Minaur Baia Mare s-a despărțit de 17 jucători după ratarea promovării în Liga 2. Bud și Batin, printre cei puși pe liber. Ce se întâmplă cu antrenorul Dorin Toma și cei nouă fotbaliști rămași în lot

Andrei PASCU 27 Aug. 2020, 11:23 Liga 3

Minaur Baia Mare a ratat promovarea în Liga 2, după pierderea barajului cu Fotbal Comuna Recea (2-1 la Baia Mare, 1-2 la Recea, 3-4 l.d.d.), și a făcut mai multe schimbări la nivelul lotului. Echipa a anunțat mai multe plecări de jucători, iar la capitolul achiziții nu a fost trecut, deocamdată, nici măcar un fotbalist. Numărul celor de care Minaur Baia Mare s-a despărțit se ridică la 17.

  • Lista celor plecați: David Simion, Florin Cordoș, Denis Lihet (ajunși chiar la Fotbal Comuna Recea), Bogdan Piper (transferat de Concordia Chiajna), Claudiu Pamfile (transferat de ASU Poli), Brian Lemac (transferat de CSM Focșani), Adrian Bedea (a semnat cu CSM Deva după ce și-a terminat contractul), Eugen Zasavițchi (în probe la Petrolul), Cristian Bud, Paul Batin, Gabriel Danciu, Andrei Coroian, Cristian Onțel, Cătălin Tutuța (contracte încheiate și liberi în acest moment), Balazs Dombradi (a revenit la FK Csikszereda, de unde a fost împrumutat), Raul Hăjmășan (a revenit la Gaz Metan Mediaș, de unde a fost împrumutat), Paul Oșan (a revenit la FC Hermannstadt, de unde a fost împrumutat).
Cristian Bud și Paul Batin n-au putut face minuni la Minaur Baia Mare, acolo unde erau transferați în iarnă. Echipa a pierdut promovarea în Liga 2 în fața rivalei județene Fotbal Comuna Recea. Foto: Paul Ursachi / Mediafax Foto

Dorin Toma rămâne antrenorul Minaurului. Nouă jucători au rămas în lot

Minaur Baia Mare mai are în lot nouă jucători dintre cei pe care i-a folosit în sezonul trecut de Liga 3 și în barajul de promovare. Clubul a precizat însă că vor fi făcute mai multe transferuri în perioada următoare, până la startul unei noi stagiuni, astfel încât lotul să fie unul numeric și valoros pentru îndeplinirea obiectivelor care vor fi trasate.

Jucătorii care au rămas la Minaur: Alex Gudea, Eduard Juhasz, Ciprian Duruș, Răzvan Lupu, Jean Prunescu, Valer Giurgiu, Adrian Șter, Krisztian Szekely și Raul Ziman.

În ceea ce privește stafful tehnic, acesta va rămâne neschimbat, după cum a anunțat Minaur. Postul de principal va fi ocupat tot de Dorin Toma, care va fi ajutat de Vlad Ungureanu, antrenor secund, și de Marius Marian, antrenor cu portarii.

”Ratarea promovării în Liga a 2-a a adus o serie de schimbări la echipa de fotbal a CS Minaur Baia Mare. Teoretic măcar, întrecerea Ligii a 3-a va începe în data de 12 septembrie, cu 100 de echipe la start, împărțite în 10 serii a câte 10 echipe fiecare. În sezonul regulat, meciurile se vor juca în sistem tur-retur, astfel că echipele vor avea câte 18 meciuri de disputat.

După terminarea sezonului regular, primele două clasate din fiecare grupă se vor califica la barajul de promovare ce se va disputa tot tur-retur. Ultimele două echipe din fiecare serie vor pica automat în Liga 4, dar acolo va merge și cel mai slab loc 8 din toate cele zece serii. În total vor retrograda 21 de echipe, la fel ca până acum, când erau cinci serii și picau ultimele patru locuri din fiecare grupă, cât și cel mai slab loc 12.

Conducerea administrativă a CS Minaur este formată acum din patru persoane: Iustin Balaj (manager sportiv), Zoli Szekely jr. (team manager), Adrian Șuta și Cosmin Filip (delegați). Conducerea tehnică a echipei va fi asigurată de: Dorin Toma (principal), Vlad Ungureanu (secund) și Marius Marian (cu pregătirea portarilor).

Mai mulți jucători au plecat de la echipă: David Simion, Florin Cordoș, Denis Lihet (ACS Fotbal Comuna Recea), Bogdan Piper (Concordia Chiajna), Eugen Zasavițchi (Petrolul Ploiești), Cristian Bud, Paul Batin, Gabriel Danciu, Andrei Coroian, Cristian Onțel, Cătălin Tutuța (contract încheiat), Balazs Dombradi (împrumut expirat de la Csikszereda), Claudiu Pamfile (ASU Poli Timișoara), Raul Hăjmășan (împrumut expirat Gaz Metan Mediaș), Paul Oșan (împrumut expirat Hermannstadt), Brian Lemac (Focșani), Adrian Bedea (final de contract, merge la Deva).

În măsura în care contractele vor fi finalizate vom anunța și jucătorii care vor veni. Cert este că sunt jucători care au rămas la CS Minaur: Alex Gudea, Eduard Juhasz, Ciprian Duruș, Răzvan Lupu, Jean Prunescu, Valer Giurgiu, Adrian Șter, Krisztian Szekely sau Raul Ziman”, se arată într-un comunicat emis de Minaur.

Dorin Toma va rămâne antrenorul echipei din Baia Mare, în zvonurilor că i s-a dorit plecarea și chiar i s-a cerut demisia înaintea returului cu Recea. Foto: Paul Ursachi / Mediafax Foto

Minaur Baia Mare a fost la un pas de desființare 

Minaur Baia Mare părea istorie după ratarea promovării în Liga 2, conform afirmațiilor primarului Cătălin Cherecheș de la acea vreme. Se pare că lucrurile nu mai stau la fel, iar echipa nu va mai fi desființată.

Clubul de fotbal Minaur a emis un comunicat la jumătatea lunii august, în care anunță că nu se pune problema ca activitatea să fie întreruptă nici la reprezentanta din Liga 3 și nici la centrele de copii și juniori.

Cătălin Cherecheș, primarul orașului Baia Mare, era decis să desființeze echipa pe motiv că modul în care a fost tratat sezonul și ratarea accederii în eșalonul secund au fost ”o bătaie de joc” la adresa municipiului și celor care au pus toate condițiile la dispoziție.

Echipa din Baia Mare va continua în Liga 3 

Minaur Baia Mare a ratat pentru al doilea an consecutiv promovarea în Liga 2, în ciuda eforturilor mari făcute de autoritățile locale pentru a se îndeplini obiectivul. În iarnă au fost aduși, în lot, jucători ca Cristian Bud sau Paul Batin, iar în conducere erau numiți Romulus Buia, fost la Recea, sau Tibor Selymes.

Noul campionat Liga 3, ediția 2020/2021, va avea nu mai puțin de 100 de cluburi în componență, împărțite în mod egal în zece serii, și va avea la startul programat în data de 12 septembrie. Minaur va fi repartizată într-una dintre aceste zece serii și va lupta pentru al treilea sezon consecutiv pentru promovarea în Liga 2.

Foto: Paul Ursachi / Mediafax Foto

Andrei PASCU 27 Aug. 2020, 11:23 Liga 3
Pe aceeași temă