direct de această „inspecție“ este viceprimarul Sebastian Rusu.

Analiză secție cu secție la Corona Brașov

Primarul Allen Coliban dorește ca Municipalitatea să sprijine sportul juvenil de la Corona, dar și secțiile care fac performanță.

”Ce facem acum este o analiză buget cu buget, secție cu secție a felului în care banii publici au fost utilizați. Intenția mea este să păstrăm CSM Corona pe zona de copii și juniori, iar în zona performanței la echipele de seniori să păstrăm acele secții care au o piramidă așezată corect. Trebuie să aducem zona privată să ne ajute să menținem un buget ridicat. Un exemplu în acest sens este secția de hochei de la Corona unde avem și copii și juniori, dar avem și un istoric al performanței. La hochei vorbim doar de o analiză pe oportunitatea și dimensiunea unor cheltuieli. Este ciudat să concurăm de la egal la egal cu echipe care au jumătate din bugetul nostru. Putem să punem problema unei eficiențe a utilizării acestor fonduri și cum putem cointeresa zona privată în direcția sponsorizărilor”, a spus Coliban, citat de Monitorul Expres.

”La handbal tragem ponoasele”

Primarul Brașovului a scos în evidență problemele de management de la secția de handbal de la Corona.

”Sunt probleme la câteva secții cum este cazul handbalului unde au fost câteva demisii, au fost penalități… Doar într-o primă fază am plătit peste 500.000 de lei penalizări pentru niște contracte reziliate greșit, iar acum noi tragem ponoasele. Analiza nu este simplă și nu se poate face în câteva zile. Este un demers în care viceprimarul Rusu s-a implicat. Trebuie să gândim o strategie a sportului brașovean și a implicării Municipalității în acest domeniu”, a precizat primarul.

”Fotbalul de la Corona, o insultă la adresa comunității”

Cel mai fierbinte subiect al conferinței de presă de ieri a fost fotbalul de la Corona Brașov. Coliban a lansat un atac la baionetă la adresa echipei de seniori despre care a spus că este o „insultă la adresa comunității”.

”Echipa de fotbal seniori de la CSM Corona Brașov a apărut recent, dintr-un orgoliu, ca o insultă la adresa comunității brașovene care în această perioadă și-a păstrat spiritul viu al „Steagului Roșu“. La ora actuală, să avem o echipă de fotbal în Liga a 3-a, cu un buget de peste 2 milioane de lei, cu salarii de 1000 de euro de jucător, în condițiille în care echipa comunității (n.r. – ACS SR Brașov) trăiește din voluntariat și din entuziasmul unor jucători care și-au făcut junioratul la FC Brașov, este o insultă la adresa comunității. Lucrurile acestea trebuie corectate. Este simplu să ai un buget de 10 ori mai mare decât contracandidatele și să ajungi pe primul pe primul loc, să mergi la Târgu Secuiesc și să stai în cantonament, acestea sunt lucrurile pe care eu le reproșez. Apariția acestei echipe a fost decizie politică și a creat multă separare în comunitatea brașoveană . Eu cred că ar trebuie să unim toate energiile, iar promovarea să fie bazată pe un proiect sănătos, nu pe o bulă de săpun alimentat din bani publici. Pe de altă parte, secția de copii și juniori de la Corona ar trebui să continue pentru că avem nevoie de această pepinieră, indiferent de echipa care va reprezenta Brașovul în competițiile naționale”, a spus Coliban, citat de Monitorul Expres.

La finalul săptămânii trecute, stafful tehnic și jucătorii echipei de fotbal a Coronei au făcut publică o scrisoare adresată primarului Allen Coliban, Consiliului Local Brașov, cât și președintelui clubului Corona Brașov în care cereau ca salariile nete din 2020 să fie făcute publice. Totodată, explicau cu amănuntul ce cheltuieli au avut anul trecut.

Fotbaliștii Coronei așteaptă decizia

În tot acest timp, fotbaliștii Coronei sunt bulversați de toată această incertitudine.

”Este clar că toată această situație ne apasă. Avem și noi familii, avem probleme ca toată lumea… Ne-am simțit lezați în urma declarațiilor domnului primar din ultima perioadă. Poziția pe care dânsul o ocupă nu îi dă acest drept, acela de a insulta. Noi am lucrat conform unui contract și ne-am îndeplinit obligațiile. Așteptăm și noi decizia dumnealui și ar fi un gest frumos să îndrepte afirmația conform căreia noi suntem o insultă la adresa comunității. Se spune că avem salarii astronomice. Pentru că tot se vorbește de transparență, noi chiar am cerut ca salariile noastre să fie făcute publice. Ne continuăm antrenamentele, dar la un moment dat trebuie să ni se spună clar ce se dorește cu echipa”, au reacționat fotbaliștii Coronei, spune Monitorul Expres.

Allen Coliban: ”Proiectul FC Brașov va fi unul solid“

Coliban promite că FC Brașov, clubul fanion al Brașov, va renaște în scurt timp. Nu pe modelul Voluntari sau Chiajna, unde administrațiile locale alocă bugete consistente fotbalului.

„Primăria deține brandul FC Brașov, iar intenția noastră este să atribuim acest brand, pe baza unui contract și a unor condiții transparente. Trebuie să ne asigurăm că proiectul FC Brașov care va reînvia va fi unul reprezentativ pentru comunitate și va avea susținerea suporterilor brașoveni. Va fi un proiect solid, sănătos, astfel încât să nu mai ajungem în situația de a plăti bani publici și a trage ponoasele unui faliment și a unui proiect eșuat. Brașovul are nevoie de o echipă de fotbal de seniori, o echipă pe care să o susțină comunitatea brașoveană, dar pe care să o ajute și Primăria. Modelul pe care îl promovează anumite administrații locale din România, care cheltuiesc bani publici cu nemiluita pe bugete nejustificate la cluburile de fotbal, nu este unul corect. Primăria Brașov poate să susțină fotbalul prin alte mijloace, inclusiv poate aduce credibilitate într-un astfel de proiect astfel încât mediul de afaceri sa fie interesat să investească”, a spus edilul Brașovului.

Sebastian Rusu: ”Vinovații să plătescă!”

Viceprimarul Sebastian Rusu a dezvăluit că cele mai mari probleme la Corona sunt la secția de handbal. Cum scandalul de dopaj de la Corona s-a lăsat cu multe amenzi, dar și contracte care au trebuit plătite către antrenori și handbaliste, Rusu spune că vinovații vor trebui să plătească daunele.

Mai mult, Rusu spune că va extinde analiza și în perioada în care clubul se numea ACS Corona. „Au fost multe discuții în spațiul public, dar nu s-a pus problema desființării clubului Corona, ci de eficientizarea acestuia. La multe secții sunt probleme, iar handbalul este secția cu cele mai multe probleme. Lucrurile nu pot funcționa așa, iar oamenii nu pot să fugă de responsabilitate. Banii pe care trebuie să-i plătim trebuie recuperați de la cineva pentru că nu este vina Municipalității. Vrem să facem o analiză și anterior de CSM Corona, adică la ACS Corona Brașov și este o chestiune de durată. Ne dorim să susținem în continuare sportul, dar nu în haos și cu cheltuieli nejustificate”, a declarat Sebastian Rusu.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3QXt1eRbWUcfkDKYi9vqRQkf-tRsjseJ1n9svsb1ykHo-ngNi1pOKEmtM&v=PAeNY_ux-Tc&feature=youtu.be

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stafful-tehnic-si-jucatorii-coronei-scrisoare-deschisa-dupa-anuntul-in-care-primarul-allen-coliban-vorbea-despre-posibila-desfiintare-a-echipei-de-fotbal-cati-bani-publici-a-cheltuit-in-2020-liderul-19168599

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corona-brasov-risca-sa-se-desfiinteze-din-nou-primarul-allen-coliban-transant-inainte-de-dezbatere-nu-are-foarte-multi-suporteri-si-a-fost-creata-mai-degraba-dintr-un-orgoliu-al-fostului-p-19167598

https://liga2.prosport.ro/special/consiliul-local-brasov-a-aprobat-facilitati-pentru-cluburile-sportive-din-oras-primarul-allen-coliban-e-o-masura-de-care-sportul-brasovean-are-nevoie-19167166

https://liga2.prosport.ro/liga-3/allen-coliban-vrea-o-singura-echipa-la-brasov-pe-fc-brasov-falimentara-din-2017-apelul-primarului-inaintea-atribuirii-brandului-legendarului-club-19163294

Adi MARICA 09 Feb. 2021, 18:56 Liga 3
Pe aceeași temă