Egal în ”derby-ul” amical dintre ASU Poli și Ripensia. Roș-galbenii testează mai mulți jucători, nu toți cu experiență în Liga 2. Claudiu Pamfile a semnat cu alb-violeții

Anda DELIU 22 Aug. 2020, 19:51 Liga 2

ASU Poli și Ripensia s-au întâlnit, sâmbătă dimineață, într-un amical, pentru o ultimă repetiție înainte de startul Ligii 2, în caz că nu se va amâna prima etapă. Partida s-a terminat la scorul de 2-2, după un meci la care pentru alb-violeți a jucat Claudiu Pamfile, iar la echipa lui Cosmin Petruescu au fost testați patru fotbaliști veniți săptămâna aceasta la antrenamente.

ASU Poli a început mai bine meciul și a ținut-o pe Ripensia în propria jumătate de teren. Acest lucru s-a reflectat și pe tabela de scor. În minutul 11, Munteanu a centrat bine pentru Alin Manea, cu o apărare prinsă pe picior greșit a Ripensiei, iar șeptarul polist a înscris de lângă bară. În repriza a doua, jocul s-a mai echilibrat. În minutul 65, Andrei Macrițchii a marcat cu un șut din careul mare pentru 1-1. Poli a revenit în avantaj în minutul 70, când Mircea Axente l-a învins pe Păduraru la o fază la care portarul nu a reușit să prindă mingea. Egalarea a venit în minutul 89, cu un gol marcat cu capul de tânărul Ion Vasluian.

ASU Politehnica: Borbei, Sofran, Mera, Scutaru, S. Popovici, Munteanu, Coadă, Codrea, Manea, Ignea, Axente
Au mai intrat Murariu, Jurj, B. Vasile, Lolea, Andrei, Trip, Pamfile
Antrenor: Octavian Benga

Ripensia: Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Neacșu, Gladun, Călin, V. Macrițchii, Neagu, Urvanțev, Popovici, Sîrbu
Au mai intrat: Păduraru, Mociu, Maric, Burdeț, Tenlep, Fridrich, Stoi, Tudorache, Ene, Vasluian, Sokovic, Golda
Antrenor: Cosmin Petruescu

Octavian Benga, mulțumit de echipă

La acest meci, Poli i-a folosit și pe Jurj, Vasile și Andrei, dintre cei izolați. Contra și Vidrăsan nu joacă, mai ales că mijlocașul are probleme la genunchi.

”Un meci bun, apropiat de nivelul Ligii 2. Este important pentru noi că este prima săptămână în care ne-am antrenat în efectiv complet după mult, mult timp. Sunt în mare parte mulțumit de joc, pentru că am avut momente bune, unele chiar foarte bune, și mai puține bune pe care le pun pe seama lipsei de pregătire din ultima perioadă și a fracturilor din pregătire. E clar că nu suntem la un nivel foarte ridicat fizic, la unii jucători s-a văzut. Adversarul nostru se vede că a avut mai multe meciuri, a avut continuitate în pregătire. Până la începerea campionautlui sperăm să creștem fizic și chiar tactic, unde mai avem câteva lucruri de corectat. Golurile au fost pe greșelile noastre de izolare. Unii jucători vin după 21 de zile de izolare, se vede că nu au repere încă, n-au ritm, fac greșeli. . Am luat două goluri pe greșeli copilărești. În rest, adversarul nu a avut nicio ocazie. Mă așteptam ca în anumite faze, pe contraatac, puteam fi mai inspirați și mai puteam fructifica anumite situații”, a declarat Benga după joc.

Claudiu Pamfile a semnat cu ASU Poli

Claudiu Pamfile a semnat pentru un sezon cu ASU Poli. Fundașul stânga de 23 de ani a mai trecut pe la FC Brașov, AFC Hărman, FC Hermannstadt și Minaur Baia Mare.

”Am venit cu gânduri mari, ne dorim să facem o treabă cât mai bună, să ne îndeplinim obiectivul. Am jucat contra Politehnicii când eram la Sibiu. E o echipă frumoasă, cu suporteri minunaţi şi cunosc detalii de la noii mei colegi. Toată lumea îşi doreşte să joace la o echipă cu aşa suporteri, vă daţi seama că şi acesta a fost un factor în alegerea mea. O să fie un sezon greu, dar sunt încrezător că ne vom descurca cu brio. Ne dorim să fim cât mai sus în clasament”, a spus Pamfile.

Și el a jucat în amical. ”De Pamfile mă declar foarte mulțumit pentru că are și el o săptămână de pauză fără să se antreneze. A trebuit să fac schimbare rapidă, să-l bag neîncălzit, în locul lui Manea. Dar din punctul meu de vedere s-a achitat bine de sarcini și cred că este o achiziței bună”, a spus Benga.

Poli ar vrea să se amâne startul campionatului

Din cauza problemelor cu coronavirusul, Benga recunoaște că echipa mai are nevoie de pregătire. ”Recunosc că aș mai fi dorit să se amâne o săptămână. Recunosc că o săptămână ne-ar mai fi trebuit să ne punem la punct vedere fizic și tactic. Mai puteam lua un joc sau două de pregătire, iar jucătorii să iasă la forma fizică optimă”, a mai spus tehnicianul lui Poli.

Cosmin Petruescu vrea mereu amicale cu Poli

Cosmin Petruescu spune că amicalele cu concitadinele sunt foarte accesibile. ”Un test reușit pentru ambele echipe. Era păcat, fiind în același oraș, să nu putem să beneficiem de un joc una împotriva ceielalte. Trebuie să terminăm cu rivalitățile și orgoliile inutile. Cel puțin, eu cât am fost Politehnicii și acum la Ripensia, am disputat două astfel de jocuri. Mi-aș dori pe vitor acest lucru să se întâmple și mai departe. Legat de joc, am alternat momentele de dominare, atât noi, cât și echipa gazdă. Știam că e o echipă cu jucători cu experiență chiar dacă au avut anumite lacune în pregătire. La experiența pe care o au, au știut să gestioneze aceste lacune în pregătire. Mă deranjează că am primit două goluri ușor, după două mingi pierdute de noi”, a precizat Cosmin Petruescu.

Ripensia a testat patru fotbaliști

La acest meci, Petruescu a văzut la lucru patru jucători. Este vorba de fundașul central Adrian Neacșu, 21 de ani (ex Rapid, Snagov, Foresta Suceava), camerunezul Loic Tenlep, tot fundaș central, fost la CSM Lugoj, Halad Fridrich, tot fundaș central de 22 de ani (ACS Poli, CSM Lugoj, Becichcrecu Mic, CS Carani), mijlocașul Mihai Ene, 21 de ani, produs al Academiei Hagi, trecut pe la Petrolul și ASU Poli, acum după o perioadă mare de pauză.

Petruescu încă nu știe dacă vor semna toți patru, dintre care trei sunt fundași centrali, în contextul unor probleme ale lui Lalic. ”Certitudine din punctul meu de vedere sunt în momentul în care jucătorii semneză. Până atunci, orice este posibil. Am mai avut situații în perioada scurtă dinainte. Posibil să fie soluții și cei care au intrat astăzi în teren. Dar trebuie să mai analizăm, pentru că avem o problemă și Lalic, sper să nu fie foarte gravi. Aer aer între pelură și plămâni, a suferit o intervenție chirurgiclă. Nu știu din punct de vedere al recuperării, ce presupune”, a mai spus Petruescu.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga2-ro-a-descoperit-cine-este-noul-investitor-de-la-asu-politehnica-prietenul-noului-manager-general-dan-alexa-si-a-aflat-ce-afaceri-detine-19145072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-nu-mai-poate-juca-pe-stiinta-unde-si-ar-putea-desfasura-timisorenii-meciurile-din-noul-sezon-de-liga-2-19145029

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-prezentat-oficial-la-asu-politehnica-vom-fi-priviti-altfel-am-incredere-ca-se-poate-face-performanta-cum-a-revenit-in-fotbalul-timisorean-si-cum-prezinta-antrenorul-ben-19144986

 

Anda DELIU 22 Aug. 2020, 19:51 Liga 2
Pe aceeași temă