Fuziune în Liga 3! Someșul Dej a dispărut, iar în locul ei a apărut altă echipă. Toate detaliile și cum arată sigla noului club

Andrei PASCU 13 Jun. 2022, 17:11 Liga 3
Fuziune în Liga 3! Someșul Dej a dispărut, iar în locul ei a apărut altă echipă. Toate detaliile și cum arată sigla noului club

Liga 3 va avea sezonul următor o nouă echipă în componența seriilor sale, ca urmare a unei fuziuni parafate în această perioadă ulterioară terminării competiției din sezonul 2021-2022.

Concret, Someșul Dej (ACS FC Someșul Dej sub numele complet, locul 4 în Seria 10 a Ligii a 3-a) a fuzionat cu AS Minerul Ocna Dej 1947.

Someșul Dej și AS Minerul Ocna Dej 1947 au fuzionat și a luat naștere CS Minerul 1947 Ocna Dej

În primul rând, totul a fost posibil datorită faptului că ambele echipe sunt finanțate de același om, Vicențiu Știr, el preluând AS Minerul Ocna Dej 1947 în octombrie 2016, moment în care echipa se afla în Liga 5 Cluj.

Acum, la cinci ani și jumătate de la moment, a fost anunțat faptul că actele unei fuziuni cu Someșul Dej au fost finalizate, iar noul proiect va lua startul sub denumirea de CS Minerul 1947 Ocna Dej, care va înlocui, astfel, Someșul Dej în următorul sezon al Seriei 10 a Ligii a 3-a.

  • Schimbarea trebuie aprobată însă și de FRF pentru a fi acceptată noua echipă în Liga 3. Altfel, dacă fuziunea a încălcat regulamentul FRF, Someșul își pierde locul în cel de-al treilea eșalon.

Minerul Ocna Dej are propria siglă, cu detaliile ambelor echipe

A reieșit o nouă siglă, printr-o îmbinare a siglelor celor două foste entități, în care apare chipul unui miner. Culorile clubului sunt alb-negru-portocaliu, iar meciurile vor fi jucate le Ocna Dej, aceea urmând a fi baza principală a echipei.

Video cu sigla noului club

OFFICIAL

Dragi suporteri, vă anunțăm cu mare bucurie că azi, 10.06.2022, au fost semnate actele pentru fuziunea prin absorbție a clubului nostru ACS FC SOMEȘUL DEJ și AS MINERUL OCNA DEJ 1947, astfel noul nume al clubului nostru este CS MINERUL 1947 OCNA DEJ.

Acest nou proiect în fotbalul Dejean îmbină trecutul cu prezentul, rezultând un viitor în care ne dorim să devenim cei mai buni pentru a aduce bucurie în rândul clubului și a suporterilor noștri.

Culorile clubului sunt alb-negru-portocaliu.

În urma fuziunii am preluat baza sportivă din Ocna Dej, unde urmează să aibă loc lucrări ample de modernizare a acesteia, deoarece dorim să oferim cele mai bune condiții tuturor membrilor echipei noastre, cât și suporterilor.

Mulțumim tuturor părților pentru implicare, înțelegere și deschiderea arătată pentru acest nou proiect.

Împreună suntem mai puternici!!”, se arată pe pagina de Facebook a noii entități, Minerul Ocna Dej.

Vicențiu Știr, și în centrul proiectului Minerul Ocna Dej

Au fost prezentate și fotografii cu oamenii care au decis această fuziune și care au semnat actele prin care s-a produs oficial înființarea noului proiect fotbalistic, iar în ele se află și Vicențiu Știr, al patrulea de la stânga la dreapta în poza de mai jos.

Rămâne să vedem și ce schimbări vor avea loc la echipă în următoarea perioadă, dacă vor fi modificări substanțiale în lotul de jucători și dacă se va schimba chiar antrenorul care a pregătit fosta Someșul Dej sezonul trecut de Liga 3, Tiberiu Bălan.

Mă bucur că după mult timp am reușit sa preiau echipa de fotbal Minerul Ocna Dej, devenind sponsor oficial al echipei de fotbal, bucuria ocnenilor mei. Împreună cu angajații Salinei, reprezentați de Sindicatul Liber, sunt convins că echipa va ajunge acolo unde îi este locul.

Le mulțumesc celor care au fost alături de mine și și-au dat acceptul. Vreau ca această echipă să ne unească pe toți ocnenii așa cum eram odată”, spunea Vicențiu Știr în 2016, în momentul în care a preluat Minerul Ocna Dej, pentru ca acum, iată, să se producă fuziunea cu Someșul Dej.

Someșul Dej, locul 4 în play-off-ul Seriei 10 din Liga 3 în sezonul 2021/2022

Someșul Dej a terminat pe locul 4 play-off-ul Seriei 10 a Ligii a 3-a, cu 40 de puncte acumulate, la 14 puncte de locul 2, CA Oradea, și la 18 de locul 1, Minaur Baia Mare, care a și promovat în Liga 2 în urma barajului final cu CS Hunedoara. Locul 3 în stagiunea trecută din play-off-ul Seriei 10 a fost ocupat de Lotus Băile Felix, 45 de puncte.

Vicențiu Știr a luat și o decizie stranie în acest sezon recent încheiat. După ce i-a dus echipa în play-off, cu o serie de meciuri cu rezultate pozitive, la care nici nu visa, antrenorul Dănuț Șomcherechi a fost demis după primul meci în acea fază a campionatului. Eșecul cu CA Oradea și reducerea șanselor de a prinde primele două locuri în clasament, unde oricum avea șanse mici să ajungă, a dus la această decizie!

Foto și video: Minerul Ocna Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-revine-la-treaba-dragos-militaru-a-fixat-data-reunirii-si-cantonamentul-de-vara-in-care-va-testa-nivelul-echipei-in-amicale-cu-formatii-din-primele-trei-ligi-19234419

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-nu-pierde-timpul-si-e-prima-echipa-din-liga-2-care-scoate-la-vanzare-abonamente-pentru-sezonul-urmator-preturile-tichetelor-de-acces-19233058

https://liga2.prosport.ro/liga-3/luca-bodri-singurul-jucator-aradean-care-a-promovat-in-aceasta-vara-in-liga-2-dintr-o-serie-cu-cinci-formatii-aradene-ne-am-autoimpus-sa-batem-resita-pentru-un-sezon-istoric-19234917

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-a-inceput-sa-viseze-ciprian-stanciu-discurs-de-lider-si-incredere-maxima-am-purtat-banderola-de-multe-ori-dar-toti-suntem-capitani-vom-face-o-figura-frumoasa-la-liga-2-19234880

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-schimbare-drastica-dupa-ratarea-promovarii-in-liga-2-primarul-ioan-popa-trage-linie-dupa-esecul-din-2021-2022-dar-cristian-bobar-are-toate-sansele-sa-ramana-presedinte-nu-l-voi-19234874

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-curatenie-de-vara-a-incheiat-raporturile-contractuale-cu-noua-fotbalisti-iar-bogdan-sandru-e-cel-mai-importat-nume-ramas-liber-cristian-luput-si-a-ales-secundul-19234868

Andrei PASCU 13 Jun. 2022, 17:11 Liga 3
Pe aceeași temă