Stafful tehnic și jucătorii Coronei, scrisoare deschisă după anunțul în care primarul Allen Coliban vorbea despre posibila desființare a echipei de fotbal. Câți bani publici a cheltuit în 2020 liderul Seriei a 5-a a Ligii 3

Marius ANGHEL 08 Feb. 2021, 18:33 Liga 3

Conducerea echipei de fotbal Corona Brașov, liderul Seriei a 5-a a Ligii 3 după 10 etape, nu a rămas fără reacție după declarațiile făcute de primarul Brașovului, Allen Coliban, privind demararea unei analize asupra secțiilor clubului care consumă cei mai mulți bani de la buget.

Coliban anunța la finalul lunii ianuarie că va lua o decizie dacă are sau nu rost ca instituția pe care o conduce să mai investească bani publici într-o echipă care ”nu are foarte mulți suporteri și a fost creată mai degrabă dintr-un orgoliu al fostului primar, George Scripcaru”.

”La fotbal vom avea de luat o decizie în luna februarie – dacă are sau nu are rost să investim bani publici într-o echipa care nu are foarte mulți suporteri și a fost creată mai degrabă dintr-un orgoliu al fostului primar, sau ne oprim înainte să cheltuim sume însemnate din bugetul local. Decizia va avea în spate o dezbatere publică pe care va trebui să o luăm în prima jumătate a lunii februarie, până la reluarea campionatului. În paralel vom avea dezbateri și discuții pentru atribuirea brandului FC Brașov”, preciza edilul-șef al Brașovului, în Jurnalul Primarului, ținut pe contul său de Facebook.

Stafful tehnic și jucătorii Coronei, scrisoare deschisă către primar, CL Brașov și președintele clubului: ”Faceți publice salariile nete pe anul calendaristic 2020 ale echipei de fotbal”

La finalul săptămânii trecute, stafful tehnic și jucătorii echipei de fotbal a Coronei au făcut publică o scrisoare adresată primarului Allen Coliban, Consiliului Local Brașov, cât și președintelui clubului Corona Brașov în care cer ca salariile nete din 2020 să fie făcute publice. Totodată, explică cu amănuntul ce cheltuieli au avut anul trecut (documentul se află în galeria foto).

În scrisoarea semnată, printre alții, de antrenorul Călin Moldovan și jucătorii Mugurel Buga și Marian Cristescu, concluzia lor este că echipa de fotbal a Coronei a ”cheltuit în total pe anul 2020 suma de 230.300 euro” și că față de bugetul de 4.000.000 euro anunțat chiar de primar către întregul club, ”procentual, echipa de fotbal de seniori a cheltuit 5,75 la sută din bugetul anunțat și alocat clubului care are doar trei secții cu echipe de seniori: handbal, fotbal și hochei”.

”Știm că banul public trebuie cheltuit cu grijă, de aceea vă solicităm să faceți publice salariile nete pe anul calendaristic 2020 ale echipei de fotbal CSM Corona Brașov, pentru a opri dezinformările apărute în presă și pe rețelele de socializare. Dorim ca acest lucru să se facă înaintea dezbaterii publice sau în timpul acesteia cu contractele pe masă”, se menționează la începutul scrisorii deschise.

Corona Brașov a mai avut în trecut echipă de fotbal, care promova inclusiv în Liga 1 și unde evolua un sezon, ediția 2013-2014, însă după retrogradare avea să fie desființată și după mai mulți ani reînființată din Liga a 4-a.

În acest sezon, la prima participare în Liga 3, Corona ocupă locul 1 în Seria a 5-a, cu 26 de puncte acumulate în 10 meciuri, după ce a înregistrat opt victorii și două egaluri.

Săptămâna trecută, după anunțul primarului, Corona remiza la București într-un amical cu Rapid, scor 2-2, după ce a condus de două ori.

Marius ANGHEL 08 Feb. 2021, 18:33 Liga 3
Pe aceeași temă