Petre Grigoraș, după ce SC Oțelul a ratat o nouă șansă de a promova în Liga 2: ”Îmi pare sincer rău pentru Galați, pentru această echipă. Întotdeauna cel care își dorește mai mult și realizează”

Marius ANGHEL 30 May. 2021, 18:04 Liga 3

Suporter Club Oțelul Galați a ratat promovarea în Liga 2 după ce a pierdut barajul decisiv cu Dacia Unirea Brăila. Cu 1-0 a cedat echipa antrenată de Petre Grigoraș la Însurăței, după ce în tur, la Galați, cele două formații înregistraseră o remiză la scorul de 1-1.

Galațiul rămâne astfel doar la nivel de Liga 3, în timp ce Brăila revine în Liga 2 după doi ani de la retrogradarea din acest eșalon.

  • SC Oțelul este noua echipă a orașului Galați, adoptată de suporterii campioanei României din 2011, FC Oțelul Galați, falimentară în 2016. În scurta ei istoria a câștigat un campionat de Liga 4 și apoi s-a zbătut timp de patru sezoane în Liga 3, acum fiind cel mai aproape de promovarea în Liga 2.

Petre Grigoraș, după barajul pierdut de SC Oțelul cu Dacia Unirea: ”Am pierdut împreună un an de zile, poate mai mult”

Petre Grigoraș a spus că această promovare în Liga 2 a fost obținută de jucătorii care și-au dorit-o mai mult. Despre viitorul său la SC Oțelul sau al echipei, experimentatul antrenor nu a dorit să comenteze, neștiind încă ce se va întâmpla mai departe.

”Din păcate, nu am reușit să înscrie astăzi, pentru că ăsta era scopul, să înscriem. Băieții au vrut, au dorit, din păcate nu au fost atât de siguri în fața porții. Îmi pare rău, s-a pierdut, am pierdut împreună un an de zile, poate mai mult. Regret enorm că nu am reușit să câștigm, dar sportul așa este. Întotdeauna cel care își dorește mai mult și realizează. Îmi pare sincer rău pentru Galați, îmi pare rău pentru această echipă, pentru că s-au făcut eforturi mari în această perioadă și acum, în finală, nu am reușit să concretizăm ceea ce ne-am propus.

Așa s-a întâmplat în fotbal. Explicații există mai puține. E greu să ceri explicații acum, dar asta e! E foarte greu, pentru că sunt meciuri eliminatorii și iată că se întâmplă. Nu știu ce va urma, e prea devreme să spun ceva”, a spus Petre Grigoraș la finalul meciului cu Dacia Unirea, la microfonul DigiSport.

  • Cristian Sîrghi, Ionuț Neagu, Stelian Cucu, Bogdan Gavrilă, Georgian Păun și George Cîrjan sunt cei mai cunoscuți jucători pe care SC Oțelul s-a bazat în acest sezon, respectiv baraj.

Brăila, două victorii în fața celor de la SC Oțelul în sezonul regular al Ligii 3

În sezonul regular, chiar dacă SC Oțelul a terminat pe primul loc, în fața Brăilei, rezultatele directe dintre aceste echipe au fost în favoarea Daciei Unirea.

În tur, în etapa a 7-a a Seriei a 2-a, Dacia Unirea a câștigat cu 3-2 de SC Oțelul (Cosmin Zamfir 70′, Patrick Petre 82′, 90′ / Cosmin Stoian 2′ – penalty, Marius Matei 90+3′ – penalty). În retur, în etapa a 16-a, tot Brăila a câștigat și la Galați, cu 2-1 (Gabriel Răducanu 14′ / Raphael Stănescu 30′, 73′).

În manșa tur a barajului dintre SC Oțelul și Dacia Unirea, desfășurat pe stadionul Oțelul din Galați, scorul a fost unul egal, 1-1. Gabriel Răducan a deschis scorul pentru gălățeni, în minutul 37, iar golul egalizator a fost, de fapt, un autogol, al lui Ionuț Neagu, în mintuul 49. Partida tur a fost una modestă.

În primul baraj de promovare, SC Oțelul a întâlnit Foresta Suceava, ocupanta locului 2 în Seria 1, de care a trecut cu 3-0 în tur, pe teren propriu, prin golurile marcate de Ionuț Neagu (57), George Cîrjan (64) și Cosmin Stoian (67 – penalty), în timp ce în retur, la Suceava, scorul a fost unul egal, scor 0-0. Dacia Unirea a întâlnit prima clasată din Seria 1, pe Bucovina Rădăuți. În manșa tur a pierdut cu 2-0 la Rădăuți, după ce au înscris Mugurel Florescu (23) și Ionel Stoian (31). În retur însă, la Însurăței, a reușit să întoarcă scorul și să obțină calificarea mai departe. Raphael Stănescu (59), Valentin Robu (75), Andrei Aspotolache (84) și Patrick Petre (87) au înscris golurile victoriei cu 4-0, semnând o revenire spectaculoasă în ultima jumătate de oră a partidei.

Foto: Sorin Pană / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/braila-sau-galati-in-liga-2-meciul-retur-al-barajului-de-promovare-dintre-dacia-unirea-si-sc-otelul-are-loc-de-la-ora-1430-la-insuratei-19187546

https://liga2.prosport.ro/liga-3/baraj-promovare-in-liga-2-viitorul-selimbar-magura-cisnadie-si-scm-zalau-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1730-19187192

Marius ANGHEL 30 May. 2021, 18:04 Liga 3
Pe aceeași temă