ACS Târgu Mureș nu a mai trecut la CSM! Laszlo Sepsi, numit președinte al clubului, explică motivul și anunță obiectivul pentru următorii doi ani. Echipa are și un nou antrenor

Adi MARICA 21 Aug. 2024, 11:22 Liga 3
ACS Târgu Mureș nu a mai trecut la CSM! Laszlo Sepsi, numit președinte al clubului, explică motivul și anunță obiectivul pentru următorii doi ani. Echipa are și un nou antrenor

După două sezoane în care a ratat accederea în play-off-ul Ligii 3, ACS Târgu Mureș a avut parte de o vară agitată.

Oficialii clubului mureșean au făcut demersurile necesare pentru trecerea la Clubul Sportiv Municipal Târgu Mureș, lucru care a și fost aprobat de consilierii locali, însă mutarea nu a mai avut loc.

Fostul internațional român Laszlo Sepsi a explicat motivul.

Trecerea ACS Târgu Mureș la CSM Târgu Mureș nu a mai avut loc. Laszlo Sepsi: ”Cei de la CSM mereu găseau tot felul de chichițe”

Trecerea la CSM s-a dorit pentru ca echipa dde fotbal să primească finanțare directă de la Consiliul Local al Municipiului Mureș. În data de 5 iulie 2024, consilierii locali târgumureșeni aprobau preluarea activității sportive a ACS Târgu Mureș de către CSM Târgu Mureș. Anunțul era făcut de către Serviciul Relații Interne și Internaționale din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș: ”Întruniți în cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii locali au aprobat vineri, 5 iulie 2024, preluarea gratuită, cu titlu definitiv, de către Clubul Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureș a activității sportive și a locului de participare în competiții, respectiv în Liga a III-a de fotbal, începând cu sezonul 2024-2025, a echipei de fotbal Asociația Club Sportiv (ACS) Târgu Mureș 1898 – Marosvásárhelyi Sport Egyesulet 1898, precum și a tuturor drepturilor federative sportive ale acesteia. În același sens, Szászgáspár Barnabás, director al CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL TÂRGU MUREȘ, a fost împuternicit să semneze Contract de cesiune.”

Însă mutarea nu a mai avut loc, iar ACS Târgu Mureș îi acuză pe cei de la CSM Târgu Mureș că au tot tergiversat semnarea actelor până ce termenul final a fost depășit! ”Am depus toate documentele pentru trecerea clubului la CSM. Am avut sprijinul primarului și al consilierilor locali pentru schimbarea formei juridice. Cei de la CSM au tot întârziat, mereu găseau tot felul de chichițe și am simțit mereu că este o frână din partea lor”, spune Laszlo Sepsi, fostul internațional care până în această vară a fost membru fondator la ACS Târgu Mureș.

Laszlo Sepsi e noul președinte al ACS Târgu Mureș

După ce trecerea la CSM a eșuat, cei de la ACS Târgu Mureș s-au reorientat, iar Laszlo Sepsi a fost numit președinte al clubului.

Sepsi vorbește de un proiect pe doi ani, având ca finalitate promovarea în Liga 2. ”Sunt un club de drept privat, avem susținerea orașului și vrem să construim o echipă puternică. Proiectul este pe doi ani, având ca obiectiv final promovarea în Liga 2”, a spus Laszlo Sepsi pentru Liga2.ro.

ACS Târgu Mureș va evolua în noul sezon în Seria 7 a Ligii 3, una dintre cele mai puternice. ”Este o serie foarte grea, cu multe echipe puternice. Gloria Bistrița și cele două echipe din Alba au bugete imense pentru Liga 3. E clar că se anunță în sezon dificil. Dacă vom avea un culoar favorabil, noi ne vom juca șansa și în acest sezon”, a mai spus fostul fundaș al celor de la Benfica, Racing Santander sau Nurnberg.

ACS Târgu Mureș: ”Obiectivul pentru următorii doi ani, primul an play-off și promovarea în al doilea an”

După stabilirea programului noului sezon de Liga 3, ACS Târgu Mureș a avut și un comunicat în care a transmis de ce trecerea la CSM Târgu Mureș nu a mai avut loc:

”În ultima perioadă am vorbit mai puțin despre echipa noastră de seniori, deoarece s-a exprimat dorința de a transfera echipa de seniori în cadrul Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureș.
Deși Primăria și Consiliul Local au luat deciziile necesare, conducerea CSM nu a pus-o in aplicare.
În consecință vom continua activitatea pe Clubul ACS Târgu Mureș, și în urma Hotărârii AGA noul președinte va fi D-l Sepsi Laszlo. Totodată s-a stabilit obiectivul pentru următorii doi ani, primul an play off, si promovarea în al doilea an.
Acest sezon va începe săptămâna viitoare și în următoarele zile vom prezenta staff-ul tehnic și lotul de jucători.”

Mihai Ianc e antrenorul echipei mureșene

În echipa de conducere a celor de la ACS Târgu Mureș se află directorul sportiv Alpar Meszaros, iar Mihai Ianc este noul antrenor principal, așa cum Liga2.ro scria din momentul în care acesta se despărțea de ACS Mediaș.

Ianc îi are în staff pe secundul Szilard Mitra, iar Carol Fekete e antrenorul cu portarii.

Din vechiul lot au mai fost păstrați doar patru jucători: Ciprian Gliga, Daniel Todoran, Raul Vidrăsan și Denis Giosu.

”Ianc este antrenorul echipei, iar obiectivul în acest sezon este accederea în play-off. Am reușit să formăm un lot bun pentru Liga 3, cu portarii Bogdan Moga (Bistrița) și Leonard Vlasa de la ACS Odorheiu Secuiesc, dar și cu Ionuț Rus (Deva), Alex Negrea (Victoria Carei), Cătălin Ștefănescu (Baia Mare), Florin Stelea (CSM Deva), Sergiu Luca (Bistrița) și Alex Olteanu (Sănătatea Cluj), dar și câțiva juniori, Coman, Rîpan, Horșia”, a spus directorul sportiv Alpar Meszaros.

În prima etapă a campionatului Ligii 3, ACS Târgu Mureș va juca pe teren propriu cu ACS Mediaș, în ultima zi a lunii august.

Echipa din Târgu Mureș a și jucat un prim meci oficial în acest sezon 2024-2025, în Cupa României, în Turul 1, unde a fost spulberată cu scorul de 7-0 în deplasarea de la Avântul Reghin.

Adi MARICA 21 Aug. 2024, 11:22 Liga 3
Pe aceeași temă