Președintele Forestei avertizează: ”Există posibilitatea ca măsurile de relaxare să nu se aplice în zona Sucevei, iar carantina să fie prelungită.” Situație complicată în Seria 1 a Ligii 3

Răzvan STÎNGĂ 04 May. 2020, 13:26 Liga 3
Președintele Forestei avertizează: ”Există posibilitatea ca măsurile de relaxare să nu se aplice în zona Sucevei, iar carantina să fie prelungită.” Situație complicată în Seria 1 a Ligii 3

Pandemia de COVID-19 continuă să afecteze serios zona Sucevei, principalul focar în România, iar acest lucru poate avea repercusiuni majore și asupra fotbalului. După ce AJF Suceava a anunțat suspendarea definitivă a campionatelor, o decizie de acest tip ar putea să fie luată și în cazul Seriei 1 din Liga 3, în care se află echipa din județ, dar și alte formații aflate în proximitatea locului, precum Șomuz Fălticeni, Bucovina Rădăuți, FC Botoșani 2, CSM Pașcani sau Ozana Târgu Neamț.

Andrei Ciutac: ”Nu a fost vreo poziție fermă a vreunei echipe din Moldova, care să anunțe că refuză să facă deplasarea la Suceava”

Problemele sunt majore, pericolul pentru jucători este mare, iar o decizie trebuie luată după o analiză amănunțită. Despre aceste aspecte a vorbit președintele clubului Foresta, Andrei Ciutac. De la 15 mai, în toată țara vor fi luate măsuri de relaxare, dar sunt șanse mici ca acestea să fie aplicate și în Suceava, după cum a precizat oficialul.

”A fost o discuție pe această temă, însă nu a fost vreo poziție fermă a vreunei echipe din Moldova, care să anunțe că refuză să facă deplasarea la Suceava. Oricum, situația noastră este mult mai complicată din acest punct de vedere, pentru că există și probabilitatea ca pentru noi, cei din zona Sucevei, să nu se relaxeze începând cu 15 mai măsurile împotriva coronavirusului, iar situația de carantină să fie prelungită. De aceea, e greu de spus cum vor decurge lucrurile pentru Foresta, ținând cont că Suceava este zona cea mai afectată de criza COVID-19.

În funcție de majoritate, se va lua o decizie, dar nu mai repede de 10 mai. Singurul scenariu prezentat în videoconferința de marți a fost continuarea campionatului cu toate cele 14 etape rămase, dar acest scenariu este puțin probabil. Dacă sezonul se va relua, singura variantă ar fi cea cu play-off și play-out”, a declarat Andrei Ciutac, citat de Monitorul de Suceava.

Se bate la promovare, dar pandemia a generat probleme financiare 

Foresta Suceava are și probleme financiare. A apelat la Ordonanța de Guvern prin intermediul căreia s-a transmis faptul că echipele de fotbal primesc sprijin pentru plata salariilor, dar se pare că jucătorii sunt neplătiți începând cu luna februarie. Clubul a apelat la ajutorul acordat de stat la jumătatea lunii martie, dar în spate mai sunt restanțe care nu au fost acoperite nici de sărbători.

Problemele se trag din momentul în care autoritățile locale au oprit finanțarea. La începutul anului, Primăria Suceava anunța că va aloca două milioane de lei (peste 400.000 de euro) pentru echipa din Liga 3, dar din cauza pandemiei lucrurile s-au schimbat și e greu de crezut că întreaga sumă va mai intra în conturile clubului sucevean.

Foresta Suceava este una dintre candidatele la promovarea în Liga 2, din Seria 1 a Ligii 3. E pe locul 2, la șapte puncte de primul loc, Aerostar Bacău, când s-au disputat doar 16 etape din acest sezon. Pe locul 3 se situează CSM Ceahlăul Piatra Neamț, cu 33 de puncte. Foresta a început anul cu o înfrângere, 1-3 în deplasare cu Sporting Liești (locul 10), în singurul meci oficial desfășurat în 2020, înainte ca sezonul să fie suspendat din cauza coronavirusului.

Situația COVID-19 în România

Suceava este cea mai afectată de răspândirea COVID-19 în România. Din cele 803 de decese raportate până duminică dimineață, peste 100 s-au raportat în Suceava. Mai mult, în urmă cu câteva săptămâni s-a speculat faptul că numărul deceselor la Spitalul din Suceava ar fi mult mai mare, dar acestea nu au fost raportate.

La nivel național ar putea creşte statisticile deceselor în următoarele zile, pentru că în acest moment ţara noastră are peste 13.000 de oameni infectaţi.

La nivel mondial, au fost înregistrate peste 3.5 milioane de îmbolnăviri şi mai bine de 240.000 de decese.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-s-a-consultat-si-cu-reprezentantii-cluburilor-din-liga-3-despre-variantele-de-reincepere-a-sezonului-majoritatea-au-inclinat-spre-inghetarea-actualei-editii-ce-se-doreste-de-la-19131051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-burleanu-vrea-cu-orice-pret-reluarea-ligii-1-planurile-pentru-liga-2-si-liga-3-cum-vrea-sa-determine-echipele-promovate-19131214

https://liga2.prosport.ro/liga-3/falimentatul-otelul-vrea-bani-pe-miron-procentele-pe-care-sustine-ca-le-detinea-inaintea-cedarii-fundasului-la-fcsb-si-reactia-fc-botosani-exclusiv-19131428

https://liga2.prosport.ro/special/jackie-ionescu-despre-zilele-de-glorie-ale-timisoarei-in-fotbal-si-decaderea-brusca-este-un-declin-aparut-din-cauze-subiective-din-pierderea-simpatiei-si-a-interesului-a-disparitiei-unor-19131414

Răzvan STÎNGĂ 04 May. 2020, 13:26 Liga 3
Pe aceeași temă