O nouă amânare pentru finalizarea bazei sportive de la Zărnești. Când ar trebui să fie gata. ”În acest moment este peste 80 la sută gata”

Adi MARICA 14 Dec. 2022, 12:34 Liga 3
O nouă amânare pentru finalizarea bazei sportive de la Zărnești. Când ar trebui să fie gata. ”În acest moment este peste 80 la sută gata”

Termenul de finalizare a bazei sportive de la Zărnești s-a prelungit din nou.

Noul termen de dare în folosință ar fi luna mai 2023, iar inaugurea bazei este programată pentru 1 iunie 2023. În aceste condiții, Olimpic Zărnești, echipa locală care evoluează în Seria a 5-a din Liga 3, nu mai are cum să joace în acest sezon pe noua arenă.

CNI a aprobat proiectul de la Zărnești în 2019, lucrările au început în 2020

În 2015, Primăria Zărnești a preluat baza sportivă Torpedo în contul datoriilor acumulate de Uzina Mecanică Tohan.

În decembrie, 2018, edilul orașului, Alexandru Igrișan, a depus proiectul ”Consolidare, reabilitare, extindere, modernizare și dotare bază sportivă Zărnești”, la Compania Națională de Investiții (CNI).

În 2019, CNI a aprobat proiectul, cu o finanțare de peste 4 milioane de euro, iar Primăria Zărneștia participat cu o cofinanțare de 10 la sută. Licitația pentru construirea bazei sportive a fost câștigată de firma brașoveană de construcții Aeon Building SRL.

Lucrările efective la baza sportivă au început în primăvara lui 2020.

Întârzieri, buget suplimentat

Baza sportivă ar fi trebuit să fie gata încă de luna aprilie 2022, însă reprezentantul firmei de construcții spune că ”vremea nefavorabilă, dar și triplarea prețurilor la materialele de construcții din ultimele luni au dus la această întârziere”.

În aceste condiții, CNI a suplimentat bugetul pentru finalizarea bazei sportive. ”La finalul acestui an, baza sportivă va fi finalizată”, anunța primarul Igrișan la începutul acestui an.

Totuși, lucrările vor fi finalizate abia în luna mai 2023. ”Termenul de execuție a fost prelungit pentru luna mai a anului viitor. Prețurile au explodat, iar CNI a suplimentat bugetul. Lucrările au avansat, iar în acest moment baza sportivă este peste 80 la sută gata. Din momentul în care se va face recepția lucrărilor, constructorul va asigura o garanție a lucrărilor timp de doi ani. Costurile de întreținere vor fi destul de mari, astfel că vom încerca să atragem aici cât mai multe echipe pentru stagii de pregătire. Aici, la Zărnești, s-au pregătit și au jucat meciuri amicale toate echipele mari din România. În viitor, dorim să dotăm terenul și cu o instalație de nocturnă”, spune Silviu Oprea, inspector specialitate sport în cadrul Primăriei Zărnești.

Înainte ca baza sportivă să fe preluată de Primăria Zărnești, Ioan Neculaie, fostul patron al lui FC Brașov, a fost interesat de achiziționarea terenului, iar în urmă cu zece ani și fostul internațional Adrian Ilie s-a arătat interesat să investească în baza sportivă.

Baza sportivă Zărnești

* Amenajări exterioare care cuprind lucrări de sistematizare verticală şi amenajări peisagistice, teren de fotbal, pistă de alergare, două terenuri de tenis, alei carosabile şi pietonale – 2499 mp, parcări (capacitate 50 de autoturisme, 4 autocare, 5 maşini de intervenţie), esplanadă – 3247 mp, spații verzi, plantații şi amenajări peisagere – 17000 mp, mobilier urban, iluminat public exterior;
* Sală de box şi fitness cu spaţii administrative, spaţii pentru pregătire sportivă şi spații pentru competiţii sportive;
* Corp de cazare având spaţiu administrativ, spaţiu pentru servirea mesei, cazare şi spațiu tehnic;
* Vestiare şi tribune.

Valentin Stănescu a jucat la Zărnești!

Cel mai cunoscut fotbalist care a jucat la Zărnești a fost Valentin Stănescu. Fostul mare internațional și apoi antrenor a jucat la Malaxa Tohan în sezonul 1941-1942.

Clubul Torpedo Zărnești, desființat în 2013, a dat mulți jucători echipelor brașovene, cei mai cunoscuți fiind Leo Silaghi și Dragoș Bucur la FC Brașov.

Ultimul produs de marcă al școlii de la Torpedo a fost Rareș Enceanu, actualul fotbalist al celor de la Steaua.

Brașovul, la coada clasamentului pe țară!

Octavian Goga, șeful de 23 de ani al AJF Brașov, a recunoscut dezastrul de la Brașov.

”La infrastructură suferim enorm. Suntem la coada clasamentului pe țară! Brașovul nu are nicio bază nouă. La Metrom este doar terenul, la Carpați este acel parteneriat cu FRF din 2018 pentru terenul sintetic, dar încă nu s-a realizat! Municipal e demolat, Tractorul demolat, iar la ICIM sunt multe litigii. Tineretului este singurul stadion care încă mai rezista și acolo își disputa meciurile două echipe. Din păcate, concluzie este tristă, iar copiii care vin la fotbal nu au unde să se antreneze în Brașov”, a spus Octavian Goga.

Olimpic Zărnești, ultima în Seria a 5-a a Ligii 3

În ceea ce privește echipa de fotbal din Zărnești, Olimpic Zărnești, care activează din vară în Liga 3, aceasta ocupă ultimul loc în clasamentul Seriei a 5-a, cu 12 puncte acumulate în 15 jocuri. Imediat deasupra ei sunt Kids Tâmpa Brașov (15 puncte) și KSE Târgu Secuiesc (16 puncte).

În ultimele trei runde din sezonul regular, trupa din Zărnești va mai întâlni Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (acasă), CS Păulești (deplasare) și CS Blejoi (acasă). Campionatul se reia în data de 10 martie 2023. Ulterior acestor trei runde, pentru Olimpic urmează play-out-ul, unde va încerca să se salveze de la retrogradare.

Olimpic Zărnești își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe stadionul Celuloza.

Adi MARICA 14 Dec. 2022, 12:34 Liga 3
Pe aceeași temă