Prima schimbare de antrenor în Liga 3 a venit după o singură etapă. Mihai Ianc a reziliat contractul cu Minerul Ocna Dej, cu care a semnat în urmă cu nici două luni. Cum explică echipa despărțirea

Andrei PASCU 31 Aug. 2022, 17:58 Liga 3
Prima schimbare de antrenor în Liga 3 a venit după o singură etapă. Mihai Ianc a reziliat contractul cu Minerul Ocna Dej, cu care a semnat în urmă cu nici două luni. Cum explică echipa despărțirea

Prima schimbare de antrenor în Liga 3 a avut deja loc, chiar dacă întrecerea a început de numai o etapă.

Minerul Ocna Dej este echipa în cauză, componentă a Seriei 10, care a reziliat contractul cu ”principalul” Mihai Ianc, venit chiar în această vară, dar și cu președintele executiv, Alpar Meszaroș.

Totodată, cu echipa și-a încheiat conturile și atacantul Mihai Ion.

Mihai Ianc, contract reziliat cu Minerul Ocna Dej după numai trei meciuri

De fapt, și Meszaroș a sosit la Minerul Ocna Dej înainte de începerea campionatului, probabil pentru un proiect pe termen lung, la fel ca și Mihai Ianc, dar iată că aventura celor doi s-a terminat prematur. Poate că la mijloc au fost rezultatele înregistrate de echipă în primele meciuri ale sezonului.

  • Mihai Ianc, al doilea din dreapta, a fost prezentat de Minerul Ocna Dej la 7 iulie.

Clubul evită să spună, concret, motivele rezilierii cu Mihai Ianc

Cert este că formația din Liga 3 a evitat să spună, concret, care a fost motivul ruperii contractelor, preferând să transmită un mesaj banal, așa cum o fac de cele mai multe ori cluburile, anume că s-a ajuns la un acord comun între conducere și Mihai Ianc și Alpar Meszaroș pentru încetarea colaborării, la inițiativa celor plecați.

În cele trei meciuri jucate de Minerul Ocna Dej în acest sezon, a fost bifată doar o victorie, în turul 1 al Cupei României, 4-3 cu Sănătatea Cluj. Apoi, în etapa 1 din Liga 3, a venit și primul eșec, 0-1 cu Gloria Bistriţa Năsăud, pentru ca ulterior să aibă loc și eliminarea din Cupa României, după eșecul din turul 2 tot în contra Gloria Bistriţa Năsăud, scor 0-1.

Începând de azi, Minerul 1947 Ocna Dej încheie colaborarea cu Președintele executiv, domnul Alpar Meszaroș și antrenorul principal, domnul Mihai Ianc.

Colaborarea a fost încheiată la inițiativa acestora, de comun acord cu fondatorul clubului, domnul Vicențiu Știr.

Le mulțumim pentru efortul depus la această echipă și le dorim mult Succes mai departe!

Vă ținem la curent cu următoarele noutăți din cadrul echipei și vă mulțumim pentru susținere !”, la atât s-a rezumat Minerul Ocna Dej.

Atacantul Mihai Ion s-a despărțit și el de echipa clujeană

Din informațiile Liga2.ro, și atacantul Mihai Ion (24 de ani) s-a despărțit de Minerul Ocna Dej.

Decizia despărțirii de antrenorul Ianc l-a determinat pe jucătorul originar din Zărnești să ceară rezilierea contractului, iar acest lucru s-a și petrecut.

Mihai Ion a mai activat în cariera sa pentru Academica Clinceni și Ripensia, în Liga 2, sau CS Tunari, Progresul Spartac și CA Oradea, în Liga 3, de la aceasta din urmă trecând la Minerul Ocna Dej.

Minerul Ocna Dej, fuziune între Someșul Dej și AS Minerul Ocna Dej 

Minerul Ocna Dej a apărut în această vară, ca urmare a unei fuziuni parafate în perioada terminării competiției din sezonul 2021-2022 și startul stagiunii actuale. Concret, Someșul Dej (ACS FC Someșul Dej sub numele complet, locul 4 în Seria 10 a Ligii a 3-a sezonul trecut) a fuzionat cu AS Minerul Ocna Dej 1947.

În primul rând, totul a fost posibil datorită faptului că ambele echipe sunt finanțate de același om, Vicențiu Știr, el preluând AS Minerul Ocna Dej 1947 în octombrie 2016, moment în care echipa se afla în Liga 5 Cluj.

Foto: Minerul Ocna Dej

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-bacau-a-inceput-sezonul-de-liga-3-cu-12-jucatori-in-lot-dar-a-facut-11-achizitii-in-cateva-zile-cristian-popovici-a-adus-patru-fotbalisti-de-la-fosta-echipa-19243372

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-u19-incepe-drumul-in-uefa-youth-league-pe-cine-intalneste-campioana-romaniei-in-turul-1-si-peste-cine-poate-da-in-runda-secunda-19243363

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-ridica-o-problema-majora-in-liga-2-ce-se-intampla-daca-trei-sau-patru-echipe-care-nu-au-drept-de-promovare-ajung-in-play-off-situatia-incredibila-avansata-de-antr-19243360

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 31 Aug. 2022, 17:58 Liga 3
Pe aceeași temă