Olimpic Zărnești e revelația sezonului în fotbalul brașovean! Echipa antrenată de Mihai Stere e lider în Liga 3, însă încă nu-și face planuri pentru barajul de promovare: ”Noi am reușit un parcurs bun și cu bani puțini”

Adi MARICA 30 Dec. 2023, 18:12 Liga 3
Olimpic Zărnești e revelația sezonului în fotbalul brașovean! Echipa antrenată de Mihai Stere e lider în Liga 3, însă încă nu-și face planuri pentru barajul de promovare: ”Noi am reușit un parcurs bun și cu bani puțini”

Olimpic Zărnești este revelația sezonului în fotbalul brașovean. Echipa antrenată de Mihai Stere a încheiat prima parte a actualei ediții a Ligii 3 pe primul loc în Seria 5, o grupă în care cinci formații se luptă pentru patru locuri calificabile în play-off, celelalte cinci fiind matematic în play-out.

Înaintea startului sezonului era greu de anticipat că Olimpic Zărnești, formație care se afla la a doua prezență în eșalon, se va lupta la primele locuri.

Olimpic Zărnești, liderul surpriză al Seriei a 5-a a Ligii 3

Sezonul trecut al Ligii 3, echipa zărneșteană se salva cu mari emoții de la retrogradare, în ultima etapă. Mai mult, în actuala ediție a campionatului a început cât se poate de prost, un eșec la scor, 1-5, în deplasare cu AFC Câmpulung Muscel!

”În vară am reușit să facem câteva transferuri, am format un grup bun, iar rezultatele au fost pe măsura așteptărilor. Am început cu o înfrângere, apoi ne-am revenit. Un moment dificil a fost înfrângerea cu Viitorul Curița. După acel meci ne-am trezit și am avut un parcurs bun”, a spus Mihai Stere, antrenor care se află la Olimpic Zărnești din ianuarie 2020, pe când echipa se afla în Liga a 4-a Brașov.

Echipa din Zărnești are cel mai bun atac din serie, dar a cincea defensivă!

Olimpic Zărnești ocupă primul loc în clasamentul Seriei a 5-a, cu 33 puncte acumulate în 15 jocuri (10 victorii, 3 egaluri și 2 înfrângeri). Următoarele clasate sunt AFC Câmpulung Muscel (33 puncte), Olimpic Cetate Râșnov (32), AFC Odorheiu Secuiesc (28) și Kids Tâmpa Brașov (26), adversarele în lupta pentru accederea în play-off.

Zărneștenii au cel mai bun atac din serie, cu 50 de goluri marcate, însă au suferit în defensivă, având 20 de goluri primite, cele mai multe dintre primele cinci clasate.

Golgheterul echipei conduse de Mihai Stere este Bogdan Marinescu, cu 16 goluri marcate. ”Sunt mulțumit de partea ofensivă și mai puțin de defensivă, însă aici nu mă refere doar la fundași, pentru că faza de apărare începe cu atacanții. Marinescu este golgheterul echipei, însă, sincer, puteam să mai înscrie la câte ocazii ne-am creat. Avem un grup bun, conducerea asigură condiții pentru echipă, iar suporterii sunt alături de noi și acasă și în deplasare. Cred că acum avem cei mai mulți fani care vin și în deplasări”, a mai spus antrenorul liderului Seriei a 5-a.

Mihai Stere e adeptul pașilor mici

Poate Olimpic Zărnești să spere la o promovare istorică în Liga 2? Mihai Stere este mai degrabă precaut.

”Nu putem vorbi măcar de baraj, pentru că în acest moment nu suntem calificați matematic în play-off. Avem un program greu în ultimele etape din sezonul regular. Să trecem cu bine de ultimele trei etape și apoi putem visa la baraj. Bătălia pentru play-off în această serie se va da până în ultima etapă. Știu bine ce bugete mari se învârt la echipe din alte serii, dar noi am reușit un parcurs bun și cu bani puțini. La noi a contat mult seriozitatea conducerii, ce a promis s-a plătit și asta a contat enorm”, a mai spus Mihai Stere, cel care astăzi, 30 decembrie, împlinește 48 de ani.

În ultimele trei runde din sezonul regular, elevii lui Mihai Stere vor mai întâlni Olimpic Cetate Râșnov (acasă), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (deplasare) și AFC Odorheiu Secuiesc (acasă).

  • Campionatul se reia în data de 9 martie 2024. Olimpic Zărnești își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe stadionul Celuloza.
  • La Zărnești se construiește o bază sportivă nouă, pe locul fostului stadion Torpedo, iar lucrările începute în 2020 sunt finalizate în proporție de 90 la sută, potrivit declarațiilor primarului Alexandru Igrișan.

Mihai Stere activează la Olimpic Zărnești din 2020

După o carieră ca fotbalist la Farul, FC Brașov, Concordia Chiajna, FCM Târgu Mureș și Corona Brașov, Mihai Stere (48 de ani) s-a apucat de antrenorat în vara anului 2015, atunci când a fost ”secundul” lui Cosmin Bodea și apoi al lui Adrian Szabo la FC Brașov.

La începutul lui 2016, Stere a fost principal la FC Brașov, în Liga 2, pentru doar patru etape. A revenit ca ”principal” la Precizia Săcele, echipă cu care a câștigat faza județeană a Cupei României, în 2018.

Mihai Stere este antrenorul echipei Olimpic Zărnești de la începutul lui 2020. În vara lui 2022, clubul a promovat în Liga 3, iar în sezonul trecut s-a savat de la retrogradare după un play-out plin de suspans.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pe-modelul-cosmin-achim-jucatorul-de-la-olimpic-zarnesti-suspendat-de-frf-pentru-ca-a-jucat-la-pariuri-parat-de-iubita-sa-reactiile-oficialilor-clubului-din-liga-3-19296357

https://liga2.prosport.ro/liga-3/situatia-financiara-a-csm-bacau-19296661

https://liga2.prosport.ro/liga-3/jiul-petrosani-e-inspirata-de-succesul-corvinului-19296622

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-ianca-a-ramas-fara-antrenor-si-a-renuntat-la-jucatorii-cu-salarii-mari-19296563

https://liga2.prosport.ro/liga-3/finantatorul-fotbalist-al-unei-echipe-din-liga-3-suspendat-mai-multe-etape-de-frf-19296400

https://liga2.prosport.ro/liga-3/noua-baza-sportiva-din-zarnesti-trebuia-sa-fie-gata-din-2022-19295929

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

Adi MARICA 30 Dec. 2023, 18:12 Liga 3
Pe aceeași temă