Amiabil și nu prea! Alpar Meszaros, răspuns tăios pentru antrenorul Flavius Sabău, după despărțirea de ACS Târgu Mureș: ”A dat chix!”

Adi MARICA 27 May. 2024, 17:41 Liga 3
Amiabil și nu prea! Alpar Meszaros, răspuns tăios pentru antrenorul Flavius Sabău, după despărțirea de ACS Târgu Mureș: ”A dat chix!”

Antrenorul Flavius Sabău (39 de ani) s-a despărțit oficial de ACS Târgu Mureș, a doua zi după încheierea sezonului de Liga 3, pe care l-a început pe banca unei alte echipe din Mureș, Unirea Ungheni, iar trecerea la târgumureșeni s-a produs la finalul lunii octombrie din 2023.

Declarațiile lui Sabău pentru Liga2.ro i-au înfuriat pe șefii clubului mureșean, Alpar Meszaros și Laszlo Sepsi.

”Despărțirea amiabilă a venit pentru că am avut diferențe foarte mari de viziuni legate de joc, de toate aspectele fotbalului, cu conducerea clubului. Lucru pozitiv a fost că pe final de campionat s-au rezolvat problemele financiare”, a sunat o parte din declarația lui Sabău. Întreaga s-a reacție o puteți citi AICI.

Clubul, în anunțul despărțirii de antrenor, transmitea asemănător, că rezilierea s-a produs în condiții amiabile.

Alpar Meszaros explică motivele rupturii clubului din Târgu Mureș de antrenorul Flavius Sabău

Directorul sportiv al formației din Târgu Mureș, clasată pe locul 2 în play-out-ul Seriei a 9-a a Ligii 3, Alpart Meszaros, spune că motivele despărțirii sunt neîndeplinirea obiectivelor, atât pentru play-off, cât și pentru play-out, dar și faptul că Sabău avea doar Licența B!

”Sunt multe lucruri neadevărate în ceea ce spune Sabău. Finalul lui 2023 a fost cu rezultate bune, astfel că în pauza de iarnă am schimbat obiectivul, iar antrenorul a fost de acord. Eram pe locul 5, cu prima șansă de a prinde play-off-ul ținând cont că echipa de pe locul 4 avea un program mai greu. A început sezonul de primăvară, însă a dat chix cu două egaluri acasă și o înfrângere cu Bistrița și am ratat play-off-ul. Am trasat un nou obiectiv, câștigarea play-out-ului, însă noi am terminat pe locul 2, la 10 puncte de Unirea Alba Iulia, echipă cu care am pierdut ambele meciuri. 2024 a fost un an foarte slab, în care noi am bătut doar echipele care erau retrogradate încă din iarnă! Sabău a avut mână liberă la echipă.

Legat de viziuni de joc, cred că eu și Sepsi chiar putem analiza jocul echipei, ținând cont că am jucat la un nivel. Neîndeplinirea obiectivului și rezultatele slabe din play-out au dus la această despărțire.

Un alt motiv pentru care nu am continuat este că Sabău are doar Licența B UEFA, iar din această vară vrem să pornim la drum cu un antrenor cu Licența A, așa cum cere FRF”, a spus Meszaros pentru Liga2.ro.

Ce urmează la ACS Târgu Mureș

Oficialul echipei mureșene mai spune că în perioada imediat următoare va fi instalat un nou antrenor.

”Avem o listă de antrenori, iar în perioada următoare, împreună cu cei din conducerea clubului, vom alege tehnicianul cu care vom porni la drum în noul sezon. Din lotul actual vor rămâne jucătorii care au confirmat”, a mai spus Meszaros, fost jucător în prima ligă la Dinamo, ”U” Cluj sau Gloria Bistrița.

La ACS Târgu Mureș, în conducerea clubului, se află și fostul internațional Laszlo Sepsi, cel care este membru fondator.

  • ACS Târgu Mureș, noua echipă a municipiului reședință al județului Mureș, a promovat în Liga 3 în vara anului 2022, iar în ambele sezoane petrecute în acest eșalon a terminat prin a evolua în play-out. Campionatul 2022-2023 l-a terminat pe locul 2 în play-out-ul Seriei a 9-a, după CS Universitar din Alba Iulia, iar în sezonul încheiat încheiat s-a clasat tot pe locul 2 în play-out, tot după o echipă din Alba Iulia, dar acum după CSM Unirea. Locul 2 din play-out înseamnă poziția a 6-a din 10 la general.

Foto: ACS Târgu Mureş

Adi MARICA 27 May. 2024, 17:41 Liga 3
Pe aceeași temă