Val de retrageri din Liga 3! Nou-promovata din Satu Mare a anunțat că nu se înscrie în campionat. ”Punctul cel mai sensibil și vital nu l-am putut obține”

Răzvan STÎNGĂ 16 Jul. 2024, 18:38 Liga 3
Val de retrageri din Liga 3! Nou-promovata din Satu Mare a anunțat că nu se înscrie în campionat. ”Punctul cel mai sensibil și vital nu l-am putut obține”

E val de retrageri din Liga 3! Oașul Negrești Oaș, campioana Ligii 4 Satu Mare și câștigătoare a barajului de promovare, va continua să evolueze în divizia a 4-a și în stagiunea 2024/ 2025, pe motiv că nu dispune de resurse financiare suficiente.

Clubul a transmis decizia în aceste zile, la ceva timp după ce a reușit să învingă în dubla de promovare în Liga 3. Oașul Negrești Oaș s-a impus la pas în baraj, contra CS Silvicultorul Maieru (campioana Ligii 4 Bistrița-Năsăud), 4-1 în tur, 6-0 în retur.

Oașul Negrești Oaș nu va lua startul în noul sezon al Ligii 3

Astfel, încă un loc va fi liber în Liga 3 în stagiunea următoare, Federația Română de Fotbal având de lucru pentru a putea completa cele 10 locuri din cele 10 serii, fiind vorba de 100 de cluburi până la urmă.

Oașul Negrești Oaș se va axa, după cum a transmis și cum a promis, pe dezvoltarea unui club sănătos, care să investească în infrastructură și să se ocupe de creșterea tinerilor de la școala de fotbal proprie.

Altfel, autoritățile locale și-au manifestat intenția de a sprijini Oașul Negrești Oaș, să ajute clubul din punct de vedere financiar, în măsura în care se poate.

”C.S. Oaşul 1969 Negreşti-Oaş, dorește să își exprime public poziția despre situația actuală a echipei:

Rezultatele la finalul sezonului au fost cele dorite de noi: am caştigat campionatul, am caştigat barajul de promovare în Liga a 3-a, am fost finalişti în Cupa României la faza județeană, am închegat noi grupe de copii si juniori, şi am efectuat toate demersurile necesare pentru o eventuală participare în liga superioară. În acest sens, conducerea clubului nostru, a continuat procesul de omologare a terenului, răspunsul fiind unul favorabil, cu mici excepții care pot fi facute în câteva săptămâni la baza sportivă.

Însă punctul cel mai sensibil și vital, se pare că nu l-am putut obține, și anume resurse financiare pentru continuarea în campionatul ligii a 3-a, și suntem pregătiți să ne asumăm responsabilitatea și să punem bazele unui nou proiect bazat pe aceleași principii sănătoase care ne-au adus atât de multe bucurii în ultimele trei sezoane (de două ori locul 2 și anul acesta locul 1), și cel mai important: creșterea centrului de copiii și juniori din cadrul clubului.

În plus, avem sprijinul autorității locale, care va face pași pentru modernizarea bazei sportive și va găsi resurse și pentru un nou teren sintetic de dimensiuni mari pentru pregătire.

Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă performanța din sezonul trecut: jucători, antrenori, staff, sponsori, susținătorilor din tribună și mediul online.

Cu stimă,
Președinte C.S. Oaşul 1969 Negrești-Oaș
Andreka Adrian-Dan
15 iulie 2024”, se arată în postarea publicată de Oașul Negrești Oaș, semnată de președintele Andreka Adrian-Dan.

Tot mai multe echipe anunță că nu vor lua startul în noul sezon al Ligii 3

Printre echipele care au anunțat că nu vor lua startul în Liga 3 se numără Universitatea Craiova 2, după cum a transmis patronul Mihai Rotaru, că nu se înscrie nici ea în noul sezon de Liga 3. Altfel, CSM Deva își închide activitatea la echipa de seniori, dar și Rapid Brodoc, Viitorul Șimian sau CSO Turceni au transmis că nu vor lua startul în Liga 3 în stagiunea 2024/ 2025, din diverse motive.

Referitor la Oașul Negrești Oaș, după obținerea promovării din Liga 4 în Liga 3 gândurile erau pozitive, după cum transmitea același conducător care a semnat neînscrierea în divizia a treia, președintele Andreka Adrian-Dan.

Această echipă a scris o filă de istorie reuşind să obțină promovarea în Liga a III-a, după un sezon extraordinar și plin de momente memorabile. La baraj în meciul tur, băieții noștri au învins Maierul cu un neverosimil scor de 4-1, iar azi au defilat pentru un 6-0 şah mat.

Ne pregătim acum pentru provocările Ligii a 3-a și suntem hotărâți să continuăm pe drumul performanței. Azi avem o tribună plină, iar mulți din copiii prezenți la stadion nu erau născuți când Oaşul făcea performanță, şi de aceea noi trebuie să fim exemple pentru ei şi sa îi învățăm să iubească această echipă. Vom aduce spiritul oşenesc la loc de cinste pe acest stadion!

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în această călătorie și promitem că vom lupta la fel de motivați și mai departe! Acum ne vom bucura de acest moment, după care la treabă! Hai Oaşul!”, a fost discursul preşedintelui Adrian-Dan Andreka, după returul barajului care a asigurat promovarea.

Foto: Oașul Negrești Oaș

Răzvan STÎNGĂ 16 Jul. 2024, 18:38 Liga 3
Pe aceeași temă