Foresta Suceava nu și-a plătit jucătorii din februarie. ”Am primit promisiuni din partea conducerii că luăm ceva bani până de Paște, dar nu s-a întâmplat”

Răzvan STÎNGĂ 22 Apr. 2020, 17:00 Liga 3
Foresta Suceava nu și-a plătit jucătorii din februarie. ”Am primit promisiuni din partea conducerii că luăm ceva bani până de Paște, dar nu s-a întâmplat”

Foresta Suceava a apelat la Ordonanța de Guvern prin intermediul căreia s-a transmis faptul că echipele de fotbal primesc sprijin pentru plata salariilor, dar se pare că jucătorii sunt neplătiți începând cu luna februarie. Clubul a apelat la ajutorul acordat de stat la jumătatea lunii martie, dar în spate mai sunt restanțe care nu au fost acoperite nici de sărbători. Acest aspect a fost recunoscut de antrenorul Petre Grigoraș și căpitanul echipei, Dudu Drugă.

”Ştim că în acest moment sunt mari priorități legate de sănătatea urbei. Nu suntem absurzi, dar cu mici eforturi de ambele părți, s-ar putea achita măcar restanțele din urmă: ce se poate plăti normal pe lunile februarie și martie, iar apoi, să se aplice acel șomaj tehnic până ne vom relua activitatea”, preciza principalul săptămâna trecută, dar căpitanul moldovenilor a evidențiat faptul că lucrurile nu s-au rezolvat, iar fotbaliștii au fost nevoiți să se descurce pe cont propriu.

Jucătorii Forestei nu au primit banii nici de sărbători 

Problemele se trag din momentul în care autoritățile locale au oprit finanțarea. La începutul anului, Primăria Suceava anunța că va aloca două milioane de lei (peste 400.000 de euro) pentru echipa din Liga 3, dar din cauza pandemiei lucrurile s-au schimbat și e greu de crezut că întreaga sumă va mai intra în conturile clubului sucevean.

Nu am primit niciun ban de când am fost trimiși acasă. Am tot primit promisiuni din partea conducerii că o să luăm ceva bani până de Paște, dar nu s-a întâmplat asta. În schimb, am primit toți înștiințări că suntem în șomaj tehnic, însă, la fel de bine, nu știm când sau dacă o să luăm măcar acei bani”, a declarat, pentru Gazeta de Suceava, căpitanul Forestei, Dudu Drugă, autoizolat acasă, la Roman.

Drugă crede că actualul sezon se va încheia cu play-off și play-out

Drugă consideră că jucătorii vor avea nevoie de cel puțin trei săptămâni de pregătire pentru a reveni la forma de la finalul pregătirii de iarnă și spune cum se descurcă în această perioadă.

”Deocamdată, fiecare se descurcă cum poate prin casă, unde încearcă să antreneze pentru a-și menține cât de cât tonusul. Cred însă că vom avea nevoie de cel puțin trei săptămâni, poate chiar o lună de antrenamente pentru a reveni la o formă cât de cât bună. Așteptăm să aflăm când ne vom putea reuni”, spune jucătorul echipei sucevene, care se așteaptă ca actualul campionat să se încheie într-un sistem play-off/play-out: Cred că se va aplica acest sistem luat în calcul de FRF, iar atât timp când calculele ne vor permite să ne batem pentru promovare, o vom face până la capăt. Lipsa spectatorilor va conta foarte mult pentru noi, întrucât ne-au fost aproape meci de meci.

Fotbalul fără spectatori nu are niciun farmec. Îmi doresc să ne revedem cu bine și sănătoși cu toții, să trecem împreună peste aceasta pandemie și să putem să ne reluam fiecare activitățile din viața de zi cu zi, să ne putem bucura din nou împreună de fotbal! Totul va fi bine!”, a spus Dudu Drugă pentru Gazeta de Suceava.

Drugă a marcat zece goluri în acest sezon de Liga 3.

Echipa lui Petre Grigoraș, printre favoritele la promovare 

Foresta Suceava este una dintre candidatele la promovarea în Liga 2, din Seria 1 a Ligii 3. E pe locul 2, la șapte puncte de primul loc, Aerostar Bacău, când s-au disputat doar 16 etape din acest sezon. Pe locul 3 se situează CSM Ceahlăul Piatra Neamț, cu 33 de puncte.

Foresta a început anul cu o înfrângere, 1-3 în deplasare cu Sporting Liești (locul 10), în singurul meci oficial desfășurat în 2020, înainte ca sezonul să fie suspendat din cauza coronavirusului.

Foto: Gazeta Suceava și ACS Foresta Suceava

Răzvan STÎNGĂ 22 Apr. 2020, 17:00 Liga 3
Pe aceeași temă