Noua bază sportivă din Zărnești are deja un an și opt luni întârziere! Primarul dă vina pe CNI, dar rămâne optimist pentru 2024: ”Ce a fost mai greu, am depășit deja!”

Adi MARICA 11 Dec. 2023, 14:10 Liga 3

Baza sportivă din Zărnești nu va fi gata nici în 2023, deși termenul inițial de finalizare al proiectului era aprilie 2022!

În 2015, primăria din Zărnești a preluat baza sportivă Torpedo în contul datoriilor acumulate de Uzina Mecanică Tohan. Înainte ca aceasta să fie preluată, Ioan Neculaie, fostul patron al FC Brașov, a fost interesat de achiziționarea terenului, iar, în urmă cu zece ani, și fostul internațional Adrian Ilie s-a arătat interesat să investească acolo.

CNI a aprobat proiectul de la Zărnești în 2019, lucrările au început în 2020 și nu sunt gata nici acum

În decembrie 2018, edilul orașului, Alexandru Igrișan, a depus proiectul ”Consolidare, reabilitare, extindere, modernizare și dotare bază sportivă Zărnești”, la Compania Națională de Investiții (CNI). În 2019, CNI a aprobat proiectul, cu o finanțare de peste 4 milioane de euro, iar Primăria Zărnești urma să participe cu o cofinanțare de 10 la sută. Licitația pentru construirea bazei sportive a fost câștigată de firma brașoveană de construcții Aeon Building SRL. Lucrările efective la baza sportivă au început în primăvara lui 2020.

Baza sportivă a orașului din județul Brașov ar fi trebuit să fie gata încă de luna aprilie 2022, însă reprezentantul firmei de construcții susțineau, la finalul lui 2022, că ”vremea nefavorabilă, dar și triplarea prețurilor la materialele de construcții din ultimele luni au dus la această întârziere”.

CNI a suplimentat bugetul pentru finalizare, iar primarul Igrișan se aștepta ca proiectul să fie finalizat la finalul acestui an. Lucrările au avansat, iar în acest moment, decembrie 2023, baza sportivă de la Zărnești este 90 la sută gata. În varianta optimistă, va putea fi inaugurată în vara lui 2024!

Se așteaptă banii de la CNI pentru finalizarea proiectului

Primarul Zărneștiului a explicat într-o postare pe pagina de Facebook ”greutățile întâmpinate”, dar rămâne optimist baza sportivă va fi gata în 2024.

”Referitor la investiția «Baza sportivă a orașului Zărnești», mă simt obligat să vă aduc la cunoștință greutățile întâmpinate, greutăți care însă nu vor pune sub nicio formă în pericol finalizarea acesteia. Finanțarea Bazei Sportive este asigurată de Compania Națională de Investiții existând și o cofinanțare din bugetul orașului. Astfel, lucrările cofinanțate de oraș au fost realizate în integralitate. S-a diminuat însă ritmul de executare a lucrărilor finanțate exclusiv din bugetul CNI întrucât nu mai sunt fonduri până la 31.12.2023. Sunt însă optimist, în urma corespondenței dintre părți, că bugetul CNI pentru anul 2024 va permite zărneștenilor să se bucure de acest obiectiv, începând cu anul viitor! La acest moment, obiectivul a fost executat în proporție de 90 la sută. Ce a fost mai greu, am depășit deja! Continuăm împreună!”, precizează edilul orașului Zărnești.

Baza sportivă Zărnești

  • Amenajări exterioare care cuprind lucrări de sistematizare verticală şi amenajări peisagistice, teren de fotbal, pistă de alergare, două terenuri de tenis, alei carosabile şi pietonale – 2499 mp, parcări (capacitate 50 de autoturisme, 4 autocare, 5 maşini de intervenţie), esplanadă – 3247 mp, spații verzi, plantații şi amenajări peisagere – 17000 mp, mobilier urban, iluminat public exterior;
  • Sală de box şi fitness cu spaţii administrative, spaţii pentru pregătire sportivă şi spații pentru competiţii sportive;
  • Corp de cazare având spaţiu administrativ, spaţiu pentru servirea mesei, cazare şi spațiu tehnic;
  • Vestiare şi tribune.

Valentin Stănescu a jucat la Zărnești!

Cel mai cunoscut fotbalist care a jucat la Zărnești a fost Valentin Stănescu. Fostul mare internațional și apoi antrenor a jucat la Malaxa Tohan în sezonul 1941-1942.

Clubul Torpedo Zărnești, desființat în 2013, a dat mulți jucători echipelor brașovene, cei mai cunoscuți fiind Leo Silaghi și Dragoș Bucur la FC Brașov.

Ultimul produs de marcă al școlii de la Torpedo a fost Rareș Enceanu, actualul fotbalist al celor de la Steaua.

Olimpic Zărnești, liderul Seriei a 5-a a Ligii 3

În ceea ce privește echipa de fotbal din Zărnești, Olimpic Zărnești, care activează din 2022 în Liga 3, aceasta ocupă primul loc în clasamentul Seriei a 5-a, cu 33 puncte acumulate în 15 jocuri.

Următoarele clasate în Seria 5 sunt AFC Câmpulung Muscel (33p), Olimpic Cetate Râșnov (32p) și AFC Odorheiu Secuiesc (28p).

În ultimele trei runde din sezonul regular, elevii lui Mihai Stere vor mai întâlni Olimpic Cetate Râșnov (acasă), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (deplasare) și AFC Odorheiu Secuiesc (acasă).

Campionatul se reia în data de 10 martie 2024. Olimpic Zărnești își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe stadionul Celuloza.

Foto: Monitorul Expres și Alexandru Lucian Igrişan

https://liga2.prosport.ro/liga-3/clasamentul-celor-mai-bune-echipe-din-liga-3-19295889

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-a-primit-300-000-de-lei-de-la-primaria-suceava-19295864

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-oradea-venituri-record-in-doar-jumatate-de-sezon-aproximativ-500-000-de-euro-19295857

https://liga2.prosport.ro/liga-3/druckeria-mesaj-de-sustinere-pentru-ciprian-freant-19295856

Adi MARICA 11 Dec. 2023, 14:10 Liga 3
Pe aceeași temă