Nicolae Dică acceptă cu greu retragerea lui Ciprian Tănasă. Planurile antrenorului echipei SCM Pitești pentru atacant

Marius ANGHEL 16 Mar. 2017, 18:08 Liga 3
Nicolae Dică acceptă cu greu retragerea lui Ciprian Tănasă.** Planurile antrenorului echipei SCM Pitești pentru atacant

Nicolae Dică, antrenorul principal al echipei SCM Pitești, regretă decizia luată de atacantul Ciprian Tănasă (36 ani), care, săptămâna trecută, s-a hotărât să-și încheie cariera de jucător profesionist. Dică își dorește ca, din vară, experimentatul vârf să facă parte din stafful tehnic pe care îl conduce.

Antrenorul echipei argeșene din Liga 3 îi mulțumește public fostului său elev pentru munca depusă la echipă: „Am avut foarte multe discuții cu Ciprian. Și-a dorit să abandoneze activitatea înainte de această iarnă, însă, după discuțiile pe care le-am avut cu el, am reușit să-l fac să mai stea până în iarnă. Decizia a fost în totalitate a lui. Eu mi-am dorit ca el să rămână până în vară lângă echipă, dar nu a mai vrut să continue. A fost un an lângă noi și a avut evoluții foarte bune. Ne-a ajutat foarte mult în această perioadă experiența lui. A fost un jucător de valoare, cu sute de meciuri în Liga 1. A evoluat și în străinătate, iar pentru mine, ca antrenor, a fost o onoare să-l pregătesc. Noi am fost și colegi la FC Argeș, pentru că suntem de vârstă apropiată. Pe băieți i-a ajutat foarte mult cu experiența lui, cu sfaturile pe care le-a dat. Atitudinea de profesionist avută la fiecare joc a ajutat echipa să-și îndeplinească obiectivele. Îi doresc multă sănătate! Aș fi vrut ca el să rămână în cadrul clubului, dar vom vedea de la va­ră dacă vom putea să-l aducem lângă noi. Vreau să fie lângă echipă, pentru că a pus mult suflet cât timp a jucat aici. Sunt foarte mulțumit de ce a realizat”.

În acest sezon, Ciprian Tănasă a înscris 4 goluri pentru SCM Pitești. În cariera sa, Tănasă, orginar din Fălticeni, a evoluat pentru FC Argeș, CSM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, Politehnica Iași, Metalurg Donețk, CS Mioveni, Alki Larnaca, Sheriff Tiraspol, Rapid, Unirea Slobozia, Atletic Bradu sau SCM Pitești.

Liderul vrea a treia victorie din retur, cu Sporting Roșiori

Altfel, SCM Pitești va disputa în acest weekend a treia etapă din partea secundă a sezonului Ligii 3. Argeșenii întâlnesc vineri, de la ora 15:, pe terenul central al stadi­o­nului „Nicolae Dobrin”, pe Sporting Roșiori, una din­tre formațiile cu pretenții la podium în Seria 3. Alb-violeții sunt conștienți de dificultatea acestei par­tide și promit să dea totul pe teren pentru a se impune.

Argeșenii ocupă primul loc al se­riei, cu 42 de puncte, cu 15 mai mult ca FC Voluntari II, în timp ce oaspeții, care sunt antrenați de piteșteanul Cristi Negru, se situează pe treapta a treia a podiumului, cu 25 de puncte acumulate în 17 run­de. Nicolae Dică, tehnicianul grupării din Trivale, le cere elevilor săi să nu lase garda jos, pentru că lupta pentru promovare nu este încheiată: „Este un meci important pentru noi. Întâlnim echipa de pe locul 3. De când am venit eu antrenor la Pitești, am jucat de două ori cu ei. Am avut două meciuri foarte grele, i-am bătut greu. Au fost partide în deplasare. Sporting Roșiori este o echipă agresivă, bine organizată pe faza defensivă. Sper ca, la ora acestei întâlniri, noi să fim conectați 100 la sută, pentru a câștiga cele trei puncte puse în joc. Din câte știu eu, și ei au avut o strategie bună în abordarea acestei partide. Și-au pus jucătorii să ia cartonașe galbene la prima etapă din retur pentru a nu juca meciul cu Chiajna și să poată evolua împotriva noastră. Pe băieți trebuie să-i ambiționeze treaba asta, întrucât toate echipele se organizează atunci când joacă cu noi. Toți vor să bată echipa de pe primul loc. Este un lucru bun că au această ambiție, dar până acum noi am dovedit că suntem pregătiți la aceste meciuri și am reușit să le câștigăm. Avem un avans de 15 puncte față de a doua clasată, FC Voluntari II, și cred că putem menține acest ritm ridicat. Ne-am pregătit foarte bine în această iarnă și este important ca noi la fiecare joc să fim concentrați 100 la sută pentru a câștiga. În primele două etape din acest retur, băieții au avut o atitudine bună și trebuie s-o avem și de acum îna­inte. Și la Filiași s-a văzut acest lucru. Chiar dacă am întâlnit un adversar bun pentru liga a treia, iar terenul de acolo a fost o problemă, băieții au fost concentrați și am reușit să ne impunem. Chiar dacă am câștigat pe final acel joc, asta înseamnă că suntem o echipă bine pregătită fizic. Deși la 1-1 ratasem și acel penalti, băieții au revenit, s-au unit în teren și ne-am impus. Am încredere totală în ei și sunt convins că ne putem îndeplini o­biectivul”.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 16 Mar. 2017, 18:08 Liga 3
Pe aceeași temă