„Să-l pupe pe nea Jean undeva pentru ceea ce a făcut pentru Bistrița”. Alpar Meszaros, șocat de situația în care a ajuns fotbalul și stadionul din Bistrița VIDEO

Marius ANGHEL 03 Sep. 2016, 17:19 Stiri

Noua echipă a Bistriței, FC Bistrița, un club care vrea să readucă la viață fotbalul în orașul unde Gloria lui Jean Pădureanu a învățat suporterii ani la rândul cu meciuri de Liga 1 sau cupe europene, a debutat cu un succes în noul sezon al Ligii 3, ediția 2016/2017. În fața a aproximativ 500 de spectatori, nou-promovata a câștigat, vineri, cu 2-1 în fața unei echipe cu pretenții în Seria a V-a, Unirea Jucu, cu toate că abia s-a reunit și a format un lot pentru noul sezon. La finalul jocului disputat pe Stadionul „Jean Pădureanu”, antrenorul oaspeților, Alpar Meszaros, fost mare jucător al celor de la „U” Cluj, Dinamo și chiar Gloria Bistrița, a rămas șocat de condițiile pe care le-a întâlnit la fosta arenă unde nu de mult se juca în Liga 1.

„Mă, măcar puțină apă rece să te speli după joc… Atunci de ce mai joacă echipa în Divizia C? Noi ne ducem la Cluj cu noroi pe picioare… ca în Liga a 5-a. Și în Liga a 5-a te duci la pârâu și te speli cu apă. Stai că-i trimitem aici în rău, dincolo, și ne spălăm și trimitem pozele la București să arătăm să vadă în ce condiții se joacă la Bistrița, la Divizia C, în România. Nu ai apă nici măcar rece. Te duci cu noroiul în microbuz. Să le fie rușine tuturor celor care răspund de fotbalul din Bistrița, că a ajuns la acest nivel. Să nu ai apă la stadion și să te strângi cu o săptămână înainte de meci. Și trebuia să-l pupe pe nea Jean undeva pentru ceea ce a făcut pentru Bistrița asta, nu să-l  dea la o parte”, a tunat, după meci, antrenorul echipei Unirea Jucu, acesta fiind completat de antrenorul gazdelor, Sebastian Moga: „Ne spun că mâine, mâine, mâine facem asta, băgăm apă caldă. La noi nu aude nimeni. Are dreptate. Asta e ce se întâmplă aici, sprijinul pe care îl avem. Condiții minime minime”.

Antrenorul Bistriței: „Suntem ca și cei de pe Titanic, ultimii – cântăreții, hai mai cântăm ultima melodie și plecăm”

În privința jocului, Meszaroș a recunoscut că a câștigat echipa mai experimentată și nu a avut nimic de reproșat arbitrilor. De partea cealaltă, Moga și-a felicitat jucătorii pentru victoria obținută după ce se punea problema ca echipa să nu înceapă campionatul. „În condițiile în care ne-am strâns cum ne-am strâns, am adunat jucători de unde i-am adunat, pe lângă cei experimentați, în condițiile în care se punea problema dacă începem campionatul, uite că l-am început chiar cu o victorie. Vreau să-i felicit pe jucătorii noștrii. Noi am făcut o primă repriză bună, dar, din păcate, în repriza a doua am căzut puțin fizic și e normal, pentru că am jucători care au făcut două antrenamente, alții au venit de o săptămână, alții de două zile și era greu în aceste condiții să punem aceeași presiune pe adversar și în repriza a doua. Dar, una peste alta, sunt mulțumit de rezultat, de joc, mai ales de cel din prima parte, și cam atât. De condiții ce să mai zicem, ne zbatem, încercăm să mergem mai departe, ne agățăm. Suntem ca și cei de pe Titanic, ultimii – cântăreții, hai mai cântăm ultima melodie și plecăm. Sper să cântăm cât mai mult”, a declarat, după meciul de vineri, antrenorul principal al formației bistrițene.

Cu Sergiu Costin și Adrian Nalați la mijlocul terenului, FC Bistrița a dominat autoritar prima repriză și a intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri. Sadi Akari a deschis scorul rapid, în minutul 2, iar în minutul 25 l-a majorat prin Doru Miholca, după ce inițial portarul Unirii a apărat lovitura de pedeapsă bătută de Nalați. În repriza a doua, Răzvan Țigorean a fost aproape să înscrie și să facă o diferență de neprezentare, însă a ratat incredibil, iar mai apoi, în minutul 67, scorul a devenit 2-1 după ce goalkeeperul bistrițean Lucian Trif a scăpat în poartă un balon trimis de Marius Ionescu. Acesta a și fost rezultatul final dintre FC Bistrița și Unirea Jucu, iar echipa lui Sebastian Moga a debutat cu dreptul în ciuda tuturor condițiilor precare pe care le întâmpină.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

FC Bistrița: Trif – Dradici, Hasnăș, Chibulcutean, Negruț – Colța (Fl. Alexandru 84), Nalați, Sg. Costin, Miholca – Neamțu (Țigorean 46), Akari (Sighiartău 86). Antrenor: Sebastian Moga.

Unirea Jucu: Țicrea – Bituleanu, Lupu, Ionescu, Budăcan, Rogozan, Cubleșan, Neamț, O. Bucur, Brumă, Fertea. Au mai intrat: Maxin, Dan Florin și Luca. Antrenor: Alpar Meszaros.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Sportul bistrițean

Marius ANGHEL 03 Sep. 2016, 17:19 Stiri
Pe aceeași temă